sponsor
Ruime 4-0 overwinning voor SC Genemuiden
SC Genemuiden - SDC Putten
Omar Kavak (r) met drie goals weer trefzeker voor SC Genemuiden
Met een 4-0 overwinning tegen SDC Putten kan het voor SC Genemuiden in aanloop naar de komende feestdagen al niet meer stuk. Opnieuw bewees Sportclub een maatje te groot te zijn voor de tegenstander, met drie doelpunten van Omar Kavak en een mooi treffer van Jacco Riemens werden de Puttenaren huiswaarts gestuurd. De doelpunten machine van SC Genemuiden is aardig op weg richting een monsterscore, met 35 voor en 13 tegen is het op dit moment de meest productieve ploeg in de hoofdklasse B.

De eerste helft hoogde SC Genemuiden slordig, het liet de bal minder snel rond gaan en er was te weinig beweging waardoor SDC Putten gemakkelijk overeind kon blijven. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van SDC Putten, een stiftballetje van de tegenstander kon doelman Albert Flier maar ternauwernood redden. Niet veel later kwam de doelman weer met de schrik vrij, opnieuw kwam er een schot wat maar net voorlangs ging.

Nadat dit kleine stormpje was SC Genemuiden aan zet, wie anders dan Omar Kavak zette Sportclub in de 12e minuut op voorsprong. Kavak trok naar binnen en haalde verwoestend uit, doelman Manuel Hoogewoning kansloos achterlatend. Het zou niet het eerste en zeker niet het laatste wapenfeit zijn van de spits in vorm, als een ware plaag tergde hij de Puttense verdediging opzoek naar meer.

Toch bood SC Genemuiden SDC Putten kansen, zo leverde balverlies een schietkans op voor Jurrian van den Brink, maar doelman Flier bracht redding. Kavak bleef aan de andere kant gevaarlijk en een boogballetje van Jacco Riemens, leverde ook niet de beoogde 2-0 voorsprong op. De slotfase van de eerste helft was dan ook voor SDC Putten, maar de altijd topfitte Flier bracht redding.

Na rust was het snel gedaan met SDC Putten, kreeg het in de eerste helft nog wat mogelijkheden in de tweede helft was hier nauwelijks nog sprake van. De geoliede machine die Sportclub heette kwam steeds beter op stoom, het kreeg een zee van ruimte en het tweede doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Danny Menting, Jacco Riemens en Omar Kavak waren los en een afstandsschot van Robert Boes ging maar net naast. Een slippertje van keeper Hoogewoning (hij raapte een terugspeelbal op), leverde een vrije trap op. Omar Kavak wist met dit buitenkansje wel raak, hij kreeg uit de verkregen vrije trap de bal aangespeeld om deze vervolgens hoog in de touwen te schieten.

SC Genemuiden wilde meer, het had nog ruim twintig minuten de tijd om hier gehoor aan te geven. Dit resulteerde in de 74e minuut in de derde treffer, Jacco Riemens tekende hier voor hij vond in een wirwar van spelers het gaatje en deponeerde de 3-0 op het scorebord. Het slotakkoord was ook voor SC Genemuiden, Thomas Amende van SDCP beroerde de bal met de hand in de zestien wat Sportclub een penalty opleverde. De vierde treffer was in aantocht en Omar Kavak faalde niet vanaf de stip, hij maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd en bezorgde SC Genemuiden de meer dan de verdiende 4-0 overwinning.

Fotoverslag SC Genemuiden - SDC Putten

SC Genemuiden - SDC Putten 4-0 (1-0).

Scheidrechter(s): Dhr. G. Gils  Dhr. J. van Eyden  Dhr. M. Driese.

Scoreverloop: 12. Omar Kavak 1-0, 68. Omar Kavak 2-0, 74. Jacco Riemens 3-0, 80. Omar Kavak 4-0.

Gele kaart: 52. Robert Boes, 76.Erik Rotman (SC Genemuiden), 60. Thomas Amende (SDC Putten).

Toeschouwers: 680

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman (81. Rick Doorn), Patrick Lip, Martijn Jansen (71. Frank Kuurman), Jacco Riemens, Robert Boes, Danny Menting (81. Job van Dalfsen), Omar Kavak.
Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Jerry Geurtsen (82.Jerald Reina), Rocco Keizer (80.Joost Heerschop), Rick van den Brink (71.Rick Degenaar), Wouter de Bruin, Martijn Duits, Abdelmoumin Cherkaoui.