logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden geeft stijgende lijn geen vervolg en verliest van AFC AJAX 1-0 (1-0).
AFC AJAX - SC Genemuiden  
Ralph Owusu (l), verliest het duel met Jacco Riemens (r).
 
De twee overwinningen van de laatste weken verloren wat aan glans door een wel zeer mat(ig) optreden van Genemuiden op de De Toekomst. De zaterdagamateurs van Ajax kregen zo een makkelijker middag dan dat ze waarschijnlijk zelf verwacht hadden. Tegen het spel van de thuisploeg bood SC Genemuiden in de eerste helft totaal geen verweer. Zonder lef en overtuiging is het slecht punten halen.
 
De start van Genemuiden aan het duel stond in schril contrast met de starts tegen GVVV en Spakenburg. Toegegeven, SC Genemuiden krijgt dit seizoen behoorlijk wat voor de kiezen als het om blessures gaat. Week op week kort het beschikbare aantal spelers in. Viel tegen Spakenburg Rainier Resokario nog uit, in Amsterdam kon Anne van der Kolk al vooraf aan het duel van het wedstrijdformulier geschrapt worden. Een onwillige knie maakte hem het spelen onmogelijk, een behoorlijke aderlating voor het Genemuider middenveld. De kilometervreter werd in Amsterdam node gemist.
Trainer Hans van Dijkhuizen heeft van de 20 veldspelers uit de selectie er nog 13 beschikbaar, het wordt meer en meer puzzelen. Die puzzel kan de komende weken nog wel eens moeilijker worden. In Amsterdam liep Ties, ietwat gefrustreerd door het gebrek aan lef en daadkracht van zijn team, tegen (weer) een domme gele kaart aan, ditmaal voor mekkeren tegen de assistent. De lijst met spelers die (nu al) tegen de vierde kaar aan kijken loopt met de week op.
 
De start van het duel kon haast niet slechter voor Sportclub, binnen 4 minuten was daar al de voorsprong voor Ajax. Een snelle aanval met als eindpunt, de achter Netjes wegsprintende, Kenneth Misa-Danso en Flier was geslagen. De snelle voorsprong was een leuke ruggensteun voor de thuisploeg, Ajax heeft een team dat snel kan omschakelen waardoor een, drukkende, tegenstander in enkele balbehandelingen te kijk kan worden gezet. In spits Mimoun Eloisghiri hebben ze een zeer balvaste spits die het geduld en de macht heeft om op zijn collega’s te wachten en die te bedienen. De bijsluitende Yuri Rose was voor de Genemuidenaren ook bijna niet af te stoppen. Ajax gaf Genemuiden ook niet de gelegenheid om rustig in balbezit te komen, tot op zekere hoogte mocht het maar dan werd er ook vol op de bal gedoken. Genemuiden kon hier niet mee overweg en besloot al snel de bal maar diep te gooien. In het centrum van de verdediging konden Siver Abdulrahman en Jordy Meester het allemaal op hen gemak af. In het gehele duel kwamen ze nimmer in de problemen.
 
Genemuiden moest het in het eerste bedrijf zonder wapenfeiten stellen, of  schotjes van Ties en Eenkhoorn moeten hiertoe gerekend gaan worden. De doelman Maurits Schmitz hoefde er niet eens op te reageren. Aan de andere kant had Flier meer te doen, hij deed dit met verve en wist op die manier zijn ploeg voor een zeperd te bewaren. Vele Genemuider supporters verwachten die zeperd wel gezien het vertoonde onvermogen van hun club. Doordat het Ajax niet lukte om het verschil in kwaliteit om te zetten in scores bleef Genemuiden hopen op een tweede helft met meer moed. 
 
AFC AJAX - SC Genemuiden  
Philip Ties (l) zet de achtervolging in op doelpuntenmaker Kenneth Misa Danso (r). 
 
Die moed toonde Genemuiden wel in de tweede helft maar het was nog verre van genoeg voor een punt. De thuisploeg liet vanaf de hervatting het initiatief aan Genemuiden, de voorsprong werd gekoesterd. Met in het achterhoofd de extra inspanning van de eerder in de week gespeelde wedstrijd om de KNVB Beker, zou extra inspanning de ploeg aan het eind van de rit de kop kunnen kosten. Vijfenveertig minuten lang mocht men alle tijd nemen om de boel te vertragen, met deed dit met verve. Zo nu en dan was daar een versnelling en moest Genemuiden billen knijpen, maar bleef wel in leven. Na een uur spelen kwam wat meer vuur en dwang in het spel van Genemuiden. Jacco Riemens was Visscher komen vervangen en was gelijk dwingend aanwezig. Hij bracht meer schwung in het team en in zijn kielzog driften zijn collega’s mee. Opeens was er wat meer lef en kreeg de Ajax defensie te maken met druk. Vooralsnog leverde de druk geen gevaar op, dit kwam pas na de eerste hoekschop van Genemuiden (75e minuut) Ties kopte het leer nipt over de lat. Voetballend bleek Genemuiden, ook met het wat hervonden elan, niet in staat een bres te slaan in de solide Amsterdamse defensie. Sterker nog het meeste gevaar ontstond in de omschakeling aan de andere zijde. Verloren scherpte en Flier speelde Ajax parten, de zege kwam echter niet in gevaar. Voor de toeschouwers was het een zwaar teleurstellend duel geweest. Komende week moet Genemuiden, thuis tegen Scheveningen uit een heel ander vaatje gaan tappen wil het resultaat halen. Gelukkig is de ene week de ander niet.  
AFC AJAX - SC Genemuiden  
Berry Halfwerk (l), kopt de bal weg voor Rience Schurman (r).
 

SC Genemuiden speelde op sportpark "de Toekomst", het Topklasse duel tegen AFC AJAX, eindstand 1-0.

Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg beschouwd na met trainer Hans van Dijkhuizen.
 

 
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts
 
AFC AJAX - SC Genemuiden 1-0 (1-0).

Score verloop: 4. Kenneth Misa-Danso 1-0.

Gele kaart: 33. Yuri Rose (AFC AJAX), 32. Philip Ties (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 450

Scheidsrechter (s): R.R. Bekebrede, Assistent scheidsrechter: W.L. Schuitemaker, Assistent-scheidsrechter: M. Dreise, 4e Official: R.F. de Lima Schepens.

Opstelling:AFC AJAX:Maurits Schmitz, Ralph Owusu,Siver  Abdulrahman, Jordy Meester,  Rience Schurman,  Kevin de Visser,  Sergio Cameron, Glenn van Zoolingen, Mimoun  Eloisghiri (78. Thomas Metzemaeker), Yuri Rose, Kenneth Misa-Danso (46. Ogur Kaya).
Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier, Arjen Netjes, Ryan van Lente, Gieljan Tissingh, Erik Rotman, Berry Halfwerk (81. Herman van Dijk), Siebren Visscher (83. Jacco Riemens), Patrick Lip, Sijmon Eenhoorn, Philip Ties, Tjeerd Korf.
 


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden