logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
HSV Hoek duwt Sportclub Genemuiden naar onderste plaats.
HSV Hoek - SC Genemuiden  
Vreugde.
 
En weer werd het een wedstrijd, waarin het net weer niet  lukte om de volle winst over de streep te trekken. Sportclub trok vol goede moed richting  Zeeland om de confrontatie aan te gaan met de plaatselijkje HSV Hoek, maar stond zoals al zo vaak dit seizoen aan de eindstreep met lege handen.

De wedstrijd was voor beide team belangrijk, het is dringen onderin de Topklasse en punten halen was dan ook het enige credo voor beide teams. Het door schorsingen en blessures geplaagde Sportclub Genemuiden begon gretig aan de wedstrijd en leek het punten verlies van de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk goed te hebben verwerkt.

Toch was het HSV Hoek wat de eerste goede kans van de wedstrijd kreeg, maar door kordaat ingrijpen van Erik Rotman bleef Genemuiden het eerste tegendoelpunt bespaart. Het leverde Rotman wel een gele kaart en uitsluiting voor de eerst volgende wedstrijd op. Zelfs werd er door scheidsrechter van der Kooij in eerste instantie naar de stip gewezen, maar gelukkig voor Sportclub zag de leidsman op aanwijzing van zijn grensrechter hier toch van af. De vrije trap die volgde op de rand van de zestien meter leverde voor doelman Henniphof verder geen probleem op. De eerste helft bood verder weinig spektakel, kansen werden er nauwelijks gecreëerd door beide teams en men ging dan ook de kleedkamer in met een 0-0 ruststand.
 
HSV Hoek - SC Genemuiden  
Verdiet.
 
Na de verplichte rust, was het Sportclub die de toon zette. Men rook kansen en kreeg deze ook. In deze fase van de wedstrijd had Genemuiden dan ook afstand kunnen nemen door een aantal goede mogelijkheden, zowel Patrick Lip als Tjeerd Korf kwamen oog in oog te staan met doelman de Jonghe maar kregen het niet voor elkaar om de doelman te verschalken.

Tegenstander Hoek kwam met de schrik vrij en bleef in een goede afloop geloven. Toch was het Genemuiden dat de score wist te openen, al was het vanaf elf meter. Na een overtreding op Jacco Riemens  binnen de zestien, was het Philip Ties die feilloos binnen schoot en de 0-1 op het score bord deponeerde. Genemuiden begon er weer in te geloven, maar door het opportunistische spel van de Zeeuwen verdampte dit geloof snel. Het leek erop dat het doelpunt van Genemuiden het  juiste medicijn voor Hoek was, na de tegentreffer ging men pas voetballen. Niet dat het niet goed stond bij sportclub, maar door individuele dekkingsfouten achterin kreeg de tegenstander net iets te veel ruimte. Ruimte waar Mattis Persoons en Thomas van Renterghem wel weg mee wisten en de eindstand uiteindelijk op 2-1 bepaalden. Genemuiden een illusie armer achter latend.

Voor komen maar weer niet winnen. Trainer Hans van Dijkhuizen verwoorde het na afloop treffend, als wij niet winnen heeft het geen zin om naar anderen te kijken. Volgende week wacht FC Lisse, laten we hopen dat het kwartje nu wel een keer de goede kant op valt. 
 
HSV Hoek - SC Genemuiden  
En zorgelijke gezichten bij Sportclub Genemuiden.
 
Verslag en foto's: Helmich Lubberts
 
HSV Hoek - SC Genemuiden 2-1 (0-0)

Score verloop: 60. Philip Ties 0-1, 72. Mattis Persoons 1-1, 85. Thomas Renteghem 2-1.

Gele kaart: 36.Reguillo Vandepitte, 59.Giovanni Siereveld, 85.Thomas Renteghem, 90.Mattis Persoons (HSV Hoek), 7.Erik Rotman, 81. Ryan van Lente, 90. Herman van Dijk (SC Genemuiden). 

Toeschouwers: 725

Scheidsrechter (s): Dhr. J. Kooij Ass. : Dhr. J.H. Rutgers, Dhr. N. Buijense 4e Official: Dhr. L.J. Uitterhoeve

Opstelling HSV Hoek: Jordi de Jonghe, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Birgen Martens, Mattis Persoons (90.Giovanni Siereveld), Jelle de Schrijver (46. Thomas Renteghem), Gert Jan van Leiden (70. Ibrahim Eryuruk), Mateusz Kuzmicki, Kyle Doesburg, Mathieu Voet.
Opstelling SC Genemuiden:Erwin Henniphof, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Ryan van Lente, Erik Rotman, Anne van der Kolk, Jasper Bremmer, Patrick Lip, Philip Ties, Jacco Riemens (56. Siebren Visscher), Tjeerd Korf (75. Herman van Dijk). 
 


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden