logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden verspeelt dure punten bij Kozakken Boys 3-2 (2-1).
Kozakken Boys - SC Genemuiden
Philip Ties (m) heeft het zwaar te verduren met Hermon Tekleab Xavi (l) en Leon Bot (r) in zijn nek.
Sportclub Genemuiden kwam afgelopen zaterdag op bijna alle fronten te kort op  een gedreven Kozakken Boys. De leiders in de stand hadden wat goed te maken na het smadelijke verlies in Lisse. Om de titelkansen in eigen hand te houden moest Genemuiden aan de zegekar gebonden worden. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat dit goed tot de Werkendammers was doorgedrongen. Genemuiden kreeg geen centimeter ruimte. Van alle kanten werd het Genemuider balbezit afgejaagd, de gasten kregen geen seconde om iets te bedenken. Het surplus aan snelheid, fysiek en voetbalkwaliteit gold in elke linie.
 
Aan de hand van de uitblinkende, watervlugge, Richie Basoski rolde aanval op aanval op het doel van Flier af. Aan het eind van die aanvallen werd ook duidelijk waarom de koploper de laatste maanden, beetje bij beetje, de grote voorsprong zag slinken. De echte scherpte voorin ontbrak, de Boys creëerden kans op kans maar zelf de mooiste hielp men om zeep. Zowel Sjoerd de Waal als Berry Powel hielpen, veelvuldig, mee aan het in leven houden van Sportclub.
 
Na een goede 20 minuten moest het al zo geplaagde Sportclub al weer een veertje laten. Patrick Lip gaf te kennen niet verder te kunnen en werd gewisseld voor Jacco Riemens. Niet lang daarna leek het verzet van Genemuiden ook gebroken. Sjoerd de Waal scoorde na een voortreffelijk (en zeer snel) uitgevoerde aanval. Genemuiden was tot dan toe nog amper over de middenlijn geweest en gezien het spel leek een zeperd maar zo tot de mogelijkheden te behoren. Die vrees leek al binnen 5 minuten bewaarheid te worden toen Berry Powel van dichtbij de bal achter Flier werkte.  Even daarvoor had Genemuiden Kozakken Boys even gekieteld met een mogelijkheidje van Riemens.
 
Kozakken Boys voelde zich heer en meester en voetbalde daar ook naar. Met gemak bleef de bal rond gaan en werd Genemuiden elke kans ontnomen. Althans zo leek het, bij de eerste de beste echte aanval van Genemuiden lag de bal ineens achter Hogedoorn. Philip Ties tikte de bal achter de verraste doelman. Direct hierop leek de marge weer hersteld te worden toen Powel, na een goede actie van Basoski, vrij voor Flier mocht opduiken. De spits faalde oog in oog met de doelman, die misser wekte wel wat irritatie op binnen Kozakken Boys, vooral bij de Powel zelf. Kon Sportclub hier nog van profiteren?
Kozakken Boys - SC Genemuiden
Berry Powel (l) aanschouwt de aanwijzingen die doelman Albert Flier geeft, in het midden Berry Halfwerk.
In de tweede helft, met de wind in de rug, kreeg Genemuiden wel een wat groter spelaandeel, niet dat dit tot grootse daden leidde, maar het werd wel meer een wedstrijd. Echter ook in dit tweede deel kwam Genemuiden eigenlijk te kort ten opzichte van de opponent. Ondanks dat er wat meer drang naar voren was kwamen er niet echt gevaarlijke aanvallen uit. Voorin was Genemuiden niet bij machte om in balbezit te blijven. De aanvallers, staande tegenover een overmacht, kregen niet de gelegenheid om los te komen. Kwam men wel een keer kansrijk door dan waren de hulptroepen veels te ver weg om nog voor iets van gevaar te zorgen. Kortom,  het leek er op dat,  indien Kozakken Boys zou verzuimen om de voorsprong uit te breiden, Sportclub een 2-1 nederlaag zou gaan lijden.  Ook bij de gastheren leek deze gedachte op te borrelen want hun spel gleed langzamerhand naar een beduidend lager niveau. Een niveau waarbij Genemuiden kon aanhaken.
 
Juist in zo’n fase komen de kwaliteiten, die Genemuiden heeft, boven drijven. Sportclub incasseert treinwagons vol doelpunten maar produceert zelf net zo makkelijk vrachtagens vol treffers. Daar kwam de koploper tot hun grote schrik ook achter. Na ruim een uur spelen ontdeed Ties zich even van zijn schaduwen, Korf merkte dit op en verlengde de bal naar de Genemuider topscorer. Doelman Hogedoorn was volslagen kansloos op de diagonale schuiver van Ties. De Genemuider spits was deze wedstrijd voetballend bijna niet in beeld geweest, toch stonden er al weer twee treffers achter zijn naam.
De treffer van Ties sloeg in als een bom, het sportpark viel op slag stil.
 
Opeens stond er weer veel druk op de gastheren, onverwachte druk,  nare druk. Kozakken Boys liep even verward over het veld maar schudde dit al snel weer van zich af. De jacht op de hernieuwde voorsprong werd geopend. Hulptroepen werden hiervoor ingeschakeld, erkend topschutter Arif Irilmazbilek werd van zijn zitvlees ontdaan en kwam in veld ten faveure van Yoann de Boer. De kleine spits, in een eerder seizoen al eens een ware plaaggeest voor Genemuiden, liet ook nu weer van zich spreken. Op het moment dat Genemuiden al begon te hopen op een stuntje. Ondanks de grote druk van de Boys bleven de echte kansen steeds meer uit. Deels door de te gehaast wordende zoektocht, deels ook door de onverzettelijkheid die Genemuiden steeds meer meester werd. Maar dan, op een “verkeerd” moment valt de bal voor de voeten Irilmazbilek en staat de verdiende voorsprong weer op het scorebord.
 
Berry Halfwerk werd voor Genemuiden ook naar voren gedirigeerd om alsnog het onmogelijke waar te maken. Bijna leek hij door te breken en kansrijk te worden, leek, want in zijn actie was daar ook de noodrem. De vrije trap, net buiten de zestien leek kansrijk maar werd het niet. Ties ging voor het karwij maar kwam niet tot een “Rotmannetje”, de bal  verdween in de, met kleine meters uitgemeten, muur.
 
Sportclub is weer een illusie armer, als het meezit, nog 4 finales te gaan.
Kozakken Boys - SC Genemuiden
De ervaren Berry Powel (l) troeft jongeling Olivier van Duinkerken (r) af.
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts

Kozakken Boys - SC Genemuiden 3-2 (2-1).

Score verloop: 26. Sjoerd van der Waal 1-0, 32. Berry Powel 2-0, 39. Philip Ties 2-1, 63. Philip Ties 2-2, 83. Arif Irilmazbilek 3-2.

Gele kaart: 65. Leon Bot, 81. Arif Irilmazbilek, (Kozakken Boys), 29. Jacco Riemens, 34. Siebren Visscher, 61. Robert Boes (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 1200

Scheidsrechter (s): Dhr. B.B. van den Helder, Ass. J. van Dijk, Ass. M.A.S. Beijer 4e Off. D.R. Vriesenga.

Opstelling kozakken Boys: Jesper Hogedoorn, Juriën Gaari, Toby Mulder, Leon Bot, Richie Basoski (80. Madjer Lukoki), Yoann de Boer (67. Arif Irilmazbilek), Sjoerd van der Waal, Hermon Tecleab, Mohammed Hammouti, Wesley Pollemans, Berry Powel.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Berry Halfwerk, Siebren Visscher, Olivier Duinkerken, Robert Boes<, Anne van der Kolk, Patrick Lip (22. Jacco Riemens), Philip Ties, Martijn Jansen (83. Karlo Heutink), Tjeerd Korf.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden