logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden krijgt weer deksel op de neus in slotfase
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk
Tjeerd Korf (l) Sabastian van Kammen (m) en Tim Muller (r) gaan voor de bal.
Geslagen zakten de spelers van Genemuiden naar de grond nadat het laatste fluitsignaal van arbiter Van den Helder had geklonken. Voor de derde keer dit seizoen liet Genemuiden punten liggen in de extra tijd. Is het dan nog pech te noemen of komt dan de kwalificatie “onkunde” dichter bij de waarheid. Misschien kunnen of moeten er nog wel meer vragen gesteld worden. Onder ander hoe het mogelijk is dat, als je tegen het eindsignaal aan, in de 89e minuut, de marge vergroot naar 2, je alsnog met maar één puntje de wedstrijd afsluit. Maar niet alleen de gemaakte verdedigende fouten braken Sportclub op, Sparta Nijkerk hield in de 2e helft al snel “open huis”. Daarin lagen mogelijkheden te over voor de thuisploeg, de geboden ruimte werd echter bespeeld in een rollator tempo en met een grote besluiteloosheid. Gezien de krachteloosheid in de aanvallen en de defensieve apathie, welke in het laatste kwart van het duel zichtbaar werden, kan de vraag ook gesteld worden of “we” nog wel fit genoeg zijn voor 90 minuten Topklasse voetbal?

Genemuiden begon niet eens slecht aan het duel, eigenlijk kan er wel gesteld worden dat Genemuiden in de beginfase ruim beter was dan de gasten. Al snel in het duel was Berry Halfwerk dichtbij de voorsprong, uit een vrije trap kopte hij rakelings naast. Niet lang daarna trok Ties er kansrijk tussenuit, de aanval ging verloren omdat er van zijn kompanen niemand de mogelijkheid onderkende. Ties’ missie eindigde dan ook zonder applaus. In de 9e minuut leek Genemuiden weer achter de feiten aan te gaan lopen. De eerste de best keer dat de gasten een beetje daadkracht toonden werd dit ook al beloond. Jasper Bremmer blokte bal en, en passant, ook Dimitri Djollo. De arbiter promoveerde dit tot een vrije trap, zo’n 10 meter buiten de zestien. Van Kammen schoot de bal hard en diagonaal langs alles en iedereen, met een doffe dreun sloeg het leer tegen het net. Genemuiden rechtte snel de rug omdat men in de gaten had dat er tegen dit Sparta Nijkerk wel wat te halen viel. Niet snel daarna stond de gelijkmaker op het (bij vlagen) eveneens falende scorebord. Uit een hoekschop van Rotman kopte de inkomende Jacco Riemens snoeihard raak. Genemuiden bleef nadien de iets betere ploeg maar fatsoenlijke aanvallen leverde dit niet op. Toch kwam Genemuiden op voorsprong, Na goed doorzetten van Herman van Dijk leverde linksback Tim Muller de bal pardoes in bij Philip Ties, deze pakte de geboden mogelijkheid dankbaar aan en schoof de bal langs doelman Rijnvis. De voorsprong voor Genemuiden was in de die fase een verdiende. In de slotfase van de eerste helft een wat daadkrachtiger Sparta, in die fase ook weer domme momenten bij Sportclub. Zo liepen Tissingh en Flier tegen hun 4e geel aan. Vooral de kaart van de doelman, verkregen halverwege de eigen helft, op de zijlijn, deed veel wenkbrauwen fronsen.  In de laatste minuut voor rust kwam Sportclub nog goed weg toen de inzet, van de vrijgelaten, Sebastiaan van Kammen, nipt naast vloog.
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk
Zorgelijke gezichten bij trainer Hans van Dijkhuizen
De eerste fase na rust was voor Sparta, men probeerde Genemuiden onder druk te krijgen en te houden en dat lukte redelijk, echte kansen ontstonden er niet. Het aantal “omhalen” van de gasten, in de Genemuider zestien was hoog. Het gevaar dat hieruit ontstond was meer lichamelijk dan kansrijk. Na 7 minuten een kansje voor Korf, de bal ontsteeg echter het wandeltempo niet. Sparta Nijkerk ging meer en meer de verdediging naar het 2e plan schuiven waardoor de counterkansen van de thuisclub vele malen toenamen. De eerste grote kans was er één in tweeën. Ties raakte, vanuit vrije positie, nog het lichaam van een tegenstander de, nog kansrijker, rebound werd door Lip langs het doel geschoven. Twee minuten later lag Genemuidens derde wel binnen, opnieuw uit en vrije trap. Het was invaller Resokario (hij verving Riemens na een uur wedstrijd) die de bal bij de 2e paal binnen gleed nadat van Dijk nog langs de bal was gegaan. Welgeteld 2 minuten lag de marge op 2.  Na een mooie pass van achteruit was Rotman gezien en ging hoefde Tervoert ook niet echt het duel aan met Halfwerk. Kortom een vrije doortocht naar Flier. Een koud kunstje voor de topscorer van de Nijkerkers, 3-2. Op dat moment speelde Genemuiden al met 4 verdedigers. Door het inbrengen van Resokario speelde Genemuiden in feite met 4 centrale verdedigers. Twee daarvan werden doorgeschoven posten op het middenveld.

In het laatste kwartier kreeg Genemuiden legio mogelijkheden om, naar het toen leek, het duel in het slot te gooien. Zoals al eerder gememoreerd, gebeurde dit op een wijze om zich voor te schamen. Bij tijd en wijle leek het er op dat men eigenlijk liever die weg in de diepte niet op durfde te zoeken. Omschakelen in dit tempo heeft totaal niet met counteren te maken. Toch, ook in dit tempo, bleven de onbenutte kansen zich opstapelen. Ook al zat het tempo nar voren er niet in, ook in de omgekeerde omschakeling ontbrak het aan tempo, daar lag eveneens een groot gevaar.

Met nog een minuut officiële speeltijd op de klok, tekende Genemuiden de mooiste aanval van de middag op het veld. De combinatie over vele schijven werd door Visscher van de eindpass voorzien, Korf was er voor het laatste tikje. “Kat in Bakkie”, nou nee, dus niet, verre van zelfs.

Ook al zet je 10 verdedigers op rij op de zestien, als niemand van hen de moeite neemt of de taak krijgt, om die ene spits, in dit geval Tervoert, voor zijn rekening te nemen, dan is de optelsom snel gemaakt. Tervoert wordt ingespeeld neemt aan draait weg en heeft de vrije, doeltreffende doortocht. Op deze manier voetballend krijg je nooit geen club op de knieën. Officieel was de extra tijd toen al ten einde. De Overigens goed leidende Van den Helder, nam het gesjok naar de aftrap weer mee in die tijd zodat Tervoert nog weer de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Resokario redde nog knap. Ook de daaruit ontstane hoekschop kreeg nog het fiat van de arbiter. Huijmans bracht de bal voor het doel. Daar bleek dat Tervoert ook veel gevoel in het achterhoofd heeft, Flier was opnieuw kansloos. Symbolisch ging de bal nog eenmaal rond vanaf de aftrap, einde duel. Genemuiden spoelde 2 punten door de goot, met die 2 punten ging tegelijk iets van aansluiting met de middenmoot mee. In plaats van de gedachte stijging op de ranglijst speelde Sportclub zich verder klem in het afvalputje van de Topklasse. 
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk
Timothy van der Meulen (l) is te laat, Philip Ties verwerkt de bal voordat hij er bij kan.

Nabeschouwing met trainer Hans van Dijkhuizen op de wedstrijd tussen SC Genemuiden en Sparta Nijkerk die eindigde in een 4-4 gelijk spel. 

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn stelt de vragen.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk 4-4 (2-1).

Score verloop: 9. Sabastian van Kammen 0-1, 16. Jacco Riemens 1-1, 38. Philip Ties 2-1, 69. Rainier Resokario 3-1, 71. Frank Tervoert 3-2, 89. Tjeerd Korf 4-2, 90. Frank Tervoert 4-3, 90. Frank Tervoert 4-4.

Gele kaart: 30. Gieljan Tissinh, 41. Albert Flier (SC Genemuiden), 20. Stefan Fredriksen, 45. Kevin Rinvis (Sparta Nijkerk).
 
Toeschouwers: 900

Scheidsrechter (s): Dhr. B.B. van den Helder, Ass. Dhr. M. Dreise, Ass. Dhr. P. Willems, 4e Official: Dhr. G. Gils.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Jasper Bremmer, Gieljan Tissingh, Erik Rotman, Jacco Riemens (58. Rainier Resokario), Berry Halfwerk, Patrick Lip, Philip Ties, Herman van Dijk (79. Siebren Visscher), Tjeerd Korf.
Opstelling Sparta Nijkerk: Kevin Rijnvis, Bilal Amarzagouio, Tim Muller,  Tim Krux, Ivo te Velthuis (69. Dave Huijmans), Stefan Fredriksen (84. Nico van den Brom), Frank Tervoert, Sebastian van Kammen, Timothy van der Meulen, Dimitri Djollo (46. Gilermo Pengel),  Donny van der Wal.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden