logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Volle winst SC Genemuiden op SV Spakenburg 3-1 (1-0).
SC Genemuiden - SV Spakenburg    
Uitblinker Tjeerd Korf haalt verwoestend uit voor de 1-0.
   
Het begint er op te lijken dat Genemuiden langzamerhand zijn draai in de Topklasse aan het vinden is. Het voetbal groeit met de opgebouwde minuten  mee. Het spel is nog niet zo vloeiend als in voorgaande jaren, maar de stijgende lijn doet hoop veranderen in vertrouwen. Vertrouwen dat Genemuiden voor veel tegenstanders een zware hobbel zal blijken te zijn. Vertrouwen ook dat Genemuiden links en recht de benodigde punten bij elkaar zal sprokkelen. Het realisme dat heerst vertaald zich in het spel van Genemuiden.  De wetenschap dat je geen topper bent maar dat je wel de kwaliteit in huis hebt om toppers te doen zweten, maakt dat Sportclub in zichzelf begint te geloven.
Tegen Spakenburg pakte het spel van Genemuiden weer goed uit, toegegeven, de snelle voorsprong geeft natuurlijk wel een lekkere ruggensteun. Al in de 6e minuut verdween de nul van het scorebord. Blijkbaar waren ze bij de gasten de traptechniek van Rotman vergeten, Tjeerd Korf wist wat er te wachten stond toen Rotman de bal, diagonaal, over het veld stuurde. De blauwe pionnen stonden er bij en keken toe, toen er uiteindelijk beweging was, was het al te laat, Korf was weg en doelman Taberima gezien, 1-0.
Spakenburg trok het spel wat naar zich toe maar voor een groot gedeelte bleef het daar ook bij. Ondanks het veelvuldige balbezit werd de tijd hoofdzakelijk besteed aan zoeken naar een opening. Dit zoeken leverde niets concreets op, een kansje uit een vrije trap en een  schotje van Amerzgiou halverwege de 1e helft. Meer oogst viel er niet te noteren. In de laatste seconden van de eerste helft had het schot (over) van Peter de Lange nog de meeste potentie. In de tussentijd had de thuisploeg voor meer gevaar gezorgd. Een achterwaartse kopbal van Korf, uit een vrije trap van Rotman, werd door Taberima nipt verwerkt. Een voorzet van, de steeds beter spelende, Korf, na een actie op rechts bleef zonder gevaar omdat Ties iets te diep in de zestien was doorgedrongen. De grootste kansen in de eerste helft waren voor Sijmon Eenkhoorn. De jongeling had echter zijn dag niet, na een voorzet op maat van Netjes, leek hij de bal voor het intikken te hebben, zijn schoen vond de bal niet waardoor deze doorschoot. Opnieuw werd de bal ingebracht, ditmaal door Lip, Eenkhoorn kreeg nu het hoofd wel tegen de bal maar daar bleef het ook bij.
 
SC genemuiden - SV Spakenburg  
SC Genemuiden heeft alle reden voor een feestje na de 3-1 overwinning op SV Spakenburg.
   
In de tweede helft tapten de gasten toch wel uit een ander en kon Genemuiden wel onder druk gezet worden. Sportclub werd gedwongen achteruit te lopen en in die situaties gaat er wel eens wat mis. Genemuiden kwam al snel goed weg toen Nick Tol, uit een corner dichtbij de score kwam. Niet lang daarna liet de gevaarlijke Kees Tol de Genemuider verdediging zijn hakken zien, Flier onderkende het gevaar, verkleinde zijn doel en onderschepte de inzet. Ook aan de andere kant was er gevaar, zwak uitverdedigen bij Spakenburg bracht Sijmon Eenkhoorn kansrijk in balbezit, zijn schot verdween ruim langs de paal. Direct hierop kwam Genemuiden goed weg toen Amerzgiou de flankbal vanaf de linkerzijde ruim langs de paal tikte. Het spel van Genemuiden frustreerde enkele Spakenburgers, vooral aanvoerder ergerde zich aan Genemuiden en het eigen onvermogen. Zijn frustratie etaleerde hij door continu gebedel om kaarten bij arbiter Gerrets. De arbiter bleef doof voor zijn gebedel tot het moment dat hij verhaal kwam halen bij een overtreding van Spakenburg en hij zelf op de bon ging.
Op het moment dat de klok het volle uur aantikte verdubbelde Genemuiden de marge, een vrij trap bij de hoekvlag werd door Rotman bij de 2e paal gelegd, de bal werd terug voor het doel gekopt alwaar de inkomende Halfwerk de bal binnen knikte. 120 seconden later verdwenen de eerder nog juichende handen van Halfwerk voor zijn ogen. Was hij er toch ingetrapt, Peter de Lange zocht, in de zestien,  de knie van Halfwerk en werd op zijn wenken bediend.  Arbiter Gerrets kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Enkele ogenblikken daarvoor had Flier, met een goede actie, de Lange nog van scoren weten af te houden. Kees Tol bracht vanaf elf meter de spanning terug.
Twee minuten later kwam Genemuiden goed weg nadat Nick Tol de bal, uit een vrije trap, op de buitenkant van de paal mikte. Het spel golfde op en neer in een hoog tempo. Zo kunnen een momenten van onoplettendheid (ook bij de arbitrage) grote gevolgen hebben. In de 65 minuut ontstond er zo’n situatie. Een overduidelijke overtreding op Anne van der Kolk bleef onbestraft maar leidde wel de counter in van Spakenburg, de noodrem van Tissingh was noodzakelijk maar leverde ook geel op. Spakenburg ’s jacht op de gelijkmaker leverde steeds meer ruimte op voor Genemuiden. Die ruimte werd door Genemuiden goed bespeeld en leverde ook (grote) mogelijkheden op. Doordat er veel met krachten was gesmeten leek de thuisclub echter niet meer bij machte dit uit te buiten. De vermoeidheid leek het overzicht te hebben verdreven, hierdoor werden de meest gemaakte aanvallende keuzes niet de juiste. Met nog 4 minuten op de klok werd de overwinning toch definitief veilig gesteld. Slecht uitverdedigen bij Spakenburg bracht Lip in stelling zijn schotje mistte richting en venijn. Toch vond de bal de voeten van de vrijgelaten Ties, die gleed de bal, met zijn laatste krachten, achter Taberima. Het laatste wapenfeit had van invaller Maurice van der Wilt kunnen zijn, ware het niet dat hij de bal ruim langs de paal naast Flier werkte.
 
SC Genemuiden - SV Spakenburg  
Philip Ties torent boven alles en iedereen uit, ook hij wist doel te treffen deze middag.
   
 
SC Genemuiden speelde op sportpark "de Wetering", het Topklasse duel tegenSV Spakenburg, eindstand 3-1.

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn beschouwd na met Tjeerd Korf.
   

   
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - SV Spakenburg 3-1 1-0).

Score verloop: 7. Tjeerd Korf 1-0, 58. Berry Halfwerk 2-0, 60. Kees Tol 2-1 (Penalty), 85. PhilipTies 3-1.

Gele kaart: 26. Arjen Netjes, 61. Berry Halfwerk, 65. Gieljan Tissingh (SC Genemuiden), 34. Peter de Lange, 42. Niels Buijtenhuis, 70. Hayri Pinarci, Niek Ripson (SV Spakenburg).

Toeschouwers: 1200

Scheidsrechter (s): Dhr. L.J. Gerrets, Ass. Dhr. G.W.G van Hout, Ass. Dhr. j. van Dijk, 4e Official: Dhr. B.H. Huizinga.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario (46. Ryan van Lente), Gieljan Tissingh, Berry Halfwerk, Anne van der Kolk, Patrick Lip (90. Siebren Visscher), Sijmon Eenhoorn (65. Jacco Riemens), Philip Ties, Tjeerd Korf.
Opstelling SV Spakenburg:Sven Taberima, Edwin Dekkers, Niek Ripson, Jordy Strooker, Hayri Pinarci (80. Maurice van der Wilt), Nick Tol, Kees Tol, Mark de Loo (75. Dominique Scholten), Salim Amerzgiou, Niels Buijtenhuis, Peter de Lange.
   


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden