logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden pakt drie belangrijke punten bij IJsselmeervogels
IJsselmeervogels - SC Genemuiden    
Tjeerd Korf viert zijn feestje na de openingstreffer, op de achtergrond genieten Rotman en v/d Kolk mee.
   
SC Genemuiden gaf zichzelf een opkikker van jewelste door de drie punten mee te nemen van De Westmaat in Spakenburg. In tegenstelling tot veel voorgaande duels, had Genemuiden het geluk nu wel aan zijn zijde. Zou de kentering een aanvang hebben genomen?
 
In de beginfase zag het er niet naar uit dat Genemuiden met een zege weg kon komen. De gastheren begonnen uitermate fel aan het duel. Men wilde Genemuiden overrompelen en zo snel mogelijk het verschil maken. Binnen drie minuten konden er drie (min of meer grote)  kansen geturfd worden. Genemuiden had vooralsnog geen antwoord  op de aanvalsgolven van de thuisploeg. Ondanks de grote druk die “de Vogels” op Genemuiden legden, ontbrak er een essentieel element in hun spel, de scherpte voor de goal.

Langzamerhand kregen de Sportclub spelers vertrouwen in zichzelf en, al leek het eerst nog schoorvoetend, werd de vijandelijke speelhelft verkend. Na een goede tien minuten werd een mislukte, maar zeer gevaarlijke, voorzet van Korf het startpunt van meer Genemuider dadendrang. Exponent van die dadendrang was deze middag Tjeerd Korf, ook het volgende gevaarlijke moment kwam van zijn voet. Doelman   Raymon van Emmerik keerde zijn schot met moeite en leek een rebound tegemoet te kunnen zien. Herman van Dijk kreeg geen controle over de bal en verloor die over zichzelf waardoor een glijpartij een einde maakte aan de mogelijkheid. Direct hierop twee kansen voor IJsselmeervogels, Maikel de Harder schoof de bal, geheel vrijstaand nipt naast het doel. Even later was het een omhaal van Hagary (uit een hoekschop) die de lat liet zingen. Genemuiden kwam wederom goed weg. De wedstrijd, an sich, werd er niet beter op, maar bleef wel spannend met, soms, hectische taferelen voor de doelen. Na een half uur spelen weer een grote kans voor Genemuiden, de bal werd afgeslagen maar opgepikt door Rotman, zijn vliegende schot werd onderweg getoucheerd door Herman van Dijk. De touché was net iets “te vet” waardoor de bal nipt naast de paal langs scheerde. Niet lang daarna moest Van Emmerik alles uit de kast halen om een vervaarlijk schot van Ties onder de lat weg te tikken. Twee minuten later kwam Genemuiden op voorsprong, de thuisploeg kregen, na een hoekschop, de bal niet weggewerkt, een slap schot van Halfwerk tot gevolg. Ook in het uitverdedigen van deze poging ging het fout waardoor Korf kon oppikken. Met een geplaatst, hard, schot uit, eigenlijk, een onmogelijke hoek, werd iedereen verrast, 0-1.
   
IJsselmeervogels - SC Genemuiden    
Doelman Albert Flier bewees tegen IJsselmeervogels een belangrijke sluitpost te zijn.
   
De eerste minuten na de rust waren ook weer opmerkelijk. Binnen drie minuten kon de wedstrijd alle kanten op gevallen zijn. Vanaf de aftrap kreeg Genemuiden al de gelegenheid om de score te verdubbelen, de mogelijkheid werd niet door iedereen onderkent waardoor deze verloren ging. Uit de omschakeling dachten de gastheren de stand gelijk te trekken. De ijzersterk spelende Ryan van Lente anticipeerde even niet voldoende op de snelheid van de bal waardoor “tank” Thomas Verheijdt hem net iets te snel af was, de bal werd overgenomen door Van Laar maar diens inzet/pass bereikte niet zijn doel.  Arjen Netjes  ruimde de bal voor de inkomende Ahahaoui waardoor verder gevaar uit bleef.
Amper een minuut later stond de 0-2 wel op het bord, Korf kneep er op links tussen uit, werd aangespeeld en kapte twee man uit. Met een bekeken schot, in de verre hoek, bleef doelman Van Emmerik kansloos.
 
Het publiek kreeg in die fase niet de gelegenheid om op adem te komen. De volgende kans diende zich weer aan, Vogel Hagary knalde, van dichtbij, de bal vol op de paal. De volgende kans was voor De Harder, vrij inkomend, kon zijn schot doelman Flier niet in verlegenheid brengen. Na een half uur weer een kansje voor Genemuiden, Lip kreeg echter geen venijn in de bal. Direct hierop dook Maikel de Harde weer vrij op aan de andere zijde, Ryan van Lente gooide zich vol voor de bal waardoor deze van gevaar werd ontdaan. Nog was het geluk van Genemuiden niet op, de afvallende bal werd door Bennie van Noord opgepikt en vol op de wreef genomen, de bal kreeg een vreemde curve, gelukkig voor de gasten net iets teveel om tot een treffer te geworden, nu spatte de bal op de paal. Met nog een kwartier te gaan kreeg Genemuiden toch een tikkie, uit een corner ging het even mis met de scherpte in de verdediging, de bal viel bij de tweede paal, daar was het de inkomende Buitenhuis die Tissingh aftroefde en de bal vol kon treffen. Flier bleef kansloos op deze inzet. De thuisploeg kreeg weer moed en gooide alle remmen los, aanval op aanval rolde op het doel van Flier af. Bij Genemuiden ontstond toen iets van onverzettelijkheid, men wilde de negatieve spiraal van de laatste minuten doorbreken. Met hart en ziel, maar ook vol kunst en vliegwerk, werd er gestreden voor een goed resultaat, daar waar vooraf misschien een punt tot een goed resultaat gerekend was, daar moest en zou de zege over de streep getrokken worden. Het bleef billenknijpen tot de laatste seconde, dit was overigens niet eens nodig geweest, IJsselmeervogels hield bijna openhuis achterin. Genemuiden kreeg meerdere malen de gelegenheid dit uit te nutten. De angst om een stap te ver te gaan weerhield Genemuiden van een grotere zege. Door die “angst” werden er in de kansrijke omschakelmomenten de verkeerde keuzes gemaakt of was de passing ver onder het gewenste niveau. In dat enkele  moment, dat voorgaande wel klopte, bleef de afwerking onvoldoende.
 
Na het laatste fluitsignaal, van de goed fluitende, arbiter Prooi kon Genemuiden z’n geluk niet op.
Deze zege betekent voor Genemuiden veel meer dan de drie broodnodige punten. Deze zege doorbrak het slotminuten syndroom. Genemuiden kan weer verder kijken, de weg lijkt weer open.
   
IJsselmeervogels - SC Genemuiden    
Siebren Visscher kopt de bal, ten koste van Hanne Hagary.
   

Nabeschouwing met trainer Hans van Dijkhuizen op de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en SC Genemuiden die eindigde in een mooie en zwaar bevochten 2-1 overwinning voor Groen-Wit.. 

Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg stelt de vragen.
   

   
Verslag:Bert van Maastricht
Foto's:Helmich Lubberts
 
IJsselmeervogels - SC Genemuiden 1-2 (0-1)

Score verloop:40.Tjeerd Korf 0-1, 48.Tjeerd Korf 0-2, 76.Jeffrey Buitenhuis 1-2.

Gele kaart: 29.Herman van Dijk, 43.Arjen Netjes (SC Genemuiden).

Toeschouwers:1800

Scheidsrechter (s):Dhr. C. Prooi, Ass.Dhr. A.R,P. van Scherpenzeel, Dhr. V. Otten,4e Official:;Dhr. M. de Boer.

Opstelling IJsselmeervogels:Raymon van Emmerik, Tony Tol (55. Bryan Burgerhout), Jeffrey Buitenhuis (86. Mark Rutgers), Bennie van Noord, Nick Kuipers, Dennis Hollart, Mike van de Laar, Maikel de Harder, Hanne Hagary, Thomas Verheijdt, Achmed Ahahaoui (67. Frank Hol).
Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier, Arjen Netjes, Ryan van Lente, Gieljan Tissingh, Erik Rotman (68. Rainier Resokario), Berry Halfwerk, Anne van der Kolk (63. Siebren Visscher), Patrick Lip, Herman van Dijk (82. Jasper Bremmer), Philip Ties, Tjeerd Korf.
   


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden