Terug

Zaterdag 8 oktober 2005

Sportclub Genemuiden - Flevo Boys 4-0 (2-0)

De ruime overwinning op Flevo Boys mag gerust geflatteerd genoemd worden, tot aan het eerste doelpunt van Sportclub hadden de Groenwitten eigenlijk niets te vertellen. Flevo Boys domineerde het duel maar wist zich geen raad met de mogelijkheden. Sportclub speelde alsof men een dag door de woestijn getrokken had. Het oogde allemaal zeer vermoeid, de bruiloft van Brouwer leek als een loden last op de spelers te drukken.

Voor dat het 1e doelpunt viel waren er ook al wel wat speldenprikjes geweest van Sportclub, maar  die stonden echter in schril contrast met de kansen van Flevo Boys. Tot en met de eindpass was alles goed verzorgd bij de Emmeloorders. Maar eenmaal voor het doel sloeg de schrik schijnbaar in de noppen en raakte men geen bal meer. Sportclub spon hier garen bij en deze middag had men in Halfwerk de scherprechter die men nodig heeft in zulke duels. De voortekenen hiervan werden zichtbaar rond het half uur wedstrijd, op een steekpass van Jansen hakte Halfwerk de bal op de paal. In de 39e minuut was het wel raak, uit een hoekschop scoorde hij fraai met het hoofd, al wat Flevo Boys was protesteerde, waarschijnlijk meer uit ongeloof dan dat men werkelijk vond dat de doelman werd gehinderd. De Vries was domweg een fractie te laat. Nog voor rust was het gedaan met het duel, Bart Brugge reageerde zijn frustratie af met de elleboog en kon op advies van de assistent arbiter voortijdig richting kleedkamer. Op slag van rust werd het zelfs nog 2-0, opnieuw was het Halfwerk. Hij reageerde het snelst op de terugspringende bal van doelman de Vries die net te veel moeite had met een vliegend schot van Robert van Dijk. Halfwerk schoot de bal beheerst binnen.

Ook na de thee was het spel niet verheffend, om uiteenlopende redenen waren beide teams niet bij machte er wat van te maken. Sc. Genemuiden vond het daarbij wel goed. Hoogtepunten waren er dan ook zelden. Genemuiden zakte met de kont tegen de eigen goal en liet Flevo Boys het werk doen en die waren daartoe net niet meer machte. Hoewel ze met 10 man nog een optisch veldoverwicht hadden. Ook het inbrengen van de amper weer fitte Cohen leverde Flevo Boys geen extra stootkracht op . De schijn van het domineren van het duel liet de Boys nog even leven.  Na 70 minuten wedstrijd was ook dat voorbij. Opnieuw was het Halwerk die mocht scoren, na een korte combinatie kapte hij zich vrij en schoot van 16 meter precies in de hoek. Het restant van het duel kende nog twee hoogtepunten. Het binnenwandel doelpunt van Robert van Dijk uit een corner en het laatste fluitsignaal van arbiter Huis in't Veld.
Aanstaande zaterdag zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden als Harkemase Boys bestreden moet worden op de Bosk.

Score verloop:
32e min. Berry Halfwerk 1-0, 45e min. Berry Halfwerk 2-0, 71e min. Berry Halfwerk 3-0, 88e min. Robert van Dijk 4-0.

Scheidsrechter:
J.H.M. Huis in't Veld.

Toeschouwers:
700

Gele kaart:
Ard Slot (Sc. Genemuiden) Bart Brugge, Stef Kuik, Marco Woudsma, Hidde Kalsbeek (Flevo Boys).
Rode Kaart: Henk Brugge (Flevo Boys).

Opstelling Genemuiden:
Albert Flier, Ard Slot, Rainier Resokario, Tijmen Brouwer (66e Herman Jansen) Arjan Kolk, Gerald kreuze (81e Gijs van Dijk) Robert van Dijk, Henk Eenkhoorn (70e Marchel Visscher) Wiljan Kattenberg, Berry Halfwerk, Martijn Jansen.

Opstelling Flevo Boys:
Jacob de Vries, Matthias Frankema, Henk Brugge, Arjan Veld (60e Hidde Kalsbeek) Stef Kuik, Kees de Munnik, Frank van der Plaats, Jelmer Slager, Marco Woudsma (46e Pascal Cohen) Remco Bangma, Bart Brugge.
Sc. Genemuiden - Flevo Boys (Foto Helmich Lubberts)
Sc. Genemuiden - Flevo Boys (Foto Helmich Lubberts)