logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Uitgeblust Sportclub Genemuiden verliest ook laatste Topklasse wedstrijd
ONS BOSO Sneek - SC Genemuiden
Het is mooi geweest, na 364 wedstrijden in het eerste van SC Genemuiden houdt Berry Halfwerk het voor gezien.
De polonaise was na afloop voor ONS BOSO Sneek, met een ruime 5-2 score wonnen de Friezen niet alleen de wedstrijd tegen Genemuiden maar ontliepen zij ook de nacompetitie.  Door het verlies van de naaste concurrenten HSV Hoek en Sparta Nijkerk, handhaafde ONS BOSO Sneek zich in de Topklasse.
Voor Sportclub was de competitie een aantal weken terug al een gelopen koers, ONS BOSO Sneek was er echter alles aan gelegen om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten.  Aan het begin van de wedstrijd was hier echter weinig van te merken, kleine speldenprikken werden er wel uitgedeeld maar echt gevaarlijk werd Sneek nimmer.

Het was dan ook Sportclub die het initiatief mocht nemen en via Anne van der Kolk op een 1-0 voorsprong kwam in de 20e minuut. Genemuiden had het niet echt moeilijk en kreeg in het verloop van de eerste helft zelfs kansjes om de score verder uit te bereiden,  maar faalde jammerlijk  in de afwerking zoals zo vaak gebeurde dit seizoen.  Dit was ook het enige wapenfeit waar mee de toch al niet verwende supporters,  In de eerste helft op werden getrakteerd. 
ONS BOSO Sneek - SC Genemuiden
Erik Rotman (l) gaat namens Genemuiden het duel aan met Gustavo van der Veen (r).
ONS BOSO Sneek wist wat het te doen stond in de tweede helft,  gedreven kwam men uit de kleedkamer en zette Genemuiden vanaf het begin onder druk. Dit resulteerde in de vijftigste minuut tot de gelijkmaker,  Ale de Boer bracht Sneek langszij en zette door dit doelpunt klasse behoud in gang.

Het geloof voor zover dit er nog was bij Sportclub leek vervlogen, al probeerde men nog er nog wel iets van te maken. Sneek bleef aandringen,  zette aan en creëerde kansen.  Dit resulteerde niet veel later in een 2-1 voorsprong,  nu was het Renco van Eeken die doelman Flier kansloos liet en doel trof en zo ONS BOSO Sneek virtueel in veilige haven bracht. Sneek vertrouwde er allerminst op dat men er al was en bleef de aanval zoeken, het was Ryan van Lente die de thuisploeg een handje hielp door onreglementair een speler van Sneek onderuit te schoffelen. Dit leverde voor Sneek een strafschop op, een strafschop die niet veel later door Chris van der Wagt onberispelijk werd ingeschoten.

Met nog een kleine twintig minuten te gaan leek Sneek op rozen te zitten, ware het niet dat Good Old speler Berry Halfwerk (364 wedstrijden) de spanning terug bracht en de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam 3-2. Deze spanning was echter van korte duur, Tjisse Kerkstra en Ale de Boer maakten aan iedere goed afloop voor Genemuiden een eind door respectievelijk de 4-2 en 5-2 binnen te tikken. Een eindstand waar verder niets op af te dingen viel, de overwinning betekende voor Sneek klasse behoud en voor Genemuiden de zoveelste nederlaag van dit seizoen.

Sneek vierde aan het eind zijn feestje, daar waar Genemuiden gelaten het veld verliet. Het seizoen zit er op, een seizoen welke men snel zal willen vergeten. Al zullen de behaalde resultaten nog wel een tijdje nadreunen in de hoofden van de spelers. De komende tijd zal men kunnen uitrusten en de dreun welke men heeft opgelopen moeten gaan verwerken, zodat op 22 juni wanneer de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 starten alle spelers weer fris aan de start verschijnen.  
ONS BOSO Sneek - SC Genemuiden
Ryan van Lente (r) moet alle zeilen bijzetten om Rodi de Boer (l) bij te benen.

Verslag & foto's: Helmich Lubberts

ONS BOSO Sneek - SC Genemuiden 5-2 (0-1).

Score verloop: 20. Anne van der Kolk 0-1, 50. Ale de Boer 1-1, 60. Renco van Eeken 2-1, 67. Chris de Wagt 3-1 (penalty), 71. Berry Halfwerk 3-2, 79. Tjisse Kerkstra 4-2, 89. Ale de Boer 5-2.

Gele kaart: 77. Martijn Roosenburg (ONS BOSO Sneek), 67. Ryan van Lente (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 750

Scheidsrechter (s): Dhr. S.A.J. van Wijk, Ass. Dhr. R. Westenberg, Ass. Dhr. E. Vogelzang, 4e Official: Dhr. J.S. Boringa.

Opstelling ONS BOSO Sneek: Ivan Landlust, Gustavo van der Veen (46. Tjisse Kerkstra), Ale de Boer, Chris de Wagt, Klaas de Vries, Renco van Eeken, Rein Werumeus Buning, Jacob Noordmans (83. Harvey de Boer), Martijn Roosenburg, Danny Kampstra, Curty Gonzales.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Ryan van Lente (83. Gerald Eenkhoorn), Gieljan Tissingh, Berry Halfwerk (87. Mark Driessen), Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Herman van Dijk (61. Jesse Bos), Philip Ties, Tjeerd Korf.


Dinsdag 11 augustus 2020
v.v. Staphorst - SC Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden