logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden trekt in slotfase wedstrijd nog punt over de streep
Sparta Nijkerk - SC Genemuiden
Danny Menting (r) bezorgd SC Genemuiden in slotfase wedstrijd nog een punt.
In de wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en SC Genemuiden zat het venijn hem in de staart, niets leek een overwinning Sparta Nijkerk in de weg te staan maar doelpunten van Anne van der Kolk en Danny Menting bezorgden Genemuiden alsnog een punt. 

Een op het oog futloos Genemuiden begon zwak aan de wedstrijd, zonder enige overtuiging was het Sparta Nijkerk die alle ruimte kreeg en binnen de kortste keren op een 1-0 voorsprong kwam. Verdedigend zag het er allemaal niet erg sterk uit bij de eerste tegentreffer, Sefanja Davids profiteerde in ieder geval van de ruimte die hij kreeg en na vier minuten spelen was de achterstand daar. Deze vroege treffer bleek echter niet voldoende om Sportclub wakker te schudden, want een kleine tien minuten was het opnieuw raak. Het lukte Sportclub opnieuw niet om de bal weg te krijgen, na een voorzet raakte Erik Roman de bal ongelukkig en zag deze achter zijn eigen doelman verdwijnen.

Het leek een haast onmogelijke opgave te gaan worden deze middag, zeker gezien het spelbeeld wat SC Genemuiden tot dan toe op de mat neerlegde. Sportclub kwam er maar mondjesmaat uit en tot reële kansen kwam het nauwelijks. Sparta Nijkerk bleef in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij, zo werd een schot van Ali Alkan maar ternauwernood gestuit door doelman Flier. Een schot van Sebastian van Kammen bij het naderen van het rustsignaal had ook meer verdiend, de bal spatte op de lat uiteen en een gevreesde 3-0 voorsprong voor de Spartanen bleef gelukkig uit voor SC Genemuiden. De rust kwam voor Sportclub dan ook als geroepen, het had genoeg stof tot nadenken en even de tijd om orde op zaken te stellen.

Het begin van de tweede helft begon in ieder geval beter voor Sportclub, het kwam meer van eigen helft en creëerde ook al waren deze sporadisch kansen. Anne van der Kolk in het veld gekomen voor Rick Doorn tilde in ieder geval het kijkspel naar een wat hoger niveau, de eerste goede mogelijkheid kwam dan ook van zijn voet. Na een steek pass van Danny Menting kwam hij oog in oog te staan met doelman Aaron Balk, een op het oog zeker doelpunt leek in de maak maar de doelman voorkwam dit.

De tijd begon te dringen, Sportclub zag dat het mogelijkheden kreeg maar het ontbrak aan de goede afwerking. Het bleef uitkijken geblazen, Sparta Nijkerk kwam er af en toe gevaarlijk uit en een doelpunt aan de andere kant leek eerder in de maak dan een Sportclub treffer. De moe gestreden Martijn Jansen werd vervangen door Frank Jansen, deze fitte kracht zorgde gelijk voor meer aanvallende impulsen. Met nog tien minuten te gaan was er nog steeds de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Maar nadat Anne van der Kolk voor de aansluiting zorgde, was het Danny Menting die op de valreep met een harde kopbal alsnog een punt wist binnen te slepen voor Sportclub.

Fotoverslag Sparta Nijkerk - SC Genemuiden

Sparta Nijkerk - SC Genemuiden 2-2 (2-0).

Scheidrechter(s): Dhr. B.J. Fikkert, Dhr. D. Henkens, Dhr. R. Paschedag.

Scoreverloop: 4. Sefanja Davids 1-0, 14. Erik Rotman ed 2-0, 83. Anne van der Kolk 2-1, 90. Danny Menting 2-2.

Toeschouwers: 600

Opstelling Sparta Nijkerk: Aaron Balk, Janic Makizodila, Tim Fechter, Rick Knoop, Quincy van Waveren (81.Jesse Buitenhuis), Sebastian van Kammen (77.Jorrit Fiegen), Dennis van der Wal, Donny van der Wal, Sefanja Davids, Mark Groenewoudt, Ali Alkan (89.Jorn Mocking).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Christiaan Riemens, Dirk Muis, Erik Rotman, Rick Doorn (46. Anne van der Kolk), Jacco Riemens, Danny menting, Patrick Lip (84.Rik van Dalfsen), Job van Dalfsen, Omar Kavak, Martijn Jansen (62. Frank Jansen).


Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast