logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Teleurstellend gelijkspel voor SC Genemuiden
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk
Scheidsrechter Wim Kieft toont rood aan Sparta speler Donny van der Wal.
De wedstrijd tussen SC Genemuiden en Sparta Nijkerk begon met een indrukwekkende minuut stilte, dit ter nagedachtenis aan Mees van de Ridder jeugdspeler van Sparta Nijkerk die door een tragisch ongeval in de achter ons liggende week om het leven kwam. Op een dergelijk moment is voetbal slechts bijzaak en doet de rest er verder niet meer toe, de wedstrijd werd uiteindelijk wel gespeeld maar deze minuut toonde wel aan dat na goed overleg tussen Sportclub en Sparta veel bereikt kan worden.

Het werd een wedstrijd waarover nog veel nagepraat zal gaan worden, was het nou wel, of was het nou geen goal. Na afloop ging in ieder geval een foto de ronde waarop het verdacht veel leek, dat de bal de doellijn gepasseerd was. Helaas voor Sportclub is in het amateurvoetbal de doellijn technologie nog niet in gevoerd, dus alle discussies ten spijt leverde het geen treffer op voor Sportclub.

Het werd opnieuw een moeizame middag voor SC Genemuiden, de aanvallende krachten Danny Menting en Omar kavak werden node gemist. Sportclub kon maar moeilijk in zijn spel komen, speelde in een te laag tempo en door onvoldoende creativiteit werd het Sparta Nijkerk geen moment moeilijk gemaakt. Sparta Nijkerk had in de beginfase zelfs het betere van het spel, maar mede dankzij goed keeperswerk van doelman Flier bleef het doel schoon.

Zelfs na het wegsturen van Donny van der Wal na een harde tackle op Martijn Jansen lukte het niet om het spel te maken, met nog ruim zeventig minuten op de klok lukte het niet om de overtal situatie uit te buiten. Sterker zelf, Sparta Nijkerk bleef de gevaarlijkste ploeg.

Na rust leek het de goede kant op te gaan, Genemuiden leek gretiger en men wist elkaar beter te vinden. Een paar vrije trappen van Erik Rotman zorgden voor het nodige gevaar, maar nog niet voor een doelpunt. Toch kwam deze er, na een vrije trap pikte Frank Kuurman de bal op en met een fraai hakballetje gaf hij doelman Brian Willemse het nakijken. Lang mocht SC Genemuiden niet van deze voorsprong genieten het kreeg de bal maar moeilijk weg en Janic Makizodila profiteerde hier van, hij bezorgde Sparta Nijkerk in ieder geval de misschien wel verdiende gelijkmaker.

Frank Kuurman ondertussen vervangen door Frank Jansen en Patrick Lip ingebracht voor Martijn Jansen, hadden de opdracht om het tij alsnog te doen keren. Frank Jansen leek dit in de slotfase nog te gaan lukken ook, de bal die volgens alles en iedereen de doellijn gepasseerd zou zijn was in de ogen van de arbiter deze lijn niet gepasseerd. Dit tot ongeloof van velen. 

Fotoverslag SC Genemuiden - Sparta Nijkerk

SC Genemuiden - Sparta Nijkerk 1-1 (0-0).

Scheidrechter(s): Dhr. W.M. Kieft  Dhr. V. Haarnack  Dhr. B.S. Lampers

Scoreverloop: 64. Frank Kuurman, 79. Janic Makizodila.
 
Toeschouwers: 625

Gele Kaart: 58.Wouter van der Molen, 58.Erik Rotman, 69. Job van Dalfsen (SC Genemuiden), 75. Bilal Amarzagouio, 85. Sebastian Kammen (Sparta Nijkerk).
Rode kaart: 24. Donny van der Wal (Sparta Nijkerk).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman, Christian Riemens (46. Job van Dalfsen) Robert Boes, Martijn Jansen (84 Patrick Lip), Jacco Riemens, Anne van der Kolk, Frank Kuurman (75. Frank Jansen)
Opstelling Sparta Nijkerk: Brian Willemse, Mark Groenewoud, Janic Makizodila, Dennis van der Wal, Bilan Amarzagouio, Rick Boersma, Donny van der Wal, Sebastian van Kammen, Sefanja Davids, Ali Alkan (70. Brian Bawuah), Quincy van Waveren.


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid