Terug

Zaterdag 3 september 2005

Sportclub Genemuiden - Drachtster Boys 3-1 (2-1)

Sportclub start competitie optimaal. 3 - 1 winst op Drachtster Boys.

Een betere start in de competitie dan afgelopen zaterdag zal Sportclub niet veel vaak meemaken. Dan gaat het niet over de punten alleen want winst mocht worden verwacht tegen, het opnieuw debuterende, Drachtster Boys. Alleen het feit dat de basis voor deze overwinning  binnen 3 minuten was gelegd maakt deze competitiestart optimaal.Voor iedereen dus goed en wel gesetteld was op en rond het veld stond er al een 2 - 0 voorsprong op het scorebord. Vanaf de aftrap leek het alsof er een samenvatting op het veld werd afgespeeld. Een samenvatting waarvan men zich bij Talpa de vingers zou aflikken. Ga maar na: Drachtster Boys trapt af en speelt de bal terug dit gebeurt zo knullig dat Sportclub de bal onderschept, vanaf het middenveld wordt Kreuze bediend. Kreuze controleert de bal en schuift die bekeken, in de verste hoek, langszij doelman Atema. Nog in diezelfde minuut, vanaf de aftrap van Drachtster Boys gaat de Genemuider defensie in de fout met een terugspeelbal op Flier, Remy Tjassing doet Genemuiden met de schrik vrijkomen door zijn zwakke inzet. Met nog trillende benen wordt de bal door Flier weer in het spel gebracht waarna de aanval over de rechterflank wordt opgezet. Eindstation wordt Knevelman die met een verdediger als schaduw de bal toch diagonaal langs Atema krijgt. De doelman kijkt verslagen naar het scorebord. 3 minuten voetbal 5 balcontacten en 2 - 0 achter. Drachtster boys had zich een ander “debuut” voorgesteld. Genemuiden rook bloed en zocht verder naar een nog grotere voorsprong, die kwam er voorlopig niet. Jansen zag zijn mooie schot geblokt en even later faalde Kreuze in de afwerking. Kreuze was door Jansen, voorbij de doelman, vrij voor de goal aangespeeld. Zijn, te zachte, inzet werd door een verdediger geneutraliseerd. Bij Genemuiden wist men eigenlijk ook niet meer hoe men er mee aan moest, de weelde van de dubbele voorsprong kwam de rest van het duel niet meer ten goede. De noodzaak om met volle overgave ten aanval te gaan was niet meer aanwezig en het zwakke tegenspel van de Friezen bracht ook geen spanning. Plots kwam toch die spanning terug in het duel, vijf minuten voor rust lanceerden de Friezen een schitterende aanval (hun eerste echte) met een optimaal resultaat, vooral het dubbelspel, Hartman - Los - Hartman was de Genemuider defensie (inclusief Flier) te machtig. Zo beloofde de stand een spannend 2e bedrijf.

Die spanning duurde welgeteld 256 seconden, toen was het wederom Knevelman die zijn oude club de nek omdraaide. Met een strakke schuiver in de verre hoek ontdeed hij de rest van het duel van alle spanning. De Genemuider aanhang hoopte op meer doelpunten, die bleven echter uit. Kansen waren er te over, Gijs van Dijk (al na 30 minuten invaller voor een aan zijn knie geblesseerde Kreuze) schoot in kansrijke positie voorlangs. Brouwer 's kopbal, uit een hoekschop, werd van de lijn gehaald door een verdediger en toen Gijs van Dijk opnieuw een kans om zeep hielp nadat hij door Martijn Jansen subliem was aangespeeld was ook de kansenkoek op en sleepte het duel zich naar het einde. Bij Drachtster Boys leefde misschien nog de gedachte dat men nog dichterbij kon kruipen. Dat bleek ijdele hoop, teveel moet men het hebben van de bevliegingen van Hartman en die lag goed aan banden bij de Groenwitte defensie.

Aanstaande zaterdag eist Sportclub af naar Hardenberg om daar de degens te kruisen met de plaatselijke Hardenberg Heemse Combinatie. In Hardenberg begon vorig seizoen het licht weer te schijnen voor Sportclub daar lag de basis voor het toch nog fantastische slot van het seizoen. Nu staan men nog aan het begin. HHC zal het Sportclub nu niet zo makkelijk maken. HHC is goed begonnen met een 0 - 2 uitzege bij Go Ahead Kampen.

Score verloop:
1-0 1e min, Gerald kreuze, 3e min. Klaas Johan Knevelman 2-0, 41e min. Sander Hartman 2-1, 49e min. Klaas Johan Knevelman 3-1.

Gele Kaarten:
Rainier Resokario (Sportclub Genemuiden) Theo Los, Remy Tjassing (Drachtster Boys).

Toeschouwers:
600

Scheidsrechter :  
Dhr J. Boerema

Opstelling Sportclub Genemuiden:
Albert Flier, Berry Halfwerk, Rainier Resokario, Tymen Brouwer, Henk Eenkhoorn, Klaas Johan Knevelman, Bjorn Schilder, Marchel Visscher (46e min Herman Jansen) Gerald Kreuze (30e min. Gijs van Dijk) Martijn Jansen, Wiljan Kattenberg.

Opstelling Drachtster Boys: Klaas Hatema, Jan Oppedijk, Sietze Vis, Martijn Groenewold, Camaru van Oostveen, Geert de Jong (70e Hylke bakker) Johan Tolsma, Juran Zwarts, Theo Los (75e Simon Smink) Sander Hartman, Remy Tjassing.
Sc. Genemuiden - Drachtster Boys (Foto Helmich Lubberts)
Sc. Genemuiden - Drachtster Boys (Foto Helmich Lubberts)