sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Seizoen 1956-1957 beslissingswedstrijd kampioenschap 3e klasse

Wedstrijdoverzicht

27/04/1957 SC Genemuiden VVOG 3 - 0
Voor de vierde keer.

Genemuiden door 3-0 zege op VVOG kampioen.

Meer dan 5000 toeschouwers zijn zaterdagmiddag in het Zwolse sportpark getuige geweest van de beslissingswedstrijd om het oostelijk kampioenschap zaterdagvoetbal tussen Genemuiden en VVOG.
Zij zagen een aantrekkelijke en vooral voor rust zeer spannende ontmoeting, welke door Genemuiden verdiend met 3-0 werd gewonnen. Sportclub was technisch beter, maar de voorhoede hield in de eerste helft het spel te kort om tegen de stevige VVOG-verdediging succes te hebben.

Het was jammer, dat de uitstekende VVOG-doelman Van Twist kort voor de rust na een botsing met Hoekman moest uitvallen. Rechtsbuiten Schuuring trok de keeperstrui aan (hij was eens reserve-keeper van het Oostelijk elftal), maar toen de stand 2-0 was, leek het hem toch maar beter weer te gaan spelen en nu nam de linksbinnen Wezenberg zijn plaats onder de lat in.
VVOG leek meer last van de zenuwen te hebben dan Genemuiden, wat zich in de eerste tien minuten uitte in slordig plaatsen en mistrappen. Sportclub opereerde gemakkelijker en beging niet de fout te ver op te dringen. Het spel werd daardoor los gehouden. Harm van Dalfzen had het niet makkelijk tegen de stugge en goed spelende stopper Klaassens, die weer de grote man was in de VVOG-defensie. In de Harderwijker voorhoede moest het gevaar komen van de schietgrage midvoor Besselsen, die echter deze middag niet gelukkig was met zijn schoten. Rechtsbuiten Last van Genemuiden raakte het houtwerk, na een mooie pass van Henk van Dalfzen, wat Besselsen aan de andere kant hem even later nadeed. Van Twist verrichtte een fraaie save toen Harm van Dalfzen hard inschoot, maar moest even later met een pijnlijke kaakwond het veld verlaten. Harm van Dalfzen had opnieuw uit een corner hard ingezet, Van Twist stompte weg en wilde zich op de wegspringende bal werpen, die juist door Hoekman zou worden ingeschoten. Dit ongeval was des te betreurenswaardiger, omdat de wedstrijd zeer sportief werd gespeeld, zodat scheidsrechter Lensink het niet moeilijk heeft gehad.

Er waren nog geen drie minuten gespeeld na rust toen Last na goed doorzetten de bal langs Schuuring schoot. VVOG liet zich door dit doelpunt niet ontmoedigen, maar wierp zich verwoed op de aanval. Pleyzier kon met moeite een schuiver van Wezenberg onschadelijk maken, terwijl een kogel van Besselsen net naast ging.
Genemuiden nam echter geleidelijk weer bezit van het middenveld, waar vooral Breman uitstekende dingen deed. Schuuring stompte de bal na een hard vleugelschot van Bakker corner, maar had na 28 minuten geen verweer tegen een prachtig schot van Harm van Dalfzen, van vrij verre afstand gelost. Dat was dan 2-0 en tevens voor VVOG het sein met man en macht naar voren te trekken.
Genemuiden voelde zich echter reeds zeker van de overwinning en had hier zeker ook alle reden toe. Wezenberg liet nog enige fraaie staaltjes doelverdedigen zien, tot Henk van Dalfzen hem drie minuten voor tijd met een schuiver in de hoek verraste. Klaassens knalde hierna nog een keer tegen de lat en dat was eigenlijk jammer, want een tegendoelpunt had VVOG zeker verdiend.

 

   Deze pagina is gemaakt met HisPage ©Competitie.   

Dinsdag 2 augustus 2016
Oefenwedstrijd
v.v. Hoogeveen - SC Genemuiden
Sportpark "Bentinckspark"
Aanvang 20.00 uur
Hoogeveen

   

 NIEUWSFLITS

Total Sportreport (30-07)

Jan van Raalte blikt vooruit op het tweede gedeelte van de voorbereiding van SC Genemuiden  AUDIO   

Link TEAMS / VACATURES

Vanaf nu kunt u de teamindelingen terugvinden onder de link TEAMS

Vacatures bij Jongens Jeugdteams:
A2: 1 x trainer voor de maandag en 1 of 2 leiders voor de zaterdag.
B2: 1 x trainer op maandag of donderdag
B3: 1 x leider op zaterdag
D3: 2 x trainer voor 2 avonden in de week en 1 x leider op zaterdag
D5: 2 x trainer voor 2 avonden in de week
 
Wie is bereidt om voor onze jeugd 1 avond in de week of een zaterdagmorgen zich in te zetten? Aanmelden kan bij mensen van het jeugdbestuur of bij Chris Riemens. Alle namen en nummers van jeugdbestuur op deze site onder clubinformatie.

Voetballen in de zomervakantie?

Wil jij ook in de zomervakantie graag voetballen of keepen en training krijgen van gediplomeerde KNVB trainers en keepertrainer van FC Emmen?
 
“Jans Bos Voetbalkampen” organiseert in Emmen {DZOH}, Meppel {FC Meppel} en Hasselt {Olympia'28} een 4-daags voetbalkamp voor jongens en meisjes.
 
Speel jij op dit moment in een E D of C team en wil je graag een betere voetballer of keeper worden?

Ga dan naar de website www.JansBosVoetbalkampen.nl of facebook pagina Jans Bos Voetbalkampen.
Hier vind je alle informatie

in Meppel is van 18 juli – 21 juli,
in Hasselt van 15 augustus – 18 augustus
in Emmen van 22 augustus – 25 augustus.
 
Wees er snel bij want, vol is vol!

Vrijwilligers gevraagd!

Regelmatig zijn wij op zoek naar personen die ons bestaande kantine personeel willen ondersteunen in hun werkzaamheden. Mocht je een keer willen bijspringen en aantal uurtjes van je vrije tijd willen aanbieden. Neem dan gerust contact op met Janneke van Lente en/of Jan Tuinman. Vele handen maken licht werk.