logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Doek valt voor Sportclub Genemuiden in Topklasse
HHC Hardenberg - SC Genemuiden
Doelman Albert Flier en trainer Hans van Dijkhuizen zien de realiteit onder ogen, het doek is gevallen in de Topklasse.
In Hardenberg werd definitief wat al een seizoen lang gevreesd werd, Sportclub Genemuiden wordt geen blijvertje. Eind vorig seizoen leefde in Genemuiden het gevoel dat men toch iets te groot was voor het servet. na HHC weten we ook zeker dat “we “ verdwalen op het Topklasse laken. De snelle rentree in de Topklasse was leuk maar vooraf waren er ook wel vraagtekens of de selectie kwalitatief wel breed genoeg zou zijn. Achteraf is het natuurlijk makkelijk constateren dat dit niet het geval was. Sportclub moest vanaf het begin op de tenen lopen, dat hou je geen seizoen lang vol. Het tegen de-  en over de eigen grenzen moet presteren leverde ook een karrenvracht aan kaarten op. Een heel seizoen lang ook was het een drukte van jewelste in de ziekenboeg. Bijna geen enkel duel kon in de zelfde samenstelling worden gespeeld. Ook de behoudender tactiek leverde geen resultaat genoeg op. Toch scoorde Genemuiden er nog redelijk lustig op los, maar te vaak minder dan de tegenstander. Eigenlijk een vreemde constatering, behoudender spelen en toch redelijk vaak scoren, waar jeukt het dan?
 
Als dan het einde van het seizoen nadert en er geen punten (missstappen wil ik het niet noemen) verloren mogen gaan, dan weet je eigenlijk al dat het een verloren zaak is. Mag je van een niet meer zo lekker in het vel zittend team verwachten dat ze, tegen de eigen trend in, opeens wel klinkende zeges pakken. Een team dat met allerlei kunstgrepen, amper nog 14 fitte spelers mee kan nemen naar een duel, eigenlijk niet.

Het duel in Hardenberg maakte dit ook weer duidelijk. Sportclub trad opnieuw aan met 5 verdedigers. Het accent lag bij Genemuiden lang op tegenhouden, met tegenhouden alleen win je echter geen wedstrijden. Dat tegenhouden lukte een kwart wedstrijd redelijk goed, toen viel (opeens) het doek, Lanjouw bediende de vrij gelopen Gouriye en die schoof de bal onhoudbaar langs Flier. Genemuiden kon hier, behoudens enkele schotjes, niets tegenover stellen. Willem Lanjouw had, nog voor rust, de kans om Genemuiden de nekslag te geven, hij nam de bal te vroeg waardoor deze over zeilde.
HHC Hardenberg - SC Genemuiden
Patrick Jurgen (l) zet de aanval in op Anne van der Kolk (r).
Ook na de pauze had Genemuiden aanvankelijk niets in te brengen. Omdat de Hardenbergers ook verre van groots speelden bleef er iets van spanning over het duel hangen. Hoewel al snel duidelijk werd dat ONS BOSO Sneek bezig was zichzelf een goede dienst te bewijzen bleef Genemuiden volharden in het gekozen stramien. Pas tegen het eind van het duel, toen Genemuiden wel die extra spits bracht, ontstond er zo nu en dan iets van gevoel dat er nog stiekem een puntje in kon zitten. Zeker toen Gersom Klok namens HHC de bal op de paal knalde in plaats van tegen het net, borrelde er iets van hoop op. Daar bleef het bij, Genemuiden bleef droog staan in Hardenberg, daar bracht ook het knappe schot van Martijn Jansen geen verandering in. Moet gezegd dat de save van Danes wel een lijstje verdiende.
 
Genemuiden staat nu voor een belangrijk keuzemoment, een groot deel van de selectie speelt al jaren samen, dat betekend dat vele spelers tegen de dertig lopen. Het huidige  grote aantal zwaar geblesseerden kan ook een zware wissel trekken op de toekomst. De afgelopen seizoenen hebben geleerd dat de selectie ook een aantal (on)zekerheden herbergt. Dat maakt het smeden van een evenwichtig selectie moeilijk, het zijn de keuzes die je maakt.
Ook vertrekken en stoppen er een paar spelers. Daar staat, tot nu toe, de komst van spits Van der Velden van DETO tegenover. Vraag in deze wordt en is: Wat wil Sportclub in de nabij toekomst?
Gaat Genemuiden langzaam bouwen aan een jonger Sportclub en laat men de druk van het weer naar de Topklasse willen varen?

Er staan talenten te trappelen om aan te sluiten, sommigen hebben dat al gedaan. Is het in belang van die talenten (en Sportclub) als deze vervroegd doorstromen, of is het beter om te rijpen in A1 en de beloften? Het is natuurlijk altijd beter om jonge spelers in te passen in een lekker draaiend team als een soortement van toetje, dan dat ze, zoals nu gebeurde, noodgedwongen worden ingebracht door personele problemen in crisistijd. Toegegeven, ondanks de zeer zware omstandigheden pakte de ingepaste jeugd dit goed op. Maar we moeten verder kijken dan het goede gevoel dat deze jongens brachten. Zij hebben nog een heel voetballeven voor zich, mogen we dit/hun forceren?
 
Ondanks het harde, verdrietige,  feit van de degradatie:
 
In Hardenberg begon een nieuw hoofdstuk.
HHC Hardenberg - SC Genemuiden
Jacco Riemens (r) voelt de hete adem van Dennis Rosink in zijn nek.
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts
HHC Hardenberg - SC Genemuiden 1-0 (1-0).

Score verloop: 25. Sargon Gouriye 1-0.

Gele kaart: 80. Tiemen van Hezel (HHC Hardenberg), 88. Anne van der Kolk (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 1950

Scheidsrechter (s): Dhr. Dhr. C. Mulder, Ass. Dhr. J.P.M. Loontjens, Ass. Dhr. P. Willems, 4e Off. Dhr. R. Werkhoven.

Opstelling HHC Hardenberg: Thomas Bakker, Koos Werkman, Hielke Penterman (79. Dennis Rosink), Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Willem Lanjouw (60. Dennis Krohne) Patrick Jurgens, Tiemen van Hezel, Stijn Pol, Gersom Klok, Sander Danes.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Berry Halfwerk, Olivier Duinkerken (75. Herman van Dijk), Erik Rotman, Siebren Visscher (85. Matthias Breman), Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Philip Ties, Martijn Jansen, Tjeerd Korf.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden