sponsor
SC Genemuiden na strafschoppen serie door naar volgende bekerronde
v.v. Staphorst - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Match winnaar Albert Flier legt aan voor de beslissende strafschop.
STAPHORST - Sportclub Genemuiden heeft dinsdagavond opnieuw Staphorst verslagen in de districtsbeker. Op 19 mei dit jaar won de ploeg van trainer Karrenbelt de districsbeker door met 4-2 Staphorst in de finale terug te wijzen. Dinsdagavond kon Sportclub Genemuiden in de regeliere tijd geen beslissing forceren: 1-1. Uiteindelijk viel de beslissing in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie in het voordeel uit van Sportclub: 6-7.
Martijn Jansen die zijn 250e wedstrijd speelde (l) in duel met Harm Jan Tip (r).
In een meer spannende dan fraaie wedstrijd was het Staphorst die door een doelpunt van Rob Mijnheer in de 42e minuut op voorsprong kwam. In de tweede helft kwam Sportclub Genemuiden vrij snel langs zij door een doelpunt van Anne van der Kolk (51e minuut). Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen, na het missen van de strafschop door Hermen Hogenkamp was het Albert Flier die van elf meter wel raak schoot en Sportclub Genemuiden de overwinning bezorgde. De zege levert een plaats op in de tussenronde. Daarin treft Sportclub Genemuiden in eigen huis Omlandia.
Arjen netjes (l) gaat het duel aan met Harm Jan Tip (r).
Foto's: Helmich Lubberts

v.v. Staphorst - SC Genemuiden 1-1 (1-0), SC Genemuiden w.n.s 6-7

Score verloop: 42. Rob Mijnheer 1-0, 51. Anne van der Kolk 1-1.

Strafschoppen serie: Lars Röben 1-0, Erik Rotman 1-1, Roelof de Jong 2-1, Anne van der Kolk 2-2, Ewald Koster 3-2, Jacco Riemens 3-3, Rudan Schuurhuis 4-3, Christiaan Riemens 4-4, Martijn Bakker 5-4, Arjan Kolk 5-5, Rob Mijnheer 6-5, Berry Halfwerk 6-6, Hermen Hogenkamp mist, Albert Flier 6-7.