logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Winst en verlies SC Genemuiden op eigen mini toernooi
SC Genemuiden - Go Ahead Kampen
Een hectisch moment binnen de zestien meter tijdens het duel tegen Rohda Raalte
Sportclub Genemuiden heeft zaterdag een winst- en een verliespartij laten noteren bij een toernooi in eigen huis. De hoofdklasser won met 1-0 van Excelsior ’31, maar ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Rohda Raalte. Rohda Raalte won met 2-0 van Excelsior en was de winnaar van het minitoernooi op Sportpark de Wetering, waarbij steeds twee keer een half uur werd gespeeld.

Het toernooi begon met het duel Rohda Raalte tegen Excelsior. Daarna was Sportclub Genemuiden aan de beurt.

Sportclub Genemuiden trad op het minitoernooi met twee verschillende ploegen aan. In de eerste wedstrijd ontbraken bijna alle steekhouders. Alleen aanvaller Rens van Benthem, verdediger Martijn van der Laan en doelman Patrick Jansen speelden in het eerste duel. Deze gelegenheidsploeg maakte een gretige indruk en kwam in de 9e minuut op voorsprong. Bij een rommelige situatie kwam de bal voor de voeten van Ingmar Lassche, die in deze wedstrijd enkele goede acties in huis had, en haalde doeltreffend uit. Vijf minuten later liet Rik van Dalfsen een enorme kans liggen. De goalie van Excelsior kreeg een bal niet onder controle. Van Dalfsen had de bal voor het intikken, maar schoot naast. Excelsior was in het tweede half uur de betere ploeg. Dat had ook te maken met een domme actie van Ramon Beens. Na een onbesuisde actie werd hij door de scheidsrechter volkomen terecht voor tien minuten weggestuurd en daarmee kwam hij er goed vanaf. Met een man minder ontsnapte Sportclub Genemuiden diverse keren aan de gelijkmaker. Ook toen Beens terugkeerde in het veld bleef Excelsior de betere ploeg, maar de formatie uit Rijssen had het vizier niet op scherp staan, zodat Sportclub Genemuiden een geflatteerde zege wist binnen te halen.
 
Daarna moest Sportclub Genemuiden het opnemen tegen Rohda Raalte. Patrick Jansen en Martijn van der Laan deden ook in duel mee. Van Benthem daarentegen niet, omdat hij in het eerste competitieduel tegen Buitenpost zal ontbreken vanwege een schorsing. In het eerste half uur gebeurde er niet veel. Sportclub Genemuiden was dreigend met wat afstandsschoten.

Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg op achterstand. Lars Kamperman Leferink had aan de rechterkant een goede actie in huis. Zijn voorzet werd binnengelopen door Niels Klink, waarbij de achterhoede van Sportclub Genemuiden er niet goed uitzag. Sportclub Genemuiden verzuimde vervolgens om de schade te repareren. De ploeg kreeg verschillende kansen, maar Sportclub Genemuiden was niet scherp in de afwerking. “Ik ben niet tevreden. We hadden minstens vier goals moeten maken. Het stukje scherpte en vorm ontbreekt. Maar het scorend vermogen komt nog wel. We hebben nog twee weken”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij, die niet te spreken was over de treffer van Rohda Raalte. “Dat was gewoon heel slecht verdedigen. We kunnen heel goed voetballen, maar vandaag was de energie en de spirit niet voldoende. Dat vonden de jongens zelf ook.” Van der Weij was wel zeer te spreken over de eerste wedstijd.

“Ze hebben goed gedaan tegen Excelsior, een goede tegenstander. De spelers waren bedrijvig en hebben een goede goal gemaakt. De tweede helft ging het moeilijker, maar toen hebben we ook een tijd met een man minder gespeeld. Er was spirit. Iedereen was in staat om een uur gas te geven.”

Door Gerard Meijeringh 

SC Genemuiden - Excelsior '31 1-0 (1-0) Scoreverloop: 8. Ingmar Lassche
SC Genemuiden - Rohda Raalte 0-1 (0-0) Scoreverloop: 48. Lars Kamperman 

Scheidsrechter (s) : Dhr. Maurice Paarhuis Dhr. Gert-Jan Beltman
Assistent-scheidsrechter (s) : Dhr. Jos Olsman, Dhr. Sem Schrijver, Dhr. Mikel van Munster

Opstelling SC Genemuiden 1e wedstrijd: Patrick Jansen, Matthias Breman, Martijn van der Laan, Bart Jan Brouwer, Job van Dalfsen, Gerhald Visscher, Ryan van Lente, Rik van Dalfsen Ramon Beens, Ingmar Lassche, Rens van Benthem.
Opstelling SC Genemuiden 2e wedstrijd: Patrick Jansen, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Arend van de Wetering, Nouredinne Boutzamar, Omar Kavak, Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn, Brian Snijder, Jur van Dalfsen, Nick Buitink.

Video gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Fotoverslag: Mini Toernooi Sportclub GenemuidenPrivacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid