logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden laat punten aan Rijnsburgse Boys 2-0 (1-0).
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden  
Ronald Breinburg (R)is de winnaar is de winnaar in het rechtstreekse duel met Anne v/d kolk (L).
 
Genemuiden heeft niet echt potten kunnen breken in Rijnsburg, hoewel het tot de laatste minuut spannend bleef mochten de gasten niet echt aanspraak maken op een punt. Dat puntje had er overigens nog best in gezeten. De gastheren, afgelopen zaterdag alleen een topper in naam, etaleerden ook niet echt vertrouwen en klasse. Individueel loopt er wel wat rond bij Rijnsburg. Klasbak Raily Ignacio toonde bij vlagen zijn gogme en klasse maar dit omzetten naar klinkende munt lukte hem alleen in blessuretijd, vanaf elf meter. De ruim 90 minuten er voor zorgde hij er in zijn eentje voor dat Genemuiden kon blijven geloven in een punt. De oersterke spits weigerde eenvoudig weg Genemuiden te laten bloeden voor de kansen die men hem liet. In dat licht bezien kunnen de reacties, na afloop, dat Genemuiden niet geheel kansloos was best worden geplaatst. Aan de andere kant kan ook gesteld worden dat Genemuiden zelden echt kansrijk geweest is.

In die zeldzaamheid aan mogelijkheden voor Sportclub lag wel de eerste kans van het duel. Na 7 minuten testte Philip Ties, uit een vrije trap van Visscher, vanaf een 5 meter, doelman Van Nieuwkoop. Zijn sublieme reactie was er één op intuïtie, waarschijnlijk heeft hij de bal niet eens gezien. De kans was geen opmaat voor een sterke periode van Genemuiden. Direct hierop kreeg Ignacio zijn eerste mogelijkheid na wat foutjes in de Genemuider defensie. Ignacio liet de bal echter voorlangs het doel glijden. Na een kwartier kwam Genemuiden weer goed weg, de immer aanwezige Resham Sardar zette goed door en bood Ignacio een mogelijkheid, hij deponeerde de bal echter hard op de lat. Niet lang hierna een kleine mogelijkheidje voor Genemuiden, uit een foutje in de Rijnsburgse defensie leek Eenkhoorn gevaarlijk te kunnen worden.

Halverwege de eerste helft kwam Genemuiden goed weg toen de geheel vrijstaande Ignacio de bal, opnieuw, op de lat plaatste, nu met het  hoofd. Genemuiden kon het niet droog houden tot de rust, juist in de fase dat het er op begon te lijken dat Genemuiden beter  in het duel kwam te zitten ging het mis. De bal werd achter de Genemuider defensie gelegd waarbij Netjes Marvin Wijks uit het oog verloor. Flier die er wel het oog in leek te hebben reageerde wel maar niet goed genoeg. Wijks wipte de bal over Flier en rondde nadien beheerst af. Genemuiden moest nu voetballen vanuit achterstand, maar hoe? Voor rust gebeurde er na de treffer niet veel meer. De gastheren hadden hun voorsprong en waren niet van zin om nog vanuit eigen initiatief ten aanval te trekken. Genemuiden moest op een gegeven moment toch komen en de Boys hebben de snelheid om dit uit te nutten. Voor rust gebeurde er dan ook niet veel meer. Alleen Genemuiden kreeg nog een kansje, Eenkhoorn zette goed door omspeelde de doelman maar moest, zonder steun, vanuit onmogelijke hoek afrondden.
 
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden  
Ahmed Ali (l), voelt de hete adem van Patrick Lip (R) in zijn nek.
 
De tweede helft was amper 120 tellen oud of Genemuiden kroop al door  het oog van naald, Martina kwam goed door op rechts trok de bal terug op de inkomende Koemans. Die ramde de bal hard en ongecontroleerd, hoog, over. Het spel kabbelde voort, Genemuiden leek het gevoel te hebben het duel te controleren maar het bleef bij het gevoel. De kansen kwamen aan de andere kant, de snelheid, van de toch wel gezette Ignacio werd optimaal benut. De spits bakte er, ook nu, weinig van in de afronding (of ander vervolg). Hij wist geen kroon op zijn kansen te zetten. Genemuiden kwam zelf ook niet verder dan een buitenspeldoelpunt van Eenkhoorn na een fraaie voorzet van Ties. Ook een paar inzetjes van Ties en Korf brachten de Rijnsburgers niet aan het zweten. Rijnsburgse Boys etaleerde ook nog een keer het (tijdelijke) onvermogen dat hen parten speelt. Zelf uit een uitbraak, waarbij men 2 op 1 kwam te staan, lieten de gastheren de kans knullig verloren gaan. In de slotseconden stelden de Rijnsburgers de zege alsnog definitief veilig. Een ongelukkige handsbal van Tissingh, nadat Ignacio probeerde de bal over hem heen te lobben, leverde een strafschop op. Nu wist de spits  zijn naam wel op het scorebord te krijgen, 2-0.

Ondanks dat Genemuiden met het blok van 5 achterin speelt, worden er toch nog redelijk veel mogelijkheden weggegeven. Dit gebeurde tegen HHC en nu ook tegen Rijnsburgse Boys. Dat die vele kansen onbenut bleven verbloemt dit nog een beetje. Een beetje scherpere tegenstander zal dit pijnlijk aantonen. Voorin en op het middenveld komt Genemuiden  voeten te kort om zich voetballend een weg naar het doel te banen. Gevolg, een spel dat de handen nog niet direct op elkaar krijgt. 
 
Rinsburgse Boys - SC Genemuiden  
Tjeerd Korf (M), verteld de op de grond liggende Ahmed Ali de waarheid.
 
 
SC Genemuiden speelde in Rijnsburg het Topklasse duel tegen de Rijnsburgse Boys, eindstand 2-0.

Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg beschouwd na met trainer Hans van Dijkhuizen.
 

 
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden 2-0 (1-0)

Score verloop: 32. Marvin Wijks 1-0, 90. Raily Ignacio 2-0.

Gele kaart: 77. Ahmed Ali (Rijnsburgse Boys), 50. Ryan van Lente, 71.Anne van der Kolk (SC Genemuiden).
 
Toeschouwers: 1100

Scheidsrechter (s): Dhr. F.R. de Winter, Ass. Dhr. I.P. van Galen, Ass. Dhr. E.J.H. de Gier, 4e Official: Dhr. C. Prooi

Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Jeroen Hessing, Ronald Breinburg, Ali Ahmed, Renee Troost, Javier Martina (63. Martin van Eeuwijk), Jeffrey Koemans, Raily Ignacio, Marvin Wijks, Resham Sardar, Kevin Westmaas (90. Casper Knoester).  
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes (80. Berry Halfwerk), Jasper Bremmer, Gieljan Tissingh, Ryan van Lente, Anne van der Kolk, Siebren Visscher (46. Erik Rotman), Patrick Lip (80. Herman van Dijk), Philip Ties, Tjeerd Korf, Sijmon Eenkhoorn.
 


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden