logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Punt SC Genemuiden bij SV Spakenburg voelt als overwinning
SV Spakenburg - SC Genemuiden    
Rainier Resokario (l) zet Jordy Strooker (r) de voet dwars.
   
Dat 0-0 wedstrijden ook onderhoudend kunnen zijn bewees het duel tussen SC Genemuiden en Spakenburg. Van de eerste tot de laatste minuut stond het duel vol van spanning. Naast die spanning bood het duel ook nog een tijdje redelijk goed voetbal, toeschouwers die de eerste 10 minuten nog elders waren, die hadden wat dat betreft pech. Dat goede voetbal, in de beginfase, kwam voor 99% uit het Spakenburgse weg. In de eerste minuten van het duel leek Genemuiden overlopen te worden, aanval op aanval rolde op het Genemuider doel af, telkens ontbrak er echter het laatste, beslissende, tikje.  Zowel over de grond als in de lucht kon Spakenburg het surplus aan fysiek en techniek niet ten gelde maken.  Zo kon aan het eind van het duel geconstateerd worden dat de thuisclub handenvol mogelijkheden gehad had, maar dat er op het telraam van de uitgespeelde kansen er geen balletje volledig verschoven was.

Dat de echt uitgespeelde kansen voor Spakenburg uitbleven mag voor een groot deel toegeschreven worden aan de onverzettelijkheid van met name Rainier Resokario. De oudste speler op het veld speelde als een jonge god, telkens zat hij, op cruciale momenten, met een voetje tussen de goede bedoelingen van Spakenburg. In zijn  kielzog sleurde hij zijn medespelers mee naar een punt. Ook doelman Flier kon zich meer en meer profileren. Vooral toen de thuisploeg in de gaten kreeg dat er combinerend geen doorbraak te forceren leek en het geluk vanuit de tweede lijn gezocht werd. Flier toonde zich een “oude” meester, zelfs tussen een woud van spelers door kon hij oog in de bal houden en enkele schier onmogelijke reddingen bijschrijven. Ook over de grond wist hij de angel uit de bal te halen als de defensie een keer een kiertje moest laten. 
   
SV Spakenburg - SC Genemuiden    
Tjeerd Korf (r) is Niek Ripson (l) te snel af.
   
Doordat de defensie, voor het eerst dit seizoen, die echte onverzettelijkheid bleef tonen, leefde er onder het grote aantal Genemuider toeschouwers het gevoel dat er best wel meer dan een puntje in kon zitten. Jammer genoeg voor de supporters en Sportclub, de voorwaartsen van Sportclub speelde nu juist deze middag niet hun gelukkigste wedstrijd. Net te vaak gingen  er enkele, toch wel kansrijke, uitbraken verloren door een gebrek aan het juiste gevoel, maar ook door het net iets te ver doordrijven van de individuele acties . Kwam de aanval wel goed door dan was het ook echt gevaarlijk. Zo kopte Ties (uit een corner) op de lat, was de inzet van Riemens na een trekbal van Korf net te zacht. Opslag van rust had Genemuiden de voorsprong moeten pakken. Korf had, na een geslaagde actie, de bal vanaf de achterlijn over doelman Ditewig gelepeld. De inkomende Riemens kopte de bal echter, net naast de paal, in het zijnet. Tegen het einde van het duel, toen Spakenburg steeds meer ruimte liet omdat het gat met Kozakken Boys te groot dreigde te worden, ontstond er nog meer ruimte voor Genemuiden. Doordat de pijp bij Genemuiden ook langzamerhand leeg raakte ontbrak daar steeds meer de macht om die ruimte uit te nutten. Toch had Ties de overwinning op de schoen. Na de perfectie diepe bal van Rotman kwam hij, mede door een technisch perfecte aanname van de bal, oog in oog met Ditewig. De eerste tik naar de bal trof lucht, bij de herkansing was de balans er uit en bleef de tik zonder kracht. Ditewig en Spakenburg haalden opgelucht adem. Die opluchting verstierf enige minuten later in een verzuchting na het laatste fluitsignaal van Van den Helder. Had de thuisploeg, tegen Genemuiden, de titelkansen vergooid?

Genemuiden kwam overigens niet zonder kleerscheuren uit het duel, de pijn van de gele kaarten voor Anne van der Kolk en Berry Halfwerk doen zich voelen in het aankomende thuisduel tegen Ajax. De kans is ook groot dat Patrick Lip dit duel gaat missen, een niet al te fraaie overtreding van Amerzgiou betekende voor hem einde duel in Spakenburg, met zeer grote vraagtekens over de toegebrachte schade.

Thuis tegen concurrent Ajax kan het punt in Spakenburg van waarde worden voorzien. Sportclub moet nu eens punten gaan pakken tegen juist die concurrenten. De overige punten zijn  bonuspunten.
Het puntje in Spakenburg is overigens ook een mooie opsteker voor de club die de afgelopen voetbal loze periode benutte om rollebollend over straat te gaan. Kort voor het duel werd dit diplomatiek “opgelost”, de neuzen kunnen weer één kant op gericht worden. Wat rest is een gehavend blazoen en een achterstand op de toekomst, kortom, er is werk aan de winkel. Het Groen-witte hart moet het ego weer achter de schutting zetten en zorgen dat de commotie niet meer wordt dan een stukje gearceerde tekst, tussen de komma’s, in de annalen van de club. Een rimpeling in de tijd.
   
SV Spakenburg - SC Genemuiden    
Joël Tillema (l) zet de achtervolging in op Philip Ties (l).
   
Verslag:Bert van Maastricht
Foto's:Helmich Lubberts
 
SV Spakenburg - SC Genemuiden 0-0 (0-0).

Gele kaart: 18. Peter de Lange, 65. Salim Amerzgiou (SV Spakenburg), 15. Berry Halfwerk, 60. Anne van der Kolk (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 2100

Scheidsrechter (s): Dhr. v/d Helder, Ass. Dhr. van Heerde, Ass. Dhr. van Scherpenzeel, 4e Official: Dhr. Bronsvoort.

Opstelling SV Spakenburg: Barry Ditewig, Joël Tillema, Niek Ripson, Adil Mahdadi, Jordy Strooker, Michael Lanting, Nick Tol, Salim Amerzgiou, Niels Buijtenhuis (85. Jeremy de Graaf), Kees Tol (51. Peter de Lange), Maurice van der Wilt.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, GieljanTissingh, Erik Rotman, Berry Halfwerk, Jasper Bremmer, Patrick Lip (21. Anne van der Kolk) (84. Job van Dalfsen), Jacco Riemens (62. Martijn Jansen), Philip Ties, Tjeerd Korf.
   


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden