TerugZaterdag 8 april 2006 DOS Kampen - Sc. Genemuiden 0-4 (0-1)


De wedstrijd Dos Kampen - Sc. Genemuiden staat te boek als derby en meestal gaan dit soort wedstrijden gepaard met veel strijd en gele kaarten. Het duel in Kampen bracht niets van dit alles. Arbiter van de Herik kon (en wilde) het duel kaartloos laten verlopen. Dat de strijd ontbrak was te danken aan het grote overwicht dat Genemuiden 80% van de wedstrijd bezat.
Alleen de laatste fase van de eerste helft kon DosK een vuistje maken omdat bij Sportclub de concentratie verdween en er slordig balverlies geleden werd. Sportclub stond toen, door een doelpunt van Visscher, al op voorsprong.

Sportclub begon de wedstrijd sterk, de Kampenaren werden al vroeg vastgezet en de eerste kansjes lieten dan ook niet lang op zich wachten. De Kamper achterhoede had het moeilijk met de immer aanwezige Gert Jan van de Belt,de jonge spits mocht voor het eerst in de basis startten en speelde een puike partij. Zijn manier van spelen maakt het ondoenlijk voor een achterhoede om te even te verslappen. Om hem heen kwamen Knevelman, Visscher en Martijn Jansen regelmatig gevaarlijk door. Van de Belt kreeg de eerste mogelijkheid, na een goede loopactie en dito pass van Van de Berg zag hij zijn schot door de Kamper uitblinker Karel gestopt. Karel redde daarna tot 3x toe met zijn vingertoppen op inzetten van Van Dijk, Jansen en Schilder. Na 25 minuten kwam de verdiende voorsprong voor sportclub op het scorebord. Na wat flipperkast voetbal voor de neus van doelman Karel viel de bal voor de voeten van Marchel Visscher, die bedacht zich niet en plofte het leer in één vloeiende beweging in de kruising. Nog even hield Sportclub de druk op de DosK defensie aan maar gaandeweg liet men de teugels wat vieren en slopen er onzorgvuldigheden in het spel.
Door te gemakkelijk balverlies in de opbouw lagen er mogelijkheden voor DosK om dit af te straffen. Kanyike en Diender konden echter niet profiteren. Toch waren de DosK getrouwen nog vol goede moed voor het 2e bedrijf. Hun hoop werd binnen 2 minuten na de hervatting omgezet in wanhoop. Knevelman was na een uittrap van Flier in balbezit gekomen en kreeg alle tijd om de bal, via de paal, in de lange hoek te plaatsen. Direct hierop was het Arjan Rotman die nog wat spanning terug had kunnen brengen, de gewezen verdediger ontbeerde de precisie. Daarna was het gebeurd met DosK, Genemuiden liet de bal soepel rondgaan en maakte optimaal gebruik van de ruimtes die er lagen. Na 55 minuten voetbal ging de wedstrijd definitief op slot. Opnieuw was het Knevelman die de trekker over mocht halen. Hieraan vooraf ging een periode van langdurig bal bezit waarbij de bal van links naar rechts over het veld schoof. Uiteindelijk was het van de Berg die de opening vond bij Knevelman die beheerst afwerkte. Dosk was murw geslagen, alle geloof in eigen kunnen was verdwenen. Het is dat Sportclub zeer slordig omsprong met de kansen anders was het niet bij de laatste treffer van Visscher gebleven. De middenvelder liep goed door na een inzet van Knevelman en tikte de bal binnen bij de 2e paal. Met nog 11 minuten te gaan freewheelde Sportclub naar het laatste fluitsignaal. Alleen Rotman van Dosk liet Flier nog een keer schrikken met een verrassend schot op de buitenkant van de paal.

Scoreverloop:
25. Marchel Visscher 0-1, 46. Klaas Johan Knevelman 0-2, 54. Klaas Johan Knevelman 0-3, 79. Marchel Visscher 0-4.

Scheidsrechter:
M. van den Herik uit Ridderkerk

Toeschouwers:
700

Opstelling DOS Kampen:
Nick Karel, Frank Koenderman (60. Kenneth Scoop), Kees Dorgelo, Erik Rotman, Wim Snippe, Arjan ten Hove, Arjen Rotman, Kevin Diender (70. Patrick Post) Emiel Diender (60. Meloudi Zaki), Joseph Kanyike, Danny Pruim.

Opstelling Sc. Genemuiden:
Albert Flier, Freek van der Berg, Tymen Brouwer, Rainier Resokario, Björn Schilder, Herman Jansen, Robert van Dijk (81. Berry Halfwerk) Marchel Visscher, , Klaas Johan Knevelman, Gert Jan van der Belt (86. Ard Slot) Martijn Jansen (86. Wiljan Kattenberg).
Sc. Genemuiden legt Dos Kampen over de knie 0-4
DOS Kampen - Sc. Genemuiden (Foto Helmich Lubberts)