logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Kozakken Boys maatje te groot voor Sportclub Genemuiden
SC Genemuiden - Kozakken Boys
Voorafgaand aan de wedstrijd werd Rainier Resokario (r) gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd.
Vooraf aan het duel tegen de koploper was er, zo links en rechts, nog wel wat hoop op een stuntje. De verdiende, maar ook ietwat gelukkige, zege op IJsselmeervogels had voor wat rugwind van de positieve gedachte gezorgd.
Al na een paar minuten voetbal werd het duidelijk dat, indien Genemuiden voor een stunt zou willen zorgen, alles, maar dan ook echt alles 100% moest kloppen. De gasten lieten van meet af aan duidelijk merken dat er met hen niet te spotten viel. De ploeg oogt oerdegelijk maar is tevens en mix van kracht, souplesse, techniek en, zeker niet onbelangrijk, scorend vermogen. Met de geslepen en  ervaren Berry Powel loopt er een kanjer in spits, ondanks zijn 34 jaren bagage is hij nog zeer wendbaar en snel en heeft hij een neusje voor het moment en de goal.
Diezelfde Powel liet Genemuiden, in de eerste minuten, overigens wel in leven door tot tweemaal toe een goede mogelijkheid onbenut. Pas na een goede 10 minuten kreeg Genemuiden de gelegenheid om van zich te doen laten spreken, daar was wel een hoekschop voor nodig. Uit die corner van Rotman raakte Herman van Dijk nog wel de bal maar net niet vol genoeg. De bal glipte langs alles en iedereen, maar ook langs de paal.
 
Na 18 minuten kwam Kozakken Boys op voorsprong, bij het in de aanval zijnde Genemuiden werd een zwakke inspeelpass opgepikt. Powel voorvoelde dit en sprintte van eigen helft weg, bewaker Ryan van Lente was op dat moment al gezien. De pass was op maat en het gevoel en overzicht van Powel geweldig. Hoewel Netjes nog wel naar binnen kneep om te ontregelen had Powel zijn plan al klaar. De bal werd over Flier heen, onder de lat gedrapeerd, een juweel van een treffer. Kozakken Boys zette meteen de rem er op en wachtte geduldig op wat zou komen. Dat was niet veel, de thuisclub was niet bij machte om iets uit tet richtten tegen de Werkendammers. Er kwam pas weer opwinding tegen de rust aan. Bij een diepe bal op Herman van Dijk kwam doelman Hogedoorn vol gas uit het doel. De doelman won het luchtduel maar lanceerde daarbij zichzelf, aan het eind van zijn salto plofte hij ruggelings op het kunstgras. Iedereen had meteen door dat dit wel eens ernstig kon zijn. Nadat hij van het veld was gedragen werd er medische hulp ingeschakeld maar kon, gelukkig, transport naar een ziekenhuis achterwege blijven. Zo kwam alsnog Gino Mommers onder de lat. Mommers werd vlak voor aanvang uit de basis gestreept omdat hij niet helemaal fit was. Ook met een niet geheel fitte Mommers kwamen de gasten niet in gevaar. Sterker nog, in die paar minuten die nog restten verdubbelden de Boys de marge nog. Nasser El Khayati werd het eindstation van een mooi uitgespeeld aanval. Flier bleef overigens kansloos op de inzet omdat de inglijdende Patrick Lip de bal van een andere richting voorzag.
SC Genemuiden - Kozakken Boys
Bezorgde gezichten bij Kozakken Boys na de ongelukkige val van doelman Jesper Hoogedoorn.
Na de thee ontstond er in eerste instantie een ander duel. Kozakken Boys was veel minder zorgvuldig waardoor Genemuiden zich op een zeker moment zichzelf gelijkwaardig achtte. De thuisploeg zette druk en dit resulteerde ok in enkele mogelijkheden. Dit begon met een schot van Rotman en dat werd overgenomen door Philip Ties die tot driemaal met en schot het doel van Mommers zocht, bij één van die mogelijkheden was en blik opzij wellicht kansrijker geweest. Tussendoor had Powel, met de hak, de scherpte van Flier nog getest.
In de 67 minuut was daar toch plots de aansluitingstreffer, een diepe bal van Rotman werd verlengt Van Dijk op Lip, die nam de bal ineens op de schoen. Mommers keerde de inzet van Lip mar was kansloos op de rebound van Korf.
Bij Genemuiden gingen ze er nog eens goed voor zitten. De gasten speelden niet groots in de tweede helft waardoor er na de treffer wat geloof oplichtte bij de thuisclub. Die hoop verdween al snel weer uit de harten. Amper zes minuten later moest de jonge Van Lente het afleggen tegen de geslepen senioriteit van Powel. Na een diepe bal uit e Werkendammer verdediging stond de Genemuider defensie te slapen. Als dan ook Van Lente, tussen de verder vrije,  Powel en  Bot zich volledig verkijkt in de bal, dan is de koers gelopen. Alsof Powel ook dit voorvoelde, pikte hij de bal op en liet, met een omtrekkende beweging, ook Flier kansloos. De wedstrijd was gespeeld, Genemuiden gaf zich over. De thuisclub liet zich verrassen in de omschakeling, de ruimtes waren te groot om een aanval, als die van de koploper, van het gevaar te ontdoen. In de laatste minuut ontsnapte Genemuiden aan nog een tegentreffer. Nasser El Khayati danste fraai om twee verdedigers heen maar mikte de bal op de paal.
 
Voor Genemuiden staat er volgende week een belangrijker duel op de rol, in Maassluis ontmoet Genemuiden, grote concurrent, Excelsior. Daar is het zaak voor Genemuiden om de punten binnen slepen en een gaatje te slaan naar stek 16. Dan kan men tevens aansluiting  houden bij de rest van de teams die strijden om rechtstreeks lijfsbehoud. Dat zijn overigens (bijna) de helft van alle Topklassers.
 Overigens werd vooraf  aan het duel Rainier Resokario gehuldigd voor het spelen van 300 duels in de Genemuider hoofdmacht. Een unicum in de Topklasse, bijna gewoon bij Sportclub.
SC Genemuiden - Kozakken Boys
Wesley Pollemans (l) en Jacco Riemens (r) gaan samen voor de bal.

Nabeschouwing met Patrick Lip op de wedstrijd tussen SC Genemuiden - Kozakken Boys die eindigde in 3-1 overwinning voor de fiere koploper Kozakken Boys

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn stelt de vragen.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - Kozakken Boys

Score verloop: 17. Berry Powel 0-1, 44. Nasser El Khayati 0-2, 66. Tjeerd Korf 1-2, 72. Berry Powel 1-3

Gele kaart: 90. Ryan van Lente (SC Genemuiden), 37. Berry Powel (Kozakken Boys).
 
Toeschouwers: 1050

Scheidsrechter (s): Dhr. B.H. Huizinga, Ass. Dhr. I.P. van Galen, Ass. Dhr. R. Westenberg, 4e Official: Dhr. M. Kampman.

Opstelling: SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Ryan van Lente, Gieljan Tissingh, Erik Rotman, Berry Halfwerk, Anne van der Kolk, Patrick Lip, Herman van Dijk (73. Jasper Bremmer), Philip Ties (67. Jacco Riemens), Tjeerd Korf.
Opstelling Kozakken Boys: Jesper Hogedoorn (41. Gino Mommers), Stanley Husen, Toby Mulder, Leon Bot, Richie Basoski (73. Sjoerd van der Waal), Yoann de Boer, Gwaeron Stout, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel (49. Arie Lock), Berry Powel, Nasser El Khayati.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden