logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden pakt eindelijk drie punten in spectaculaire wedstrijd tegen AJAX
SC Genemuiden - AJAX
Philip Ties (l) man of the match, hij nam drie doelpunten voor zijn rekening.
Sportclub Genemuiden en Ajax maakten er, op een goed gevuld Sportpark de Wetering, een spektakel van. Zoals al vaker dit seizoen viel er dus weer veel te beleven voor de toeschouwers. De druk op het duel was hoog,beide teams staan er niet al te florissant voor in de stand dus een driepunter zou essentieel zijn. Een overwinning voor de gasten zou voor Sportclub de hoop op overleven wel erg de kop in drukken.
 
Sportclub begon redelijk aan het duel, al snel kreeg Jansen een kans aangeboden na een splijtende pass van Rotman, Jansen kreeg echter geen controle over de bal. Toch werd al snel merkbaar dat de patronen bij Ajax wat soepeler liepen. Door het gebrek aan duelkracht, maar ook moed, speelde Genemuiden de gasten in de kaart. In het eerste kwart van het duel toonde de, snelle, beweeglijke spits, Kenneth Misa-Danso zijn kwaliteiten. Steeds wist hij vrij op te duiken in de zestien. Zo kreeg hij in de 10e minuut een grote kans die door Flier kon worden gepareerd. Intussen had Genemuiden verdediger Tissingh al het veld zien verlaten met een, naar het schijnt, redelijk zware blessure die hem weken aan de kant zal houden. Zijn vervanger, Robert Boes, nam de plek van Bremmer op het middenveld in, waarna Bremmer terugzakte naar het centrum van de verdediging.
Na een dik kwartier zag doelman Flier een vrije trap van Sergio Cameron langs de paal vliegen. De druk van Ajax werd groter en Genemuiden leek geen antwoord te kunnen vinden. In de 19e minuut ging het dan ook mis, in een aanval op snelheid kwam Genemuiden op alle fronten te kort, ook het stekballetje op de inglijdende Misa-Danso ondervond geen hinder, ook niet na het verlengen van de spits, Flier was kansloos.
Voor Genemuiden hersteld was van de dreun kwam de 2e er al over heen. Ralph Owusu stoomde op over de rechterflank, ging in combinatie aan tikte de bal simpel langs Flier. Een ijzige stilte viel over De Wetering, de hoofdklasse spookte al door veler hoofden.
 
In de hoofden van de Genemuider spelers speelde zich iets anders af, voor gelatenheid was geen plaats meer, gedrevenheid vond zijn plek. De schroom ging er volledig af, duels werden nu wel gezocht en ook gewonnen, Ajax moest en ging terug. Verbeten ging Genemuiden op jacht naar de aansluitingstreffer. Daarbij werd veelvuldig de lange bal gehanteerd, iets waar de, anders redelijk stabiele, defensie van Ajax niet echt een antwoord op kon vinden. De eerste kans, na de revival, was voor Jansen, ook nu bleef de echte controle uit. Na een dik half uur viel de, toch wel, bevrijdende aansluitingstreffer. Wederom gaf een diepe bal van Rotman voeding aan de aanval. Dat Philip Ties de bal ineens, half uit de draai in het doel ramde, daar had niemand rekening mee gehouden, ook doelman Been niet. Zes minuten later bracht Ties Genemuiden langszij en tevens volledig in het juiste spoor. Ook nu was het weer Rotman geweest die met een splijtende bal de defensie van Ajax uit het lood liet slaan. Deze bal, op Korf, kreeg een passend vervolg met de actie en de eindpass van de vleugelspits. Ties, geheel vrijstaand kopte de bal tegendraads langs Been. Na een kansje van Jansen kwam Genemuiden goed weg toen Ajax, in de extra tijd, uit een vrije trap de kans kreeg om opnieuw de voorsprong te pakken, Sergio Cameron kon geheel vrij aannemen bij de 2e paal maar strandde op Flier.
SC Genemuiden - AJAX
SC Genemuiden heeft alle redenen voor het vieren van een feestje,  na de 4-3 overwinning op AJAX.
In de tweede helft had Genemuiden weinig te duchten van Ajax, alleen kreeg Ajax wel de eerste goede kans aangeboden. Een avontuurtje van Flier liep bijna verkeerd af, maar een zwakke inzet en Netjes voorkwamen erger. Nadien was Genemuiden de bovenliggende partij en bleef dit voor 95% van de 2e helft. Al snel kwam de eerste kans voor Sportclub, na een soepel lopende aanval schoot Ties voorlangs.  Niet veel later kreeg de Genemuider spits de grootste kans tot dan toe. Korf lepelde de bal, na een actie, op het hoofd van de vrijstaande spits. Ties, niet volledig met het hoofd bij de kans, mikte de bal op de paal, ook zijn reactie op de terugspringende bal was niet vol. In gedachten stond hij buitenspel, een misplaatste gedachte. De voorsprong kwam toch voor Sportclub, hiervoor had men wel de oplettende arbiter en zijn interpretatie nodig. Sportclub ’s aanval was redelijk soepel, Jansen wilde de zestien in snijden en tikte de bal langs Jordy Meester, de verdediger tikte de bal aan met zijn hand, binnen of buiten de zestien? De arbiter was onverbiddelijk, strafschop, tijd voor Ties’ derde treffer. Genemuiden  leek op rozen te zitten, Ajax was de moed in de schoenen gezonken, daar was de overtuiging al eerder uit het spel verdwenen en het geloof ook al een beetje.
Jansen leek nog een goede kans te krijgen om het duel te beslissen, Boes had een bal onderschept en de bal gelijk diep gespeeld op de vrijstaande Jansen, die nam de bal ineens maar zag het leer ruim naast vliegen.

Met nog tien minuten te gaan werd het weer ijzig stil op Sportpark de Wetering alleen de kreten van pijn van Resokario echoden door. Resokario verdraaide na een onschuldige botsing zijn knie, met de brancard verliet hij onder applaus het veld. Op nieuw moest Sportclub de defensie omgooien, Boes zakte nu ook een linie. Met nog drie minuten op de klok ging het weer mis voor Genemuiden en opnieuw op een wel heel knullige manier. Een aanval van Ajax leek in het niets te verdwijnen. Boes controleerde de vallende bal door het leer af te schermen. Flier kwam en claimde de bal, de stuit was vreemd en bracht verwarring, invaller Stefano Seedorf zag de potentie en kwam hard in op Flier en Boes. De goed leidende arbiter Mulder zag er niets in waardoor de andere invaller, Peter Post, de bal in het lege doel kon schuiven. Boes en Flier bleven geblesseerd achter. Boes werd vervangen door Van Dijk, Genemuiden wilde meer dan een punt en wist dat er nog veel minuten extra tijd zou volgen.

Het had niet veel gescheeld of Genemuiden had dat ene puntje ook nog kunnen verliezen. Met een corner van Sportclub ging doelman Flier op safari  en verdwaalde op het middenveld. De omschakeling van Ajax was razendsnel en had doeltreffend moeten zijn. Genemuiden is alle dank verschuldigd aan Seedorf, die presteerde het namelijk de bal langs het lege doel te schuiven. De extra tijd was inmiddels al ingegaan, de koek was echter nog niet op. De laatste minuut werd al aangetikt toen Korf, aan de rand van de zestien in zijn solo werd gestuit. Een buitenkansje voor Sportclub. De tred van Rotman naar de bal verraadde al iets van zijn bedoelingen, er zat iets van gif in zijn pas. Hij nam de bal dan ook vol en deze paste precies tegen de onderkant van de lat. De snelheid waarmee de bal vanaf de stuit het veld weer in ging kon niet voorkomen dat de arbiters het oog re goed in hadden gehad. De bal was achter de lijn geweest, Amsterdamse protesten bleven uit. Sportclub trok eindelijk eens een wedstrijd door de slotfase heen, op zijn Genemuidens dat dan wel weer.
SC Genemuiden - AJAX
Doelman Danny Been van AJAX heeft het nakijken, de winnende treffer van Erik Rotman ligt achter de doellijn.

Nabeschouwing met Philip Ties op de wedstrijd tussen SC Genemuiden en de amateurs van AJAX, die eindigde in een 4-3 overwinning voor Sportclub.

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn stelt de vragen.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - AJAX 4-3 (2-2).

Score verloop: 19. Kenneth Misa-Danso 0-1, 21. Ralph Owusu,  0-2, 33. Philip Ties 1-2, 39. Philip Ties 2-2, 68. Philip Ties 3-2 (P), 87. Peter Post 3-3, 90. Erik Rotman 4-3.

Gele kaart: 61. Glenn van Zoolingen, 68. Jordy Meester, 81. Karim Bridji (AJAX).
 
Toeschouwers: 1250

Scheidsrechter (s): Dhr. C. Mulder, Ass. Dhr. R.H. Langeland, Ass. Dhr. H.D. Fikkert, 4e Official:Dhr. B.J. Köhler.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario (82. Job van Dalfsen), Gieljan Tissingh (9. Robert Boes)(90. Herman van Dijk), Erik Rotman, Jasper Bremmer, Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Philip Ties, Martijn Jansen, Tjeerd Korf.
Opstelling AJAX: Danny Been, Ralph Owusu, Siver Abdulrahman, Jordi Meester (71. Stefano Seedorf) , Lars Middelwijk, Sergio Cameron, Kevin de Visser, Glenn van Zoolingen, Karim Bridji (81. Peter Post), Kenneth Misa-Danso, Ogur Kaya (63. Kid Ronday). 


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden