logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Genemuiden deelt de punten met HHC, 1-1
SC Genemuiden - HHC Hardenberg (Foto Helmich Lubberts).
Patrick Lip neem een duik, nadat Philip Ties Genemuiden op een 1-0 voorsprong heeft gezet.
De competitieouverture van SC Genemuiden, thuis tegen HHC, verliep voor 87% zoals stiekem gehoopt. De hoop op een punt was voor vele supporters al ijdel geweest. De resultaten in de voorbereiding, van beide teams, boden wat dat betreft ook weinig hoop. HHC leek freewheelend over de velden te schuiven en Genemuiden zocht de goede tactiek en zichzelf. Maar dan begint het echt, veel toeschouwers en gierende zenuwen.

De angst om af te gaan leek Genemuiden de eerste 20 minuten een beetje in de houdgreep te houden. Op zich niet zo vreemd, het aanvalsspel van de gasten kan bij tijd en wijle flitsend en frivool zijn, het scorend vermogen bij HHC is hoog in verschillende persoonlijkheden. Al bleek afgelopen zaterdag dat de daden uit de vooruitgesnelde roem Sportpark de Wetering voorbij geschoten waren. Toch kreeg HHC in die eerste 20 minuten een paar (goede) kansen. Hoofdpersoon in deze was telkens Gouriye. Hij was hij het die het gat achter de verdediging vond en voor gevaar zorgde, een score leverde de dit niet op.

Genemuiden stelde hier aanvallend bijna niets tegen over, alleen Lip had twee keer de kans om gevaarlijk te worden. Genemuidens intentie leek in eerste instantie ook niet om gevaarlijk te worden. De nadruk lag op de nul en een gevoel krijgen in het verdedigende systeem. Gaandeweg de eerste helft kwam dat gevoel er en bouwde men dit uit met iets verder naar voren denken. Die kansen van Lip kwamen dan ook pas nadat Genemuiden het gevoel had dat het verdedigend begon te kloppen, aan het eind van het eerste bedrijf dus. In tussen tijd verviel het spel van HHC ook naar een niveau welke niet past bij een team met (titel) aspiraties. Blijkbaar liep het spel een beetjes stuk op de stugheid van Sportclub ’s verdediging.
SC Genemuiden - HHC Hardenberg (Foto Helmich Lubberts).
Arjen Netjes springt hoger en kopt de bal voordat Hielke Penterman erbij kan weg.
De tweede helft bood toch een ander spelbeeld en ook wat meer spektakel, een goede wedstrijd (lees schouwspel) werd het niet maar de spanning hield de ]toeschouwers geboeid langs de lijn. Sportclub toonde iets meer lef en ook daarmee leek HHC wat moeite te kennen. Opeens bleek namelijk dat er in de HHC defensie ook redelijk makkelijk scheurtjes te veroorzaken waren. Al snel na rust leverde Ties, na een flankbal van Eenkhoorn, met het hoofd, de eerste waarschuwing af. Een paar minuten later mocht HHC doelman Danes een bedankje geven na zijn super reflex op een harde inzet (rand 5 meter) van Ryan van Lente. In de 53e minuut was het wel raak, Na een onderschepping op het middenveld werd Korf weggestuurd, zijn flankbal werd door Danes nog wel beroerd maar niet genoeg om Ties van koppen af te houden. Het leer leek op de paal te eindigen, met een reflex wist, de liggende, Ties alsnog de bal over de lijn te koppen. De voorsprong was in die fase van de tweede helft verdiend. Het antwoord van HHC leek snel te volgen. Klok kreeg de ruimte op de rechterflank om voor te zetten, Penterman kroop uit de rug van Bremmer weg maar kopte, vrijstaand naast. Met nog 20 minuten te gaan kreeg Genemuiden de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Ties zette met een fraaie steekpass Sijmon Eenkhoorn vrij van Danes. De doelman had het gevaar echter op tijd onderkend waardoor hij zich voor de voeten van de Genemuider spits kon werpen. Niet lang na deze mogelijkheid deed invaller Van der Leij ook van zich spreken, maar ook hij wist het net niet te vinden na opnieuw een flankbal van Klok.

Met nog drie minuten op de Klok kreeg HHC dan toch war het wel recht op had, het laatste kwartier stond Genemuiden wat teveel in de achteruit en kreeg men moeite om alles nog te belopen. Het brak het team om dat men niet in staat bleek de flankbal er uit te krijgen. Er werd te ver van de man af verdedigd. Ook nu kreeg Klok weer alle tijd en ruimte om de bal voor het doel te slingeren en ook nu wist één van de HHC voorwaartsen zich los te hebben gewerkt van de aandacht. Het was Rob van der Leij, nu zette hij zijn hoofd vol en doeltreffend tegen de bal. Snoeihard sloeg de bal diagonaal binnen. Ontgoocheld keken de Genemuider spelers om zich heen, de supporters voelden een kater opkomen maar waren ook realistisch genoeg om te beseffen dat het er aan zat te komen. Ook was er het besef dat, doordat het doelpunt redelijk laat viel, het gehoopte puntje wel in de knip zou kunnen zitten. Was het doelpunt eerder gevallen……..?

Toch was het HHC dat, aan het eind, “door het oog van de naald kroop”. Jacco Riemens was op pad gestuurd hij leek aan te kunnen leggen voor Sportclub ’s tweede ware het niet dat Patrick Jurgens, met een laatste, ultieme, krachtsexplosie de bal van Riemens in de kiem wist te smoren.

Al met al mocht Genemuiden terugkijken op een verdienstelijke herintreden. Nu de rook is opgetrokken en het beeld weer helder is, kan de conclusie getrokken worden dat Genemuiden, in eigen huis, moeilijk te verslaan zal zijn. Hoe het in de vreemde zal gaan kan volgende week in Rijnsburg “geproefd” worden.
SC Genemuiden - HHC Hardenberg (Foto Helmich Lubberts).
Patrick Jurgens (l) plukt de bal voor de aanstormende Sijmon Eenkhoorn (r) uit de lucht.
Philip Ties viert uitbundig zijn treffer, hij bezorgd Genemuiden de 1-0 voorsprong.


Nabeschouwing van de wedstrijd SC Genemuiden - HHC Hardenberg.

Philip Ties beschouwd na met Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts

SC Genemuiden - HHC Hardenberg 1-1 (0-0).

Score verloop: 53. Philip Ties 1-0, 87 Rob van der Leij 1-1.

Gele kaart: 64. Ryan van Lente, 70. Arjen Netjes, 86. Anne van der Kolk, 90. Philip Ties, (SC Genemuiden), 45. Hielke Penterman, 80. Sargon Gouriye, 81. Stijn Pol (HHC Hardenberg).

Toeschouwers: 1495

Scheidsrechter (s): Dhr. A. Dijkstra, Ass. Dhr. A.C. van Dooren, Ass. Dhr. V. Otten, 4e Official: Dhr. B.J. Köhler

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Jasper Bremmer, Gieljan Tissingh, Ryan van Lente, Anne van der Kolk, Siebren Visscher, Patrick Lip, Philip Ties, Tjeerd Korf (88. Berry Halfwerk), Sijmon Eenkhoorn (78. Jacco Riemens).
Opstelling HHC Hardenberg: Sander Danes, Thomas Bakker, Ashwin Manuhutu (56. Glenn Kobussen), Hielke Penterman, Sargon Gouriye, Willem Lanjouw (46. Dennis Krohne), Patrick Jurgens, Dennis Rosink, Tiemen van Hezel, Stijn Pol (72. Rob van der Leij), Gersom Klok.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden