logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden blameert zich in laatste thuiswedstrijd van het seizoen
 SC Genemuiden - GVVV
Herman van Dijk (l) toont één van zijn laatste kunstjes in SC Genemuiden 1
Ruim een kwartier lang leek het spel van Genemuiden nog iets van gelijkwaardig en voelde het als een verademing op het echec in Staphorst een paar dagen eerder.
De fraaie treffer van Jacco Riemens bleek, jammer genoeg, geen voorbode van een mooie (voetbal)middag voor, het uit het lijden verloste, Sportclub.
De door de degradatie en de bekermislukking ontzorgde selectie kon eigenlijk, zonder druk, er een leuke partij van maken. Dat leuk werd het alleen voor de gasten. Die zetten een tandje bij en scoorden zich binnen 6 minuten naast en voorbij de thuisclub.  De doelpunten scheurden de bodem uit de tank van Sportclub waardoor ineens alle (nog resterende) moed en zin wegdroop.
 
Tot vlak voor rust wist Genemuiden de schade nog beperkt te houden, mede ook door de lankmoedigheid van GVVV. Na de pauze was dat ook voorbij, SC Genemuiden liet GVVV freewheelen en vond het allemaal best. De getrouwen geloofden het ook wel en zochten de gezelligheid van het terras. Er was immers ook nog wel wat te vieren. Kampioenschappen van C1, MC1 en het 8e, handhaving van het ook geplaagde 2e en een aanstaand kampioensduel van A1. Kortom niet alles is kommer en kwel in Genemuiden, integendeel. En de spelers, die martelden en dartelden (GVVV) nog even door.

Arbiter Karremans zag ook wel in dat er voor hem aan dit duel ook geen eer te behalen viel en gunde de resterende tijd nog geen seconde. Niemand in Genemuiden was daar rouwig om. 
 SC Genemuiden - GVVV
Jacco Riemens soleert door de verdediging van GVVV
Wat rest is nog 90 minuten Topklasse, Sneek mag zich nog verheugen op groen-wit bezoek. Er zijn teams die aanstaande zaterdag met een schuin oog naar dit duel zullen omzien. Termen als sportieve plicht zullen gaan vallen. Maar wat is de sportieve plicht van een team dat een heel seizoen lang zwaar moeite had met punten pakken, vooral van concurrenten. Zou het in dat laatste duel dan wel in één keer lukken? Proberen is echter wel het minste dat er verwacht mag worden, maar met een lekke tank kom je meestal niet ver. SC Genemuiden is toe aan een grote beurt met enkele revisie werkzaamheden zodat over enkele maanden het voetbalmotortje weer tevreden en stabiel kan snorren, in de Hoofdklasse, dat dan weer wel.
 SC Genemuiden - GVVV
Roy Terschegget (l) gaat het duel aan met Anne van der Kolk (r)
Verslag:Bert van Maastricht
Foto's:Helmich Lubberts

SC Genemuiden - GVVV 1-7 (1-3).

Score verloop: 18.Jacco Riemens,1-0. 20.Sherwin Grot 1-1, 23.Sherwin Grot 1-2, 42. Dennis van Meegdenburg 1-3, 52.Tom Oostinjen 1-4, 73.Rodny Hofman 1-5, 80.Sherwin Grot 1-6, 85.Dennis van Meegdenburg 1-7.

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter (s): Dhr. R. Karremans, Ass. Dhr. V. Otten, Ass. Dhr. A.C. van Dooren, 4e Official: Dhr. R. Wijma.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Berry Halfwerk, Gieljan Tissingh (77. Frank Jansen), Erik Rotman, Anne van der Kolk, Patrick Lip (46. Matthias Breman),  Jacco Riemens (71. Olivier Duinkerken), Philip Ties, Herman van Dijk, Tjeerd Korf.
Opstelling GVVV: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos (73. Danny de Leeuw), Wouter Bonke, Taoufik Adnane (73. Ryan Holman),  Roy Terschegget, Martin van Eck, Simon Brouwer (73. Fathi Benahmed), Tom Oostinjen, Sherwin Grot, Dennis van Meegdenburg.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden