logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Druiven Sportclub Genemuiden zijn zuur na verlies tegen SVV Scheveningen
SC Genemuiden - SVV Scheveningen
Gieljan Tissingh (l) zet voor, Levi Schwiebbe (r) is te laat.
Opnieuw liet Genemuiden zich de kaas van het brood eten in een thuisduel, ditmaal waren het de Scheveningers die met de (niet meer verwachte) overwinning aan de haal gingen. Hoewel de nederlaag zeer zuur was kwam de overwinning wel terecht bij de club die er, gezien het vertoonde spel, het meeste recht op had. Toch had Genemuiden deze zure nederlaag voor een zeer groot deel aan zichzelf te wijten. Het was namelijk niet nodig geweest, genoegen nemen met elk puntje dat binnen handbereik ligt kan aan het eind van het seizoen net dat benodigde stukje lucht geven. Eén puntje lijkt verwaarloosbaar als je denkt dat er 3 voor het oprapen liggen. Echter geen één en nog geen één betekent dat er geen twee zijn bijgeschreven, wat is het verschil tussen 7 of 9 punten?

Verwijtende blikken zoals er die waren naar de arbiter tijdens en na het duel waren, op zekere hoogte, terecht. Zo als zo vaak al dit seizoen, vallen beslissingen (te) vaak ten onrechte, negatief uit voor Sportclub. De gevoelens gezocht te worden zijn soms begrijpelijk. Ook afgelopen zaterdag werd er weer duidelijk met 2 maten gemeten. Daarbij moet dan wel vermeld worden dat op de, door Genemuiden ontvangen, kaarten weinig in te brengen was. Alleen het ontbreken van consequentheid in bestraffen deed zich extra voelen. Wellicht heeft het ageren van Genemuiden op het vermeende onrecht negatieve gevolgen de beslissingen die nadien volgen, ook een arbiter is niets menselijk vreemd.

Feit is wel dat na de, in Genemuider- en vele neutrale ogen, belachelijke strafschop, Sportclub door de ondergrens zakte. Onthutsend was het om te zien hoe een zelfverzekerd Sportclub, na de sportieve tegenslag van de strafschop,  verviel tot zwalkend team dat volliep met onbegrip.

De start was nog wel zo flitsend geweest, anders dan in Amsterdam, dook Genemuiden nu wel vol in het duel en dwong meteen resultaat af. Al in de derde minuut versloeg Anne van der Kolk doelman Boks. Een strakke, lage, voorzet van Korf werd door de middenvelder binnen gegleden. Na 8 minuten leek Scheveningen het antwoord te hebben, Maayen troefde Netjes af maar kreeg de bal niet langs Flier. Het was één van de weinige goede aanvallen van Scheveningen in die fase. Genemuiden maakte het  de Scheveningers lastig in de opbouw waardoor de gasten grossierden in balverlies. In de twaalfde minuut bekroonde  Jacco Riemens (ditmaal in de basis omdat ook Lip zijn plaats in de ziekenboeg heeft moeten zoeken) een sterke actie met een doeltreffende schuiver. Scheveningen leek helemaal geen vat op het duel te hebben. De kentering hierin kwam in de 19e minuut, Tissingh wilde uitverdedigen maar de bal klutste op een Scheveninger en caramboleerde terug. In de baan die de bal maakte werd de, langs het lichaam bungelende, hand van Tissingh geraakt. Arbiter Van der Roest aarzelde even maar bezweek onder het appelleren van Scheveningen. Tim Schepers bedankte de arbiter voor het cadeautje en pakte dit voortvarend uit. Genemuiden was op slag van de  kaart. De weg naar voren werd niet meer gevonden, de stap terug werd gezet, overleg bleek niet meer mogelijk. Het was dan ook een kwestie van tijd voor Scheveningen langszij  zou komen. Na 34 minuten was het raak, een omsingeling van Sportclub ’s defensie leverde een vrijstaande Ingmar Maayen op, op zijn fraaie schuiver bleef Flier kansloos. Tot aan de rust kon Genemuiden het verder droog houden. 
SC Genemuiden - SVV Scheveningen
Ruben Koorndijk (l) belaagd Herman van Dijk (r).
Na de thee bleek dat Herman van Dijk de ongelukkig spelende spits Sijmen Eenhoorn had afgelost. Met de fysieke kracht van Van Dijk moest er  wat onrust in de defensie van Scheveningen gebracht worden. Dit leek niet te werken want al 4 minuten na de hervatting bracht Tim Peters Scheveningen op voorsprong. Het doelpunt was tekenend voor het Genemuider spel in die fase, het gebrek aan rust zorgde er voor dat de bal niet uit de defensie gewerkt kon worden. Ondanks dat Flier met 2 sublieme reddingen Genemuiden dacht te redden. Bij de derde poging kon Peters afdrukken. Even leek Scheveningen op twee gedachten te gaan hinken, doorgaan of consolideren. Het werd het laatste, de ietwat misplaatste zelfverzekerdheid deed de gasten bijna de das om. Scheveningen leerde dus hardhandig dat Genemuiden niet zomaar geslagen is. Langzamerhand mocht Genemuiden weer het vijandelijke doel zoeken. Rotman gaf de eerste waarschuwing door een vrije trap niet naast te schieten. Dit kansje gaf Genemuiden weer de kracht om te strijden voor meer. Hoewel eerst nog wankelmoedig, maar als daar dan plots de gelijkmaker is dan krijg je weer vleugels. De gelijkmaker van Ties was ook nog een hele fraaie zelfs. Tissingh bracht de bal, vanaf de linkerflank, na een ingooi voor het doel. Bij de tweede paal plaatste de inzwevende Ties zijn hoofd vol tegen de bal. Doelman Boks was kansloos.  Met nog een kwartier op de klok kwam Genemuiden weer goed weg. Invaller Huntink nam, na een scrimmage voor het doel,  de bal vol op de slofmaar zag de bal net over vliegen.

De reguliere speeltijd was al verstreken toen Genemuiden dacht te kunnen juichen, Tissingh legde een corner terug bij de eerste paal op de vrijstaande Herman van Dijk, die schrok hier zo van dat hij de bal volledig mistte. Het bijna juichen veranderde binnen 60 seconden in volledig huilen. Scheveningen verdedigde uit met een diepe bal, in de Genemuider defensie ging een duel verloren, de bal verdween over de zijlijn. Huntink nam de ingooi en wierp de bal bij de eerste paal, daar stond Michael Ros Erik Rotman irritant in de rug te porren, de arbiter liet het toe waarna de geïrriteerde Rotman de bal volledig verkeerd raakte. Het leer verdween, tot verrassing van iedereen in het dak van het doel. De (kinderachtige, zuigend onsportieve) actie van Ros, nadien, jegens de uit het veld geslagen Rotman, werd door de arbiter alsnog beloond met geel. 
SC Genemuiden - SVV Scheveningen
Mehmet Aldogan (l) volgt de bal die zojuist door Erik Rotman (r) is weggekopt.
 
SC Genemuiden speelde op sportpark "de Wetering", het Topklasse duel tegen SVV Scheveningen, eindstand 3-4.

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn beschouwd na met Albert Flier.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - SVV Scheveningen 3-4 ( 2-2).

Score verloop: 3. Anne van der Kolk 1-0, 13. Jacco Riemens 2-0, 20. Tim Peters 2-1, 34. Ingmar Maayen 2-2, 53. Tim Peters 2-3, 66. Philip Ties 3-3, 90+2 Erik Rotman 3-4 (eigen doelpunt)

Gele kaart: 32. Erik Rotman, 44. Jacco Riemens, 45. Sijmon Eenkhoorn, 85. Albert Flier, 87.Gieljan Tissingh (SC Genemuiden), 86. Enzo Huntink, 90. Michael Ros (SVV Scheveningen).

Toeschouwers: 900

Scheidsrechter (s): Dhr. M. van der Roest, Ass. Dhr. N.A. Vuvu, Ass. Dhr. P. Willems, 4e Official: Dhr. J. Kaper.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Ryan van Lente, Gieljan Tissingh, Berry Halfwerk, Erik Rotman, Jacco Riemens (90. Siebren Visscher), Anne van der Kolk, Philip Ties, Sijmon Eenkhoorn (46. Herman van Dijk) Tjeerd Korf.
Opstelling SVV Scheveningen: Tom Boks, Ruben Koorndijk, Michael Ros, Marcel Pronk, Wesley Goeman (46. Enzo Huntink), Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Ingmar Maayen (84. Marvin Nieuwlaat), Ferry de Jong, Levi Schwiebbe.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden