logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Jonkies van SC Genemuiden strijdbaar ten onder tegen IJsselmeervogels 3-4 (1-2).
 SC Genemuiden - IJsselmeervogels
Debutant Matthias Breman zet  vol overgave de sliding in.
Grote personele problemen zorgden er voor dat SC Genemuiden een beroep moest doen op de jeugd van de club. Vanuit de A1 werden 16 jarige centrale verdediger Matthias Breman en de 18 jarige Olivier Duinkerken doorgeschoven naar een basisplaats in het eerste. Middenvelder Karlo Heutink kwam vanaf het 2e en mocht ook in de basis beginnen. Het noodgedwongen inpassen van deze spelers zorgde er voor dat, vooraf, de kansen tegen IJsselmeervogels niet al te hoog werden ingeschat. Tijdens het duel bleek dat allerminst mee te vallen, sterker nog, Genemuiden speelde, bij vlagen, best goed tegen de Spakenburgers. Ook de jongelingen lieten zien dat, ondanks het gebrek aan ervaring, ze voetballend hun mannetje kunnen staan.
 
Sportclub begon goed aan het duel, het spel toonde aan dat de gevestigde orde vertrouwen had in de jonkies en dat ze risico’s durfden te nemen. Dit zorgde er ook voor dat Genemuiden zich al snel kansen creëerde. Zo werden De Vogels al snel gewaarschuwd met schoten van Martijn Jansen en Patrick Lip. Die kansjes waren een voorbode voor de voorsprong die kwam na 9 minuten. Na een mooi opgezette aanval gooide Korf er, op de linkerflank, een actie uit en slingerde de bal bij de 2e paal. Philip Ties showde zijn “neusje” voor de goal en kopte binnen. IJsselmeervogels schrok wakker en zette een tandje bij zonder echter tot kansen te komen. De gelijkmaker viel dan ook geheel onverwacht. Een gevaarlijk indraaiende corner van De Harder werd door Bennie van Noord verlengd naar de 2e paal. Daar plofte de bal via de borst van de ongelukkige Heutink achter Flier.
 
Sportclub liet duidelijk zien niet geschrokken te zijn van de tegentreffer en zocht meteen weer  de weg naar voren. Niet lang na de gelijkmaker leek Sportclub de voorsprong weer te pakken. Martijn Jansen schoot de bal, uit een afgeslagen hoekschop, vol op de lat achter de kansloze Patrick Zonneveld. Even daarvoor was Erik Rotman ook al goed doorgekomen maar zijn schot zeilde over de lat.  Ook een schuiver van Lip leverde niets op.
 
Plots was daar weer een treffer van IJsselmeervogel, in eerste instantie leek de kans geneutraliseerd te kunnen worden maar de afgeslagen bal werd door Burgerhout, van af de rand van de zestien, binnen geschoten. De voorsprong was eigenlijk tegen de verhouding in, maar daar hadden de gasten,  terecht, lak aan. Sportclub had gejaagd op een voorsprong maar moest nu zoeken naar de gelijkmaker. Nog voor rust was men er kort mij, maar zowel Korf als Lip kregen de bal niet langs Zonneveld.
SC Genemuiden - IJsselmeervogels
Jongeling Olivier Duinkerken (achter) toont weinig ontzag voor Bennie van Noord (voor).
Dat lukte Siebren Visscher, direct na rust, wel. Uit een hoekschop van Rotman liet hij met het hoofd de Spakenburger defensie kansloos. IJsselmeervogels leek de zaken in de tweede helft wat nadrukkelijker op te pakken. Ook  omdat Genemuiden zich wat te veel in liet zakken. Hierdoor ontstond er juist meer druk op de plek waar men het liever niet wilde, de defensie. Een schot van Òªelen, na niet al te sterk in grijpen, zeilde nipt over. Niet lang daarna was er weer de voorsprong voor de gasten. Uit de corner van De Harder kopte, de beresterke reus, Thomas Verheijdt snoeihard binnen. Dit was een doelpunt dat altijd kan vallen, als de bal goed valt voor een inkomend krachtmens als Verheijdt dan is er geen kruid tegen gewassen. Dat was er wel geweest bij de 4e treffer van de gasten, symptomatisch voor Sportclub Genemuiden dit seizoen. De 4e treffer van IJsselmeervogels kan zondermeer bijgevoegd worden in het rijtje van stupide tegentreffers. Zonder met de vinger te wijzen, zo uitverdedigend maak je het jezelf wel erg moeilijk om punten te pakken. Ahmed Ahahoui was degene die mocht profiteren van Sportclub ’s slordigheid.
 
Genemuiden zorgde er echter voor dat het duel niet als een nachtkaars uit ging. Twee minuten na de 2-4 zorgde Ties weer voor de volle spanning, na een vrije trap van Rotman reageerde hij veel beter dan Buitenhuis en tikte de bal ineens achter de verbouwereerde Zonneveld. Het Genemuider publiek ging nog eenmaal vol achter de ploeg staan. De schroom werd nog verder afgeworpen met het risico om tegen een zeperd aan te lopen. Met nog een kwartier te gaan kwam, de niet fitte, Anne van der Kolk de leeg gespeelde Karlo Heutink vervangen. De komst van Van der Kolk zou Sportclub van nog wat extra dynamiek moeten voorzien. Maar ook de krachten van de net herstelde ( en goed spelende) Lip begonnen te wijken net als die van Martijn Jansen. Ook deze beide spelers werden gewisseld voor de nog verse Herman van Dijk en Frank Jansen. Verandering in de stand bracht het niet. IJsselmeervogels wist de extra ruimte niet te verzilveren en de thuisclub lukte het niet om een opportunistische treffer te realiseren. Al was men er wel heel kort bij. In de slotfase had Van der Kolk de verdiende gelijkmaker op de schoen. Zijn schot werd door Zonneveld fraai onschadelijk gemaakt.
 
Hoe mooi de complimenten ook waren, Sportclub had er niets aan. Dan is het toch beter om de chagrijn van een slecht duel te versieren met 3 punten, zoals in Lisse. Hoewel het kunnen inpassen van talenten mooi is voor de toekomst. Blijft de  vraag in wat voor toekomst ze echt in stappen. Het zou toch zonde zijn om volgend seizoen weer te moeten knokken voor een promotie naar iets waar je nu al in speelt. 
SC Genemuiden - IJsselmeervogels
Dennis Hollart (l) voelt de hete adem in zijn nek van Karlo Heutink (r)
Nabeschouwing op de wedstrijd SC Genemuiden - IJsselmeervogels die eindigde in een 3-4 overwinning voor de vogels, Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg kijkt op de wedstrijd terug met aanvoerder Martijn Jansen

Verslag:Bert van Maastricht
Foto en video:Helmich Lubberts

SC Genemuiden - IJsselmeervogels 3-4 (1-2).

Score verloop: 9. Philip Ties 1-0, 15. Bennie van Noord 1-1, 30. Bryan Burgerhout 1-2, 49. Siebren Visscher 2-2, 54. Thomas Verheijdt 2-3, 66. Ahmed Ahahaoui 2-4, 67. Philip Ties 3-4.

Toeschouwers: 1300

Gele kaart: 55. Erik Rotman (SC Genemuiden), 60. Bryan Burgerhout (IJsselmeervogels).

Scheidsrechter (s): Dhr. S. de Brito Roque, Ass. Dhr. G. van Eerde, Dhr. J. van der Heijden, 4e Official: Dhr.  J.S. Will.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Olivier Duinkerken, Matthias Breman, Siebren Visscher, Erik Rotman, Karlo Heutink (73. Anne van der Kolk), Robert Boes, Patrick Lip (84.Herman van Dijk), Martijn Jansen (86. Frank Jansen), Philip Ties, Tjeerd Korf.
Opstelling IJsselmeervogels:Patrick Zonneveld, Bennie van Noord, Dennis Hollard, Jeffrey Buitenhuis, Tony Tol, Ismaïl Celen, Maikel de Harder, Mike van Laar (65. Hanne Hagary), Ahmed Ahahaoui, Thomas Verheijdt, Bryan Burgerhout (86. Selmo Kurbegovic).


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden