logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden en BVV Barendrecht delen de punten
SC Genemuiden - Barendrecht    
Jasper Bremmer kopt de bal richting eht doel van Barendrecht, echter zonder resultaat.
   
Vooraf was al, min of meer, geschreven dat Barendrecht een lastige tegenstander zou zijn om punten van te sprokkelen.  Barendrecht is oerdegelijk en kan ook, oersaai, een wedstrijd na een voorsprong totaal in het slot gooien. Als de tegenstander denkt dat er kansen zijn dan slaat Barendrecht keihard toe. Genemuiden ondervond dit aan de lijve in Barendrecht en ook in Genemuiden leek het die kant op te gaan.
 
Aanvankelijk leek Genemuiden gelijke tred te kunnen houden met de gasten. Door de hervonden speelwijze met 4 verdedigers voelde Genemuiden zich beter in het vel. In de eerste, aftastende, minuten gebeurde er echter weinig noemenswaardig voor de doelen. Plots was daar het sein dat de wedstrijd deed ontbranden. Beste man van het veld, Barendrechter Mahmut Sonmez, stak het vuurtje aan, met een even geweldige als gevoelige uithaal testte hij de engeltjes op de lat boven Flier. Redelijk snel hierna kwam Barendrecht weer in kansrijke positie, Flier maakte die aanval onschadelijk.
Genemuiden schudde de druk van Barendrecht weer wat van zich af en zocht de weg naar voren, dit resulteerde in een grote kans voor Jansen, nadat Anne van der Kolk, op karakter, de bal had veroverd schoot Martijn Jansen de bal hard in, doelman Marc van Splunter reageerde goed op de schuiver en hield zijn doel schoon.
 
Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong, uit een aanval die eigenlijk leek dood te lopen, schoof Sonmez de bal, door de benen van Van der Pluijm, langs Flier. De manier waarop Sonmez in balbezit kwam is eigen kenmerkend voor Sportclub dit seizoen. Resokario dacht de bal te hebben geruimd voor er gevaar zou kunnen ontstaan, de bal kaatste echter via de voet van Ryan van Lente voor de voeten van Sonmez.
Niet lang daarna mocht Genemuiden doelman Flier bedanken voor zijn sublieme reflex op een inzet van Jongman. Nu bleef Genemuiden in leven en kansrijk.
 
Dat kansrijke kwam tot uiting in de aanval die leidde tot de gelijkmaker. Met goed voetbal was de Barendrechter defensie uiteen gespeeld, in eerste instantie leek de bal geruimd te kunnen worden. Jacco Riemens bracht de bal terug voor het doel waar Jeffrey Aarts de bal met de hand van richting veranderde. Heel Barendrecht, minus Aarts, liep te hoop tegen arbiter Dijkstra over zijn beslissing om een strafschop toe te kennen. Zoals heel Barendrecht, gaandeweg het duel, te hoop liep bij bijna iedere beslissing van de arbiter, dit overigens terzijde. De niet altijd even gelukkige, maar wel keihard werkende, Philip Ties belastte zich met de klus en drukte beheerst af. Barendrecht was toch even aangeslagen door de tegentreffer, Genemuiden leek de overhand te krijgen in het duel maar moest blijven oppassen, zo had het schot van Bas Mourits maar zo weer een achterstand kunnen betekenen. Aan de ander kant kwam Barendrecht zeer goed weg toen opnieuw de defensie uiteen was gespeeld en Tjeerd Korf de, afgemeten, pass van Jansen, al duikend, nipt naast het doel van Van Splunter kopte. Een minuut later was het wel raak, weer was de opzet, net als de afwerking, zeer fraai. Anne van der Kolk liftte de bal over de doelman na een knappe pass van Ties, het was op slag van rust.
   
SC Genemuiden - Barendrecht    
Anne van der Kolk grijpt zijn kans op de 2-1 en verschalkt doelman Marc van Splunter van Barendrecht.
   
Zelden is een hervatting voor Sportclub beter begonnen als afgelopen zaterdag, amper een minuut na de aftrap of nummer 3 lag ook achter Van Splunter. Korf werd weggestuurd over de linkerflank, zijn poging om de bal voor het doel te krijgen werd gepromoveerd tot treffer. Ivan Almeida beroerde de bal, in zijn vlucht, met de hand zodanig dat de uitkomende Van Splunter kansloos bleef. Arbiter Dijkstra onderkende het voordeel in hield de adem in voor het fluitje, de treffer voor kwam een tweede strafschop.
Barendrecht was compleet de kluts kwijt en leek overlopen te worden door Genemuiden. Het nodige geluk en de doelman hielde Barendrecht, zij het wankel, toch staande. Toen de 4e treffer niet wilde vallen en de krachten bij Genemuiden wat begonnen te wijken, hervonden de gasten zich meer en meer. Nu toonde Barendrecht ook dat hun voetbal meer kan zijn dan steriel. Aan de hand van Sonmez werd de aanval gezocht. Genemuiden moest achteruit en begon nu op zijn beurt te wankelen. In de 68e minuut viel de verdienden aansluitingstreffer. In een aanval op volle snelheid sneed Sonmez de zestien in, zocht en vond het uitgestoken been van Van Lente. Dijkstra kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Jongman schoof de bal rustig langs Flier en bracht daarmee weer 100% geloof bij Barendrecht. Genemuiden vond ook nog weer wat extra kracht om naar voren te voetballen en de marge weer naar 2 treffers te brengen. Korf vond in kansrijke positie van Splunter op zijn weg en Jansen schoof de bal voorlangs.
De laatste 10 minuten braken aan, minuten die bij Sportclub vaak voor een kater zorgden. Ook nu zouden die minuten weer een domper brengen. Invaller Melvin Winterberg testte, als waarschuwing, de lat boven Flier nog een keer. De echte tik kwam in de 84e minuut, wat Genemuiden na afloop frustreerde was de aanleiding voor de treffer. Het was een cadeautje in de vorm van een hoekschop. Na een schot zeilde de bal over het doel van Flier, de weg van de bal was ongestoord geweest. Arbiter Dijkstra zag als enigste op en rond het veld, wel de/een touché. De hoekschop leidde de treffer in, de bal werd nog wel door Flier weg gestompt. Eekman bracht de bal weer in en die caramboleerde via de voet van Bremmer tegen de lat en stuiterde vandaar terug het veld in op het hoofd van Bas Mourits. De weg die de bal nadien aflegde maakte Genemuiden verdrietig.

Genemuiden zat er nu doorheen en moest oppassen niet alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. Gelukkig voor Sportclub bleef de stand in de laatste minuten steken op 3-3. Het had zo mooi kunnen zijn, de winst leek voor het grijpen. Achteraf bezien en kijkend naar de kracht van de tegenstander, mag en kan Genemuiden best tevreden zijn met dit punt.
SC Genemuiden - Barendrecht
Tjeerd Korf vind de verdedigers van Barendrecht op zijn weg.

Nabeschouwing met Martijn Jansen op de wedstrijd tussen SC Genemuiden en BVV Barendrecht, die eindigde in een 3-3 gelijk spel.

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn stelt de vragen.

Verslag:Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - BVV Barendrecht 3-3 (2-1).

Score verloop: 23. Mahmut Sönmez 0-1, 36. Philip Ties 1-1, 43. Anne van der Kolk 2-1, 46. Tjeerd Korf 3-1, 68. Joey Jongman 2-3, 84. Bas Mourits 3-3.

Gele kaart: 45. Berry Halfwerk, 52. Jacco Riemens, 68.Ryan van Lente (SC Genemuiden), 20. Joey Jongman, 45. Marvin van der Pluijm, 89. Melvin Winterberg (Barendrecht).
 
Toeschouwers:1100

Scheidsrechter (s):Dhr. A. Dijkstra, Ass. Dhr. Dreise, Ass. Mevr. Bakker, 4e Official:Dhr. Huis in 't Veld.

Opstelling: SC Genemuiden: Albert Flier, Berry Halfwerk, Rainier Resokario, Ryan van Lente, Erik Rotman, Jasper Bremmer (84. Siebren Visscher), Anne van der Kolk, Jacco Riemens (73. Robert Boes), Philip Ties, Martijn Jansen, Tjeerd Korf.
Opstelling BVV Barendrecht: Marc van Splunter, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Danny Monster, Joey Jongman, Mahmut Sonmez, Marvin van der Pluijm, Bas Mourits, Donny Navajas Sanchez (65. Melvin Winterberg), Ivan Almeida (77. Patrick Stolk) Jeffrey Aarts.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden