TerugZaterdag 1 april 2006 Sc. Genemuiden - Be Quick '28 2-1 (1-1)


Na een weinig onderhoudend duel mocht Genemuiden weer drie punten aan het totaal toevoegen. De eerste 45 minuten van de wedstrijd brachten weinig opwindende situaties voort, wel 2 doelpunten. Het eerste doelpunt kwam op naam van Promes van Be Quick. Hij kreeg de gelegenheid om Flier te passeren nadat Brouwer opzichtig in de fout was gegaan tijdens het uitverdedigen. Be Quick had in die fase ook wel het meeste recht op een doelpunt. Niet dat de ploeg al kansen had gecreëerd, maar meer op basis van een iets betere instelling. De Zwollenaren toonden in de beginfase iets meer de wil om er iets van te maken. Verdere kansen leverde dat niet op voor Be Quick. Sportclub wist tot de laatste minuut van het eerste bedrijf ook niet tot een mogelijkheid te komen. De passing bij de Genemuidenaren liet daarvoor veel te veel te wensen over. Tot die laatste minuut van de eerste helft dus, Schilder mocht een vrije trap nemen op zo 'n dertig meter van het doel van Spaansen. Hij liet de bal in het hart van het doelgebied vallen, met een achterwaartse kopbal verschalkte Martijn Jansen de Zwolse doelman in de verre hoek.

De tweede helft bracht Sportclub wat meer, het voetbal was opeens stukken beter zonder echt groots te worden. Be Quick werd teruggedrongen en kwam er bijna alleen nog maar uit via de counter. Gevaarlijk werden ze echter niet meer, de Genemuider defensie bleek weer redelijk solide. Het lichte overwicht leverde vooralsnog geen echt uitgespeelde kansen op. Martij Jansen bracht met de bal aan de voet regelmatig de Zwolse defensie in verlegenheid maar het venijn bleef ontbreken. Na een uur spel had Sportclub recht op een strafschop nadat Jansen, binnen de zestien, van de sokken werd gelopen in kansrijke positie. Arbiter van Etten durfde het kennelijk niet aan om de elfmeter toe te wijzen. Het duurde tot in de slotfase (86e minuut) eer de verdiende voorsprong het scorebord mocht versieren. Opnieuw lag een vrije trap van Schilder aan de basis van het doelpunt, vanaf de achterlijn plaatste hij de bal hard en laag bij de eerste paal, daar kleunde invaller van de Belt de bal binnen. In de laatste minuten had Knevelman de marge nog verder kunnen (moeten) opvoeren, tot 2x toe kwam hij oog in oog met Spaansen, beide keren won de doelman.

Scoreverloop:15. marino Promes 0-1, 45. Martijn Jansen 1-1, 86. Gerrit Jan van de Belt 2-1.

Scheidsrechter:
Van Etten

Toeschouwers:
600

Gele kaart:
Gerald kreuze (Sc. Genemuiden) Flip de Jong (Be Quick).

Opstelling Sc. Genemuiden:
Albert Flier, Freek van der Berg, Tymen Brouwer, Björn Schilder, Herman Jansen, Gerald Kreuze (79. Gerrit Jan van de Belt) Robert van Dijk, Marchel Visscher (60. Rainier Resokario)  Klaas Johan Knevelman, Ard Slot (68. Berry Halfwerk) Martijn Jansen.

Opstelling Be Quick '28: Eddy Spaansen, Jonathan Vosselman, Edwin Starke, Matthijs Bremmer, Jesper Beunk, Eric Lijzen, Flip de Jong (70. Jeroen Luijkman) Duncan van Moll, Marino Promes, Arjan Louwen, Nick Kok.
Sportclub houdt de 3 punten thuis na winst op Be Quick '28.
Sc. Genemuiden - Be Quick '28 (Foto Helmich Lubberts)
Sc. Genemuiden - Be Quick '28 (Foto Helmich Lubberts)