logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuidenverliest met ruime cijfers (5-2) van Harkemase Boys
Harkemase Boys  - SC Genemuiden
SC Genemuiden had het zwaar te verduren tegen Harkemase Boys.
SC Genemuiden is afgehaakt in de strijd om de topposities in de competitie. Na de nederlaag in Harkema is Genemuiden veroordeeld tot spelen in de marge van de Hoofdklasse C. Alleen een heel goede periode kan Sportclub nog doen dromen van promotie naar de Topklasse. In Harkema bleek dat het verschil met de koploper op heel veel vlakken heel klein is of afwezig. Op essentiële punten bleek de thuisclub echter veel verder/sterker dan Genemuiden. Deze punten zijn op zich geen verrassing omdat die ook al verantwoordelijk waren voor de grote achterstand op Harkemase Boys.

Genemuiden moest op voorhand het al doen zonder “vaste” waarden Mike van der Kooy en Patrick Lip terwijl ook het herstel van Robert Boes niet wil vlotten. Vervangers voor Van der Kooy en Lip waren spits Stef van der Velden en middenvelder Christian Riemens. Tissingh en Artien vormden het centrum van de verdediging.

Het begin van het duel kenmerkte zich door het gebruikelijke snuffelen aan elkaars kwaliteiten. Het gesnuffel van SC Genemuiden kwam niet verder dan, zo nu en dan, redelijk combinatiespel zonder echte snelheid en vooral zonder besluit. De thuisclub oogde ook niet groots maar, veel belangrijker, wel veer scherper en (positief) agressiever dan de gasten. Tussen het geschuif van Genemuiden door creëerde Harkemase Boys zich twee echte mogelijkheden die door Dijk en Schokker nog onbenut bleven. 

Genemuiden leerde niet uit de kansen die Harkema kreeg. De gastheren kregen namelijk zeeën van ruimte. Erik Rotman moest bijna in zijn eentje de linkerflank bestrijken, ondoenlijk met de snelle, doelgericht Rolf Dijk als directe tegenstander. Rotman moest dan ook telkens keuzes maken die niet te maken zijn zonder de steun van ploeggenoten. Genemuiden betaalde er de tol voor. Halverwege de 1e helft deelde Dijk de eerste tik uit, Musliu liet een crossbal, net voorbij de 2e paal, vallen voor de schietgrage voet van Rolf Dijk, Flier was kansloos. Snel volgde er een volgende tegenslag voor SC Genemuiden, Masies Artien bleek niet in staat na een zware overtreding van Jorco van Hezel, om de wedstrijd te vervolgen. Van het, in andere duels, zekere en rustige centrum was ineens niets meer over. Hoewel Ryan van Lente goed inviel was de rust uit het hart van de Genemuider defensie verdwenen.

Niet lang daarna lag doelpunt nummer 2 er ook in, een slechte, diepe bal, van Jacco Riemens werd door Harkemase Boys opgepikt en naar voren gepompt. Rotman stond al in de aanval modus en dus ver voor de bal, waardoor Rolf Dijk een vrij veld voor zich had, afrondden werd een koud kunstje. Op slag van rust kwam Genemuiden weer in leven, vrijgezet door Anne van der Kolk, sneed Stef van der Velden de zestien in, recht op doelman Jansema af. Jordy van Wijk hanteerde de noodrem en ontnam de doorgebroken spits een doelrijpe kans. De Friese verdediger werd gematst met geel. Rotman bracht weer hoop in de Genemuider harten met zijn score vanaf de stip.
Harkemase Boys - SC Genemuiden
Gieljan Tissingh (l) tracht Oebele Schokker (r) van de bal te houden.
Na de thee een zelfverzekerder Genemuiden dat Harkemase Boys opjoeg en tot fouten dwong. De gastheren kregen niet meer de mogelijkheid om überhaupt nog aan aanvallen te denken. Genemuiden dicteerde het spel en de gastheren hadden moeite om dit bij te houden. Logisch gevolg hiervan was dat Genemuiden kansen kreeg, het duurde tot de 55 minuut eer er één benut werd. Een lange bal van Rotman op, lichtpunt, Arjen Netjes werd door de verdediger op waarde geschat. Zijn voorzet werd door Van der Velden met een omhaal van gevaar voorzien. Doelman Jansema keerde de bal maar kon niet voorkomen dat Martijn Jansen de rebound verzilverde.

Harkemase Boys leek rijp voor de sloop maar Genemuiden bleek niet in staat door te drukken, daarvoor bleven te veel spelers onder hun niveau. Dat Genemuiden niet in staat zou zijn om de thuisclub de gehele 2e helft in toom te kunnen houden, was te verwachten. Toch kwam de hernieuwde voorsprong van de thuisclub uit de lucht vallen, bij de eerste de beste echte aanval was het raak, het spel was inmiddels al in de 66e minuut. Invaller Joram Smit was de aangever, in plaats van de te verwachten actie, binnendoor of buitenom, verraste hij Rotman met een bekeken bal voor het doel. Topschutter Stelpstra reageerde alert, liep weg bij Tissingh en van Lente en kopte fraai binnen.

Nog eenmaal leek Genemuiden terug te kunnen komen, na een fraaie aanval kwam Anne van der Kolk vrij voor Jansema, met een stift verschalkte hij doelman Jansema, de bal verdween echter nipt over de lat. Dit was het laatste wapenfeit van Genemuiden, ineens leek alle gevoel verdwenen, het was dan ook niet verwonderlijk dat Harkemase Boys kinderlijk eenvoudig uitliep naar de hoge, ietwat geflatteerde 5-2. De doelpunten van Schokker en opnieuw Stelpstra waren overigens fraai in uitvoering en de aanloop daartoe illustratief voor de foute keuzes die SC Genemuiden regelmatig maakte.
Harkemase Boys - SC Genemuiden
Stef van der Velden (l) en Henny Boulus (r) vechten een verbeten duel uit.
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts

Fotoverslag Harkemase Boys - SC Genemuiden

Harkemase Boys – SC Genemuiden 5-2 (2-1).

Scoreverloop: 22. Rolf Dijk 1-0, 37. Rolf Dijk 2-0, 45. Erik Rotman 2-1 (strafschop), 55. Martijn Jansen 2-2, 66. Robert Stelpstra 3-2, 84. Oebele Schokker 4-2, 90+2. Robert Stelpstra 5-2.

Scheidrechter(s): Dhr. J. Vredevoogd, Ass. Dhr. M. Dijk, Ass. Dhr. A. van der Meer.

Toeschouwers: 1000

Gele kaart: 24. Jorco van Hezel, 45. Jordy van Wijk, 58. Jesse Renken (Harkemase Boys), 59. Anne van der Kolk (SC Genemuiden).

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jordy van Wijk, Robin Huisman de Jong, Henny Bouius, Jesse Renken, Raymond Bolt, Jorco van Hezel, Oebele Schokker, Rolf Dijk, Robert Stelpstra, Arton Musliu (64. Joram Smits).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien (34. Ryan van Lente), Gieljan Tissingh, Erik Rotman, Christiaan Riemens, Stef van der Velden, Jacco Riemens, Anne van der Kolk, Martijn Jansen, Tjeerd Korf (77. Job van Dalfsen).


Zaterdag 20 april 2024
Speelronde 30, 3e Divisie A
Sportclub Genemuiden - VVSB
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2/B, 8281 CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. M.G. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder




Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid