logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Het draadje  wordt alsmaar dunner voor SC Genemuiden na verlies op Excelsior Maassluis
 SC Genemuiden - Excelsior Maassluis
Hamit Alptekin (l) en Martijn Jansen (r) in achtervolging op de bal.
De uitslag van het degradatieduel dat Genemuiden uitvocht met (voorheen) concurrent Excelsior Maassluis staat in geen verhouding met wat er op het veld voltrok. Vanaf seconde één was er maar één team dat de dienst uit maakte. Het andere team, de thuisclub, figureerde in het succestheater van John de Wolf en zijn collega’s. De, twee maanden terug, herboren voetballers uit Maassluis etaleerden hun onlangs teruggevonden kwaliteit met verve. Frank en vrij spelend, alsof ze al werkelijk van degradatiezorgen bevrijd waren, lieten ze Genemuiden het eigen veld opnieuw verkennen.

Het kansloze Sportclub werd bijna het gehele duel de toegang tot de vijandelijke helft ontzegd. Hopeloos op zoek naar zichzelf en een goed gevoel, lukte er maar bar weinig bij de thuisclub. De gasten vonden op het middenveld weinig echte obstakels en lieten regelmatig, een linie verder, de Genemuider defensie in verlegenheid achter. Tot treffers leidde dit direct nog niet, maar daar kwam verandering toen Daan Smith, halverwege de eerste helft, een corner snoeihard binnen kopte. Ook nu weer bleek dat het gedecimeerde Genemuiden in zulke situatie lengte en kracht tekort komt. Genemuiden kon daar niet meer tegenoverstellen dan een schot in het zijnet van Korf en een getoucheerde diepe bal die ruim langs het doel vloog.
 SC Genemuiden - Excelsior Maassluis
Erik Rotman (m) snoept de bal af van Niels Redert (r), Martijn Jansen (l) ziet het gebeuren.
Hoop dat na rust alles anders zou worden was eigenlijk tegen beter weten in. Dit sprankje hoop werd al snel teniet gedaan door Daniël Furtado Oliveira. De 2e helft was amper 5 minuten oud toen een kansrijk lijkende Sportclubaanval razendsnel werd overgenomen door de gasten en door de eerder genoemde Furtado Oliveira van een treffer werd voorzien. Heel Genemuiden was boos op de arbitrage omdat deze de buitenspelsituatie niet opgemerkt zouden hebben. Boosheid levert in zulke situatie nooit een (bevredigend) resultaat op. De boosheid was nog niet eens afgeschud of er werd al gestapeld, zelfde situatie, zelfde afronder zelfde luchtje, zelfde resultaat. Einde spanning, einde duel zou je zeggen. De streep onder het duel leek helemaal definitief toen een (te late) sliding van Siebren Visscher, door arbiter van Herk, met een rode kaart werd beloond. Ook de meningen over deze sanctie liepen behoorlijk uiteen. Het mannetje minder voor Genemuiden deed (het spel van) Excelsior Maassluis geen goed. Het superioriteitsgevoel ging zich nu tegen hen keren.

Juist op die momenten dat Genemuiden knock-out in de hoek ligt en de tegenstander de scherpte verliest, dan is Genemuiden toch ook wel weer in staat om zichzelf te verrassen. Vele van de “getrouwen” van Sportclub hadden overigens de zomen van het veld al verlaten, gevlucht voor de  regen, de wind en de pijn. Zij moesten de kleine opleving van Sportclub en de plotselinge zenuwen van de Zuid Hollanders missen.

Die opleving werd ingeluid door een (in opzet) fraaie treffer van Anne van der Kolk. Vrijgespeeld door Korf maakte hij oog in oog met de doelman geen fout. De tweede en laatste treffer kwam op naam van Tjeerd Korf, hij kopte een hoekschop achterwaarts binnen.
De 4e man moest het bord met de minimale extra speeltijd van drie minuten nog opsteken. Er restte nog tijd en dus nog mogelijkheden. De seconden tikten opeens veel sneller weg, zodat er van tijd en mogelijkheden weinig over bleef.

De loden last van de (zware) blessures en de immer dreigende schorsingen zorgen er voor dat er dit seizoen geen vastigheid was en ook niet meer zal ontstaan. De term uithuilen en opnieuw beginnen zal moeten slaan op het volgende seizoen. Het huidige seizoen moet zo langzamerhand als verloren beschouwd worden. Natuurlijk is er nog een kleine kans dat Sportclub volgend seizoen nog Topklasser is, maar wie geloofd daar nog in? Moet de druk er maar af en de focus over de zomer getild worden? Misschien is Sportclub wel toe aan die vrijheid.
De kille feiten zeggen dat Sportclub tegen de concurrenten, op het thuisduel tegen Ajax na, door het ijs zakte. Deze feiten, hoewel beknopt, vertellen nagenoeg het gehele seizoen. Gewogen en te licht bevonden?
 SC Genemuiden - Excelsior Maassluis
Robert Boes (r) is de op de grond liggende Niels redert te slim af.

Nabeschouwing op de wedstrijd SC Genemuiden - Excelsior Maassluis, de met 2-3 verloren wedstrijd. 

Sportclub TV verslaggever Gert-Jan v/d Berg beschouwt na met trainer Hans van Dijkhuizen.

Verslag:Bert van Maastricht
Foto en video:Helmich Lubberts

SC Genemuiden - Excelsior Maassluis 2-3 (0-1).

Score verloop: 20.Daan Smith 0-1, 50. Daniel  Furtado Oliveira 0-2, 54. Daniel  Furtado Oliveira 0-3, 78. Anne van der Kolk 1-3, 90. Tjeerd Korf 2-3.

Toeschouwers: 1050

Gele kaart: 33. Anne van der Kolk (SC Genemuiden), 33. Robin v/d Ende, 70. Daniel  Furtado Oliveira (Excelsior Maassluis).

Rode Kaart: 50. Erik Kolkman (verzorger), 68. Siebren Visscher (SC Genemuiden).


Scheidsrechter (s): Dhr. F.A. van Herk, Ass. Dhr. I.P. van Galen, Ass. Dhr. M.G.H. Spijkerman, 4e Off. Dhr. W.M. Kieft.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Olivier Duinkerken, Berry Halfwerk, Siebren Visscher, Erik Rotman, Anne van der Kolk, Robert Boes, Patrick Lip (60. Karlo Heutink), Martijn Jansen (72. Arjen Netjes), Philip Ties, Tjeerd Korf.
Opstelling Excelsior Maassluis: Jean Paul van Leeuwen,  Michael Poeljes (56. Hamit Alptekin), Roel  Stoffels, Robin v/d Ende, Niels Redert, (84. Niels Vonk),  Stephan Kruithof, Kevin Vink, Vincent van den Berg, Robin Hofman, Daniel  Furtado Oliveira, Daan Smith (72. Ahmad Mendes Moreira).


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden