logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden pakt ook tegen Capelle de volle winst 3-1 (1-1)
SC Genemuiden - Capelle
Martijn Jansen (l) en Anne v/d Kolk (r) vieren samen met de rest van het team de benutte strafschop van Philip Ties.
Met 7 punten uit de laatste 3 (thuis) duels heeft Genemuiden goede zaken gedaan. Met de zeges op Ajax en Capelle werd de nare smaak van het puntenverlies tegen Barendrecht teniet gedaan. De overwinning op Capelle was geen grootse maar wel de eerste dit seizoen waarbij het klamme zweet niet tot het laatst toe in de handen stond. Tegen  Capelle, toch een top 5 ploeg in de Topklasse, liet Genemuiden zien dat, als alles grotendeels klopt en het hoofd er bij blijft, men niet echt onderdoet bij de meest Topklassers.
 
De wedstrijd tegen Capelle werd geen spektakelstuk, dat kan men ook niet ieder duel verwachten, wel konden de toeschouwers genieten van 4 treffers
De eerste mogelijkheid van het duel (1e minuut) viel te noteren voor de gasten, Jair Balrak kreeg de gelegenheid om uit halen maar hij zag zijn schot ruim voorlangs het doel van lier schieten. Nadien kabbelde het duel, zonder hoogtepunten, ruim een kwartier verder.  Een gevaarlijke hoekschop van Rotman bracht opeens wat reuring maar daar bleef het lange tijd ook bij. Even leek een speldenprik van Capelle Genemuiden pijn te kunnen doen, maar ook nu bleef het venijn uit.
met bijna een half uur op de klok brak individuele klasse de wedstrijd open. Op zijn eigen, karakteristieke, sneed Korf, met bal, voor het strafschopgebied langs en haalde met links uit. De precies schuiver was doelman Nick van der Ploeg te machtig. Het doelpunt voorzag het duel niet van extra adrenaline. Capelle en Genemuiden bleven onzorgvuldig voetballen waarbij Genemuiden wat meer in haar schulp kroop. Dit voorzag de gasten van wat meer balbezit en ook bij hen bracht een persoonlijke actie, van Wilmer Kousemaker, de club weer naast Genemuiden. Ook Flier bleef kansloos op de schuiver van de naar binnen trekkende Kousemaker. Op slag van rust was daar nog een kansje voor Genemuiden, Jacco Riemens reageerde goed op een steekbal van Jansen maar zag (en ondervond) dat ook de doelman alert was.
SC Genemuiden - Capelle
Jacco Riemens (r) en Jerry Tieleman (l) hebben samen oog voor de bal.
Genemuiden kwam, na rust, fel uit de kleedkamer, aan een puntendeling had men niets, het leek er op dat Genemuiden daar ook naar wilde handelen. Al snel werd Anne van der Kolk in kansrijke positie gebracht, de middenvelder kon echter de bal net niet vol genoeg raken. Nu zeilde het leer over het doel. De veelbelovende herstart kreeg niet echt een vervolg. Alleen toen alles en iedereen zich verkeek op een vrij trap van Rotman en de bal via  de  paal terug stuiterde veerden de mensen op. Wat moest er gebeuren voor het duel echt los zou komen, of voor dat Sportclub de wens op drie punten ging vertalen op het veld? Er kwam hulp van buitenaf. Capellenaar Gert Jan Rothman hielp Genemuiden een handje. Na een eerdere, terechte, gele kaart, ging hij, met nog bijna een half uur te gaan, opnieuw in de fout. Als hij de statistieken had geraadpleegd had hij geweten dat arbiter Van der Vrande  fluit volgens de regels en niets door de vingers ziet. Zijn 2e geel was daarom een logisch gevolg van zijn actie. Capelle trok zich, met een man minder, meer terug op eigen helft en bande echte initiatieven uit.
 
Genemuiden leek niet bij machte de overtal situatie uit te nutten. Anne van der Kolk leek nog kort bij toen hij na een combinatie met Netjes vrij leek te komen in de zestien. Ook nu was de doelman alert.
De hernieuwde voorsprong van Genemuiden kwam eigenlijk geheel onverwacht. Doelpuntmaker was Martijn Jansen, op een schot zonder vuur (of wilde hij de bal na een afgeslagen voorzet weer terug in de zestien brengen?) reageerde niemand, ook de doelman niet. Nu had Capelle niet het geluk van de paal,       de bal plofte pardoes in het net. Vier minuten later was de wedstrijd gespeeld, Jacco Riemens won zijn duel in de zestien van Karreman waarna deze Riemens naar de rond trok. Doorgebroken speler oordeelde de arbiter, rood en een strafschop voor Genemuiden. Ties voltrok het vonnis en blies, en passant, het laatste restje lucht uit het duel.
SC Genemuiden - Capelle
Scheidsrechter v/d Vrande kent geen pardon voor Frank Karreman (12), Doelman Nick v/d Ploeg begrijpt het niet.

Nabeschouwing met Jacco Riemens op de wedstrijd tussen SC Genemuiden en de VV Capelle, die eindigde in een 3-1 overwinning voor Sportclub Genemuiden.

Sportclub TV verslaggever Sijmon Eenkhoorn stelt de vragen.

Verslag:Bert van Maastricht
Foto's en video nabeschouwing: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - Capelle 3-1 (1-1).

Score verloop: 27. Tjeerd Korf 1-0, 34. Wilmer Kousemaker 1-1, 75. Martijn Jansen 2-1, 78. Philip Ties 3-1 (P).

Gele kaart: 51.Gerrit-Jan Rothman, 65.Felino Jardim, (v.v. Capelle).
Rode Kaart: 77.Frank Karreman (v.v. Capelle), 62. Gerrit-Jan Rothman (2x geel).
 
Toeschouwers: 950

Scheidsrechter (s): Dhr. S. v/d Vrande, Ass. Dhr. E. Koopman, Ass. Dhr. J.H. Rutgers, 4e Official:Dhr. J.J.A. Visser.

Opstelling: SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes,  Berry Halfwerk, Jasper Bremmer, Erik Rotman, Anne van der Kolk, Robert Boes,  Jacco Riemens (87. Job van Dalfsen), Martijn Jansen (90. Karlo Heutink),, Philip Ties, Tjeerd Korf.
Opstelling BVV Barendrecht:Nick van der Ploeg, Salif Diao, Jerry Tieleman, Dwight Krolis, Bob Vermunt, Lars Bosscha, Gertjan Rothman,  Frank Karreman, Felino Jardim, Jair Balrak (85. Björn van Dijk), Wilmer Kousemaker.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden