logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Weer geen punten voor Sportclub Genemuiden na 1-0 nederlaag tegen BVV Barendrecht
BVV Barendrecht - SC Genemuiden  
De op de grond liggende Tjeerd Korf schreeuwt het uit na weer een nederlaag.
 
Na het derde, zure, verlies op rij moet Sportclub er voor waken niet te gelaten te worden en dit voetbaljaar uit handen laten glippen. Sportclub zit (even) in de hoek waar de tikjes worden uitgedeeld. Genemuiden is echter, tot nu toe, nog niet knock-out gegaan, het waren nederlagen op punten  De nederlaag in Amsterdam was er één door eigen inactiviteit. In de thuisnederlaag tegen Scheveningen liep men even tegen een 12e man aan, verloor en herwon men de controle, maar ging Genemuiden alsnog onderuit als gevolg van overactiviteit. De nederlaag in Barendrecht toonde aan dat men op dit niveau (Topklasse) best meekan, maar dat de concentratie 90 minuten lang 100% moet zijn. Voetballend liet men, bij vlagen, zien ze niet onder doen voor Barendrecht. Alleen dat éne, meest belangrijke, ontbrak, de scherpte voor de goal.
 
Genemuiden begon zeer voortvarend in Barendrecht, de bal ging, in de stromende regen, soepel rond op het kunstgrasveld. Het eerste kansje was dan ook voor Genemuiden. Na een door Ties en Korf op gezette aanval schoot Rotman de bal over het doel van Marc van Splunter. Genemuiden was de eerste fase van het duel de baas van De Bongerd. Na 10 minuten was daar plots een uitbraak van Barendrecht over de rechterflank, de behendige Sönmez was Rotman te vlug af , sneed voor de zestien langs en eindigde met een venijnig schot. Flier kon nog net met de vingertoppen de bal over de lat duwen. Vanaf dat moment golfde het spel meer op en neer en moest Genemuiden, bij vlagen, verdedigend een tandje bijzetten. Barendrecht kreeg in die fase, vooral over hun linkerflank, te veel ruimte. De eerst volgende kans was echter wel weer voor Genemuiden, uit een trekbal van Korf kopte Ties gevaarlijk in, doelman van Splunter was blij met de assistentie voor de doellijn. Amper een minuut later lag de bal wel achter Flier, voor hem geen assistentie. In de omschakeling terug liet Genemuiden het even versloffen, de opkomende Danny Monster kreeg alle ruimte, mocht de combinatie aangaan met Opschoor en al glijdend afdrukken. Het moment dat bij Genemuiden de verdedigend actie ingestart werd was de bal al op weg naar het net.
 
Genemuiden had het even te kwaad met zichzelf maar herpakte zich snel. Tot kansen kwam met echter niet, Barendrecht trok zich na de treffer massaal terug en loerde op de uitbraak. In de 40 minuut creëerde zich Genemuiden de beste kans van de 1e helft, uit fraai opgezette aanval was de eindpass van Ties perfect. De inkomende Korf kreeg net niet genoeg venijn in de bal om Van Splunter te verslaan. De doelman had nu net genoeg aan een snoekduik.
Niet lang daarna leek Genemuiden weer, voor de 4e keer dit seizoen, het slachtoffer van scheidsrechterlijk dwalen, ditmaal ging, de verder goed leidende, Van Wijk in de fout. Uit een counter trok, de geroutineerde, Opschoor er tussen uit over de linkerflank, sneed de zestien in en dook vol op (langs) de daar geposteerde Van Lente. De verdediger van Genemuiden stak (letterlijk) geen “poot” uit, maar werd wel slachtoffer, strafschop en gele kaart (schorsing). Centrale verdediger Jeffrey Aarts belastte zich met het karwei, hij wist het cadeautje niet uit te pakken, zijn zwakke inzet was een makkelijke prooi voor de doelman.
Direct hierop kwam Genemuiden weer goed weg, Sönmez kwam weer gevaarlijk door, maar ook nu stuitte hij op de uitstekende Flier. 
 
BVV Barendrecht - SC Genemuiden  
Philip Ties(l) gaat het duel aan met Danny Monster (r).
 
Na de onderbreking nam Genemuiden het heft direct in handen maar de eerste mogelijkheid was weer voor Sönmez, nadien was het voor lange tijd gebeurt met Barendrecht. De thuisclub trok zich geheel terug, met een cordon van 9 spelers voor doelman Van Splunter wachtte men op het ultieme uitbrakmoment. Dat die tactiek vruchten afwierp was vooral te danken aan de scherpte bij Genemuiden. Genemuiden kreeg zeker de mogelijkheden om langszij te komen. De eerste kans in de rij van mogelijkheden  was voor Ties, hij kopte kansrijk over. De volgende, zeer grote, kans was voor Anne van der Kolk, na enkele schitterende combinaties stond hij ineens oog in oog met Van Splunter. De doelman won dit duel omdat Van der Kolk de bal vol op de slof nam, een bekeken tikje had de doelman zeker het nakijken te geven. Tijd om na te denken had Van der Kolk echter niet gehad. Uit de rebound knalde Jacco Riemens de bal nipt over het doel. Niet lang daarna sneed Korf voor het doel langs en besloot met een schot over het doel. Riemens was, korte tijd later, opnieuw kort bij een treffer, uit een voorzet van Korf kopte hij snoeihard in, de bal zeilde rakelings langs de paal. Incidenteel ontsnapte Barendrecht uit de Genemuider houdgreep en stichtte men gevaar. Meestal konden de jonge Ryan van Lente met zijn kompanen het gevaar in de kiem smoren. Tweemaal ontbrak de juiste ingreep, maar het lukte Barendrecht niet het gemiddelde op meer dan 1 treffer per duel te krijgen. Beide kansen waren voor invaller Bas Mourits. Bij de eerste kans, 8 minuten voor tijd, ontbeerde hem overzicht en strandde hij op Flier. Bij de 2e poging, de meest uitgelezen mogelijkheid omdat zelfs doelman Flier ten aanval was getrokken, lukte het hem niet de bal in het net te krijgen. Tussendoor had Herman van Dijk de gelijkmaker ook nog op de schoen gehad, geheel vrijstaand kreeg zijn schot te weinig vaart en richting mee om de doelman te verrassen.
 
In dit duel  werd wel duidelijk wat Genemuiden ontbeert, het team mist een balvast aanspeelpunt met scoringsinstinct. Als staartploeg heeft Genemuiden al redelijk veel gescoord, deze treffers maskeren cijfermatig de tekortkomingen. Het feit, dat Genemuiden telkens kort bij de overwinning lijkt te zitten maar iedere keer een treffer te kort komt voor een punt, zegt meer dan de gescoorde treffers.
 
Ook zou een wat theater les wat wonderen kunnen verrichten. Daar waar de tegenstanders, bij het minste zuchtje tegenwind, al kermend door de hoeven zakken en beloond worden, daar blijven de Genemuider spelers al strompelend overeind en gaat het duel verder. Gaat men wel naar de grond dan gebeurt dat met veel te weinig overtuiging. Marvin van der Pluijm liet zaterdag 3x zien hoe het moest, bij de vierde keer werd hij overmoedig en overdreef hij net iets teveel waardoor geel zijn deel werd. Niet dat dit een pleidooi wordt voor bedrog, integendeel. Maar nadat je voor de zoveelste keer het slachtoffer had kunnen worden van bedrog, moet het besef komen dat, waar je je niet tegen kunt bewapenen, je jezelf mee moet bewapenen.
 
BVV Barendrecht - SC Genemuiden  
Doelman Albert Flier (na vandaag mister Genemuiden), kan het tij ook niet keren. 
 
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts
 
BVV Barendrecht - SC Genemuiden 1-0 (1-0).

Score verloop: 20. Danny Monster 1-0.

Gele kaart: 18. Mahmut Sönmez, 57. Marvin van der Pluijm, 81. Marc van Splunter (BVV Barendrecht), 29. Berry Halfwerk, 41. Ryan van Lente (SC Genemuiden).

Toeschouwers:  700

Scheidsrechter (s): S.A.J. van Wijk, Ass. scheidsrechter: S. Knegt, G.W.G. van Hout, 4e Official: M.A. Roeleveld.

Opstelling BVV Barendrecht: Marc van Splunter, Tim Eekman, Ivan Almeida, Jeffrey Aarts,  Yorik van Deelen, Mahmut Sönmez (72. Shabir Isoufi), Joey Jongman, Donny Navajas Sanchez, Danny Monster (72. Patrick Stolk) , Marvin van der Pluijm, Christian Opschoor (55. Bas Mourits).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Ryan van Lente, Rainier Resokario (80. Sijmon Eenkhoorn), Gieljan Tissingh, Erik Rotman, Berry Halfwerk, Anne van der Kolk, Patrick Lip (80. Siebren Visscher), Jacco Riemens (71. Herman van Dijk), Philip Ties,Tjeerd Korf.
 


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden