Terug

Zaterdag 24 september 2005

ONS Sneek - Sportclub Genemuiden 5-0 (4-0)

De stand op de ranglijst gaf, vooraf aan het duel ONS - Sc. Genemuiden, dat er een topper op papier stond.
Die kwalificatie kon deze middag alleen gegeven worden aan het Sneeker team en niet aan het duel. Sportclub Genemuiden had deze wedstrijd niets in te brengen. Op alle fronten werden de Genemuidenaren overklast.


ONS is een fysiek sterke ploeg met een, vooralsnog, perfecte balans van snelheid, diepgang, creativiteit, overzicht en scorend vermogen. Tegen Sportclub waren er geen zwakke plekken te ontdekken. Genemuiden maakte het de Friezen ook niet moeilijk, de samenhang bij Sportclub ontbrak en men kreeg de kans ook niet om nog enigszins de boel recht te trekken. Na amper 22 minuten stond er al een onoverbrugbare achterstand op het score bord. Van Zwol en 2x Van der Heide troffen doel. Als een warm mes sneden de aanvallen door de boterzachte verdediging van Sportclub. Sandor van der Heide heerste als een veldheer over het slachtveld dat hij creëerde. Sportclub was niet bij machte om antwoord te vinden op dit positieve voetbalgeweld. Zo verwerd deze “topper”tot een karikatuur van wat het beloofde te brengen. Kansen konden er niet genoteerd worden voor Sportclub, althans niet in de eerste helft. Het was Rudy Mann die zelfs nog een keer scoorde voor ONS, dit was na een half uur. Enkele minuten later stond Genemuiden weer eens met 10 man, nu was het de beurt aan Knevelman.
De aanvaller had zijn hoofd blijkbaar niet goed bij de wedstrijd want hij was meer met randzaken bezig dan met voetbal. Voor zijn rode kaart vroeg hij al om een kaart toen hij doorliep op doelman Wemekamp, een bij voorbaat kansloze actie die de doelman, gelukkig niet ernstig, blesseerde. Even later ontving hij rood na natrappen op Faber nadat de arbiter Mellendijk al had gefloten voor een vrije trap voor Knevelman. De rode kaart van Knevelman had toch nog een positieve weerklank voor Sportclub, voor ONS was dit namelijk het sein een paar tandjes terug te schakelen. De wedstrijd was over, voor ONS hoefde het niet meer en Sportclub kon niet. De tweede helft kende nog sporadisch een opleving, een keer toen Kattenberg werd gevloerd, de arbiter gaf later toe dat hij het gezien had, hij vond blijkbaar dat Sportclub, gezien het voorafgaande, geen doelpunt verdiende. ONS kreeg nog wel enkele kansen maar de scherpte onbrak nu. In het laatste fluitsignaal scoorde aanvoerder Jellema het 5e Sneeker doelpunt. Een voor de statistiek en het laatste snufje zout in de wonde van het Genemuider legioen.
Voor ONS is het jammer dat niet meer mensen toeschouwer willen zijn van het door hun gebrachte spel. Dit voetbal verdient meer aanhang. Voor Sportclub wacht volgende week de zware taak af te reizen naar regerend kampioen Excelsior '31. In Rijssen wacht Genemuiden opnieuw een goed voetballende, uitgebalanceerde ploeg. Misschien dat daar het antwoord wel gevonden word.

Score verloop:
9. Albert Jan van Zwol 1-0 12.Sandor v/d Heide 2-0, 22. Sandor v/d Heide 3-0, 31. Rudy Mann 4-0, 90. Sibold jellema 5-0.

Gele kaarten: Albert Jan van Zwol, Willem Faber, Bieuwe Pruiksma (ONS Sneek) Berry Halfwerk, Marchel Visscher (Sc. Genemuiden).

Rode Kaart: Klaas Johan Knevelman (Sc. Genemuiden)

Scheidsrechter:
Dhr J.H.T. Mellendijk uit Genderingen

Toeschouwers: 500

Opstelling ONS Sneek:
Maurice Wemekamp, Jan Roelofsen, Bieuwe Pruiksma (77.Thijs Postma) Sibold Jellema, Willem Faber (73.Frank Stienstra) Johannes Kuperus, Nico de Jong, Ype Haytema, Rudy Mann, Sandor v/d Heide (75. Ronald Moestoredjo) Albert Jan van Zwol.

Opstelling Sc. Genemuiden: Albert Flier, Berry Halfwerk (45. Ard Slot) Rainier Resokario, Dennis Boes, Herman Jansen, Klaas Johan Knevelman, Robert van Dijk, Henk Eenkhoorn, Gerald Kreuze (63. Gijs van Dijk) Marchel Visscher, Wiljan Kattenberg.
ONS Sneek - Sportclub Genemuiden (Foto Helmich Lubberts)
ONS Sneek - Sportclub Genemuiden (Foto Helmich Lubberts)