logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Voorbeschouwing

Logo Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden
Aanvang 14:30 uur
Logo

Bij het schrijven van deze voorbeschouwing is het nog maar de vraag of de wedstrijd tussen SC Genemuiden en AFC AJAX doorgaat, koning winter heeft dusdanig zijn intrede gedaan dat het er alle schijn van heeft dat wij een voetbal loze zaterdagmiddag te gemoed kunnen gaan zien. De veel te harde velden maken voetballen bijna onmogelijk en buiten dat, de kans op het oplopen van blessures is velen malen groter. Ook de stand in de competitie zou opnieuw een deuk oplopen, de scheefgroei die nu al te zien is maakt het doorgaan van wellicht een aantal wedstrijden alleen maar on overzichtelijker. De KNVB zou er dan ook goed aan doen om het gehele programma van de Kalender te halen, maar ja wat is wijsheid?

Een complete off-day, zo kunnen we de wedstrijd van SC Genemuiden tegen SV Urk van afgelopen zaterdag het beste omschrijven. Sportclub was geen schim van het team dat twee weken eerder een kampioenswedstrijd op de mat neerlegde bij SDC Putten, het liep continue achter de feiten aan en de 3-0 nederlaag was dan ook een terechte.

Het punt verlies kwam hard aan, dure punten werden verspeeld en Sportclub zag de directe concurrenten met rasse schreden naderen. Ook het zicht op de 2e periode werd tenietgedaan, Staphorst, Eemdijk, CSV Apeldoorn en Urk zijn de vier clubs die nu de beste papieren hebben om hier nog aanspraak op te maken.
Met tegenstander AFC AJAX treft SC Genemuiden een tegenstander van formaat, de huidige nummer vier is slechts vier punten van Sportclub verwijderd en alle kansen liggen nog open voor de Amsterdammers.

AFC AJAX startte de 2e seizoenshelft sterk, SDC Putten en Berkum leverden in ieder geval de volle winst op. Tegen AZSV, Eemdijk en Staphorst ging het aanzienlijk minder. Twee gelijke spelen en één verliespartij, brachten niet het gewenste resultaat en de rood- witte machine haperde aardig.

Het huidige team van AFC AJAX  staat o.l.v. trainer Jorgen Smeets, Smeets komt over van HSV De Zuidvogels en heeft ambitie. ‘Ik wil het maximale uit mijn trainerscarrière halen en dit is de volgende stap. Het was mijn ambitie om bij een amateurclub in de Hoofdklasse of hoger te gaan werken. De overstap naar Ajax Zaterdag 1 dit seizoen is voor hem dan ook een ideale verteld hij op de clubwebsite. Het feit dat ik bij Ajax vier seizoenen in de jeugdopleiding heb gespeeld, maakte de nieuwe stap extra speciaal.

De doelen van Smeets zijn helder: hij wil invloed hebben op alle facetten van het team en de club. ‘Ik ben een trainer die graag iets wil neerzetten bij een club. Zowel bij NVC als Zuidvogels heb ik gedurende meerdere jaren aan een team kunnen bouwen dat herkenbaar voetbal speelt. Vanuit deze aanpak en visie wil ik bij Ajax doorpakken.

De historie tussen beide teams is niet erg groot te noemen, slecht drie keer eerder stonden de beide teams tegen over elkaar.

De ontmoeting eerder dit seizoen tussen de beide teams eindigde in een 1-2 overwinning voor Sportclub, het was SC Genemuiden die door twee doelpunten van Omar Kavak in een boeiend duel de volle winst wist binnen te slepen. Na een schorsing van drie wedstrijden zal Kavak vandaag waarschijnlijk weer zijn opwachting maken, voor de thuisclub is te hopen dat hij vandaag het verschil kan maken. Punten verspelen in deze fase van de competitie is geen optie, alleen een overwinning telt.

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen


Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar