TerugZaterdag 11 maart 2006 Sc. Genemuiden - Harkemase Boys 1-0 (0-0)


De omstandigheden waaronder de wedstrijd tussen Sc. Genemuiden en Harkemase Boys werd afgewerkt waren niet al te best. Het veld was zeer zwaar, de straffe wind joeg de kou dwars door spelers en toeschouwers heen terwijl, en passant, de neerziedende sneeuw als een gesel op de spelers neersloeg. Betere voorwaarden voor slecht voetbal zijn er niet denkbaar, dus het vertoonde spel kon dan ook niemand boeien. Wat de supporters langs de kant hield was de spanning en de veelvuldig emotioneel ontploffende spelers.


De taferelen op het veld waren somtijds beschamend, met als absolute dieptepunt de donkerrode kaart van Anton Jongsma na een ferme trap tegen de schenen van Brouwer. Pas na deze rode kaart kreeg Genemuiden haar eerste echte kans. Toen waren er al 60 minuten wedstrijd versleten. Harkemase Boys kon tot dan toe 3 kansen noteren, bij twee daarvan lag de voorbereiding bij de Genemuider verdediging. De 1e hiervan werd ingeleid door Flier die Resokario ongelukkig aanspeelde, die verslikte zich in Jongsma. De Fries faalde in de afwerking. Een weinig later stuitte Jongsma op Flier ditmaal uit een aanval op eigen kracht. Na amper 20 minuten was de kansen koek op en rommelde het duel richting rust.
Na de pauze was er opnieuw een grote kans voor Harkema, Alberda pikte de bal op nadat Resokario zich in het leer verslikt had. De anders zo trefzekere spits schoot geheel vrijstaand de bal hoog over het doel van Flier. Op dat moment was Jongsma al verdwenen. De slapstick die werd opgevoerd op het veld omtrent het plaats verwijzen van Jongsma zou 80 jaar terug volle zalen hebben getrokken,met voetbal en sportiviteit had het echter niets van doen. Op dat moment waren zeker een kwart van de spelers rijp voor rood. Er werd getrokken, geduwd, geschopt etc. Toen de “fictieve” rust was weergekeerd kwam het voetbal ook weer iets op gang. Sportclub kreeg wat meer ruimte en kreeg dus wat kansjes, de eerste was voor invaller van de Belt, hij kopte de bal nipt over. Robert van Dijk was vooreerst nog het dichtst bij een doelpunt toen hij de bal op de paal naast Darwinkel plaatste. Bij de derde kans van Sportclub kon er wel gejuicht worden, Martijn Jansen beloonde een loopactie van Knevelman met een strakke pass op maat. Oog in oog met Darwinkel bleef de Sportclub spits koel en schoof de bal langs de uitlopende doelman. Het duel werd en nadien niet vriendelijker op. Harkemase Boys probeerde met de moed der wanhoop de gelijkmaker te bewerkstelligen maar ook bij hen ontbrak het (zeker na het rood van Jongsma) aan de broodnodige creativiteit scherpte. Ondanks de Friese druk werd het niet echt gevaarlijk meer voor het doel van Flier.
Het eindsignaal van Boerema klonk menigeen als muziek inde oren. Wat rest is de gedachte aan een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende en derhalve gauw moet worden vergeten.

SC Genemuiden - Harkemase Boys 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 75. Klaas Johan Knevelman 1-0

Scheidsrechter: J. Boerema

Toeschouwers: 800

Gele kaart: Tymen Brouwer, Herman Jansen, Arjan Kolk(SC Genemuiden) Erdem Yeni, Dennis Loer, Marc Hegeman (Harkemase Boys).
Rode kaart: Anton Jongsma (Harkemase Boys)

Opstelling Sc. Genemuiden:
Albert Flier, Freek van de Berg, Rainier Reskario, Tymen Brouwer (64. Marchel Visscher) Arjan Kolk, Gerald Kreuze (46. Gert Jan van de Belt) Robert van Dijk, Herman Jansen, Klaas Johan Knevelman (86.Ard Slot) Bjorn Schilder, Martijn Jansen.
Opstelling Harkemase Boys: Egbert Darwinkel, Dennis Loer, Wierd Kuipers, Marc Hegeman, Jelmer Mullender, Erdem Yeni, Robert Herder, Patrick Goedhart (85. Davy Veltman) Tony Alberda, Anton Jongsma, Erich Jongeling.
Sportclub verslaat Harkemase Boys 1-0
Sc. Genemuiden - Harkemase Boys match winnaar Klaas Johan Knevelman is Marc Hegeman te slim af (Foto Helmich Lubberts)
Sc. Genemuiden - Harkemase Boys Gerald kreuze tracht Jelmer Mullender te passeren (Foto Helmich Lubberts)