logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden sluit tumultueuze week af met verlies
SC Genemuiden - Rijnsburgse Boys    
Anne v/d Kolk manoeuvreert tussen Ahmed Ali (l) en Ronald Breinburg (r) door.
   
Wat zou SC Genemuiden op de mat kunnen leggen na een week vol spanning en negatieve emotie? De selectie werd eerder deze week onaangenaam verrast door de mededeling dat de trainersstaf aan het eind van het seizoen de club dient te verlaten. De spelers kregen de mogelijkheid hun antwoord te geven op de mat. De boodschap die de spelers gaven was duidelijk, maar werd niet beloond omdat de gasten net iets anders omgingen met sommige waarden.
 
Genemuiden en Rijnsburgse Boys begonnen aftastend aan het duel, waarbij de gasten aanvankelijk een iets betere start in de benen leken te hebben. De eerste speldenprikjes waren dan ook van hen. De eerste kans voor Sportclub kwam van de voet van Korf, de opzet voor de aanval bood perspectief voor het vervolg van het duel. De thuisclub speelde met meer balans, de (opnieuw) iets doorgeschoven Bremmer zorgde voor het benodigde cement tussen de linies. Toch had Genemuiden in die fase geluk, bij één van die speldenprikken van Rijnsburgse Boys schoof  Ignacio, geheel vrijstaand, de bal naast het doel van Flier.
 
Het duel bleef aanvankelijk redelijk in balans tot dat de gasten uit een hoekschop de bal achter Flier kregen. De aan de verdedigende aandacht ontsnapte Ahmed Ali kopte de bal onberispelijk binnen.

De treffer kraakte Genemuiden niet, de thuisclub toonde steeds meer onverzettelijkheid en ging ook steeds beter voetballen. Dit leidde tot enkele, onbenutte, mogelijkheden. Na die mogelijkheden kwam er ook een stuk kracht van de gasten aan het licht, de snelle omschakeling. Vooral als Marvin Wijks er bij betrokken was, werd het gevaarlijk in de combinatie met de wat corpulent ogende, maar zeer snelle Railey Ignacio. De spits is bij vlagen even briljant als knullig, maar zeer lastig te verdedigen. Vooralsnog kwamen de uitbraken niet verder dan “kansrijk”.

Niet lang na de voorsprong van Rijnsburgse Boys bracht Genemuiden de stand weer in evenwicht. Het was verdediger Resokario die vrij voor doelman van Nieuwkoop werd gezet en de bal eenvoudig binnenschoof. Na deze treffer maakten de elf Genemuider spelers hun statement door de armen van hun trainer(s) te zoeken.

Vanaf dat moment deden de teams niet meer voor elkaar onder, er zat alleen verschil in de benadering van het duel. Genemuiden probeerde druk naar voren te houden en zocht nadrukkelijk naar de 2e treffer. Die tweede treffer zocht Rijnsburgse Boys ook, alleen werd daarvoor een iets afwachtende houding aangenomen. In de wetenschap dat men juist uit de counter het meeste gevaar had gesticht, bleef men geduldig afwachten op het onvermijdelijke foutje. Dat foutje kwam en leidde bijna tot een treffer van Ignacio, Flier ’s vingers konden net voldoende de baan van de bal verleggen. De tweede treffer voor de gasten liet echter niet lang meer op zich wachten. Een verrassend, strak, schot van Lip (40e minuut) dwong van Nieuwkoop tot een save. Uit de daarop volgende hoekschop ging het mis, binnen 5 seconden lag de bal achter Flier. Bij het uitverdedigen kwam de bal bij Wijks, in plaats van Wijks te blokken zocht Lip de weg terug. De nu vrije Wijks passte de bal op de eveneens zeer vrije Ignacio. De spits zocht de kortste weg naar Flier, zonder ook maar enige hinder te ondervinden mocht hij de bal met veel gevoel langs Flier plaatsen. Ook nu konden de gasten niet lang genieten van de voorsprong. Amper twee minuten later was de stand weer gelijk. In eerste instantie leek een kansrijke aanval te smoren. Lip bracht de bal opnieuw in de doelmond, de al trekkebenende Anne van der Kolk onderstreepte de onverzettelijkheid van de thuisclub door met een snoekduik de bal achter Van Nieuwkoop te koppen.

Het had niet veel gescheeld of Genemuiden was met een achterstand de rust in gegaan. Doelman Flier reageerde echter alert en bekwaam op een inzet van Javier Martina.
   
SC Genemuiden - Rijnsburgse Boys    
Voor de wedstrijd werd Berry Halfwerk  (l) gehuldigd voor zijn 350e gespeelde wedstrijd bij Sportclub.
   
In de tweede helft gebeurde er nog meer dan in het eerste bedrijf, kansen ook nu over en weer. De eerste was voor Ignacio, hij schoot echter over. Daarna was het hoofdzakelijk Genemuiden wat de klok sloeg. Twee kansen voor Sportclub ’s topscorer Philip Ties bleven onbenut, bij de eerste, op aangeven van Korf, schoof hij de bal voorlangs. Bij de tweede kans, pass Lip, bleek doelman Van Nieuwkoop een te grote “sta in de weg”. Direct hierop was het opnieuw Ignacio die leek te profiteren van de omschakeling, maar ook deze keer ging de bal voorlangs. De volgende mogelijkheid was voor Anne van der Kolk, hij werd weggestuurd op de linkerflank. Aanvankelijk had hij geen medestanders in zijn uitbraak, toen hij eenmaal oog in oog met de doelman kwam, had een passje breed wellicht meer soelaas geboden. Nu won de doelman het duel.

Niet lang hierna werd de basis voor de nederlaag gelegd, het was in de 68e minuut toen Mark van den Boogaart ongelukkig, maar ook onbenullig, in kwam op Rotman. De verder goed leidende arbiter Van den Burg zag er geen overtreding in en liet het doorgaan, de kermende Rotman ten spijt. Ondanks het vanuit twee kampen te horen “bal uit”, besloten Van den Boogaard, Wijks en, als laatste, Ignacio hier geen gehoor aan te geven. Ignacio draaide zijn kont in Van Lente en schoof de bal in de draai langs Flier. Heel Genemuiden was woest, op de arbiter maar nog meer op Rijnsburgse Boys. Eerder in het duel had Genemuiden, tot tweemaal toe, de bal buiten gespeeld na een blessure aan Rijnsburgse kant. Eenmaal werd er zelfs een kansrijke ogende aanval voor onderbroken. Vanuit Genemuider gevoel werden hier bepaalde waarden overboord gegooid. Anderen zullen woorden als professioneel gebruiken.
Feit is wel dat Genemuiden nadien een paar keer goed weg kwam. De Uien kregen namelijk nu de gelegenheid om de counter nog veelvuldiger te hanteren. De thuisclub moest en ging nu risico nemen.

Zo kwam Martina kort bij Rijnburg ’s 4e treffer, hij schoot echter op de paal, later vond hij Flier nog een keer op zijn weg. Ook Genemuiden kreeg nog wel mogelijkheden maar daar werd het ook minder met de scherpte. Vlak voor tijd leek een vrije trap Genemuiden nog een puntje op te leveren maar was Van Nieuwkoop paraat.
   
SC Genemuiden - Rijnsburgse Boys    
Philip Ties (l) gaat het duel aan met Kevin Westmaas (r).
   
Nabeschouwing met doelman Albert Flier op de wedstrijd tussen SC Genemuiden en Rijnsburgse Boys, die eindigde in een 2-3 overwinning voor Rijnsburgse Boys.

Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg stelt de vragen.
   

   
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - Rijnsburgse Boys 2-3 (2-2).

Score verloop:19. Ahmed Ali 0-1, 27. Rainier Resokario 1-1, 41. Raily Ignacio 1-2, 43. Anne van der Kolk 2-2, 68. Raily Igncio 2-3.

Gele kaart: 24. Rainier Resokario (SC Genemuiden), 45. Mark van den Boogaart, 79. Leon Tol, 88. Marvin Wijks, 90. Raily Ignacio (Rijnsburgse Boys).
 
Toeschouwers: 1100

Scheidsrechter (s): Dhr. P.N. van der Burg, Ass. Dhr. G.W.G. van Hout, Ass. Dhr. J. van Dijk, 4e Official: Dhr. S. Dröge.

Opstelling: SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Ryan van Lente (87. Robert Boes), Erik Rotman, Jasper Bremmer, Anne van der Kolk, Patrick Lip, Jacco Riemens (78. Herman van Dijk), Philip Ties, Tjeerd Korf.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Jeroen Hessing, Ronald Hessing, Ahmed Ali (30. Resham Sardar), Javier Martina (90. Quincy van de Leuv, Jeffrey Koemans (46. Renee Troost), Raily Ignacio, Marvin Wijks, Mark van den Boogaart, Leon Ton, Rick van den Burg.
   


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden