logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub speelt met SDC Putten
SC Genemuiden - SDC Putten
Anne van der Kolk (l) en Omar Kavak hadden met ieder twee treffers een belangrijk aandeel in de 5-1 overwinning.
Met de 5-1 overwinning op SDC Putten heeft SC Genemuiden een goede stap gezet richting de eerste plaats, Excelsior ’31 is door de 3-1 wint op Berkum nu de fiere koploper gevolgd door Sportclub met twee punten.

SC Genemuiden had deze middag geen kind aan SDC Putten, het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kende amper tegenstand. Na een half uur spelen stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord, een voorsprong die in de tweede heft alleen maar groter zou worden.

SDC Putten zag het gebeuren en had geen antwoord op het spel wat Sportclub op de mat neerlegde, de eerste kans van Rick Degenaar was nog wel voor Putten maar subliem keeperswerk van Raymond Beukeveld voorkwam dat de gasten op voorsprong kwamen. De eerste mogelijkheid van Sportclub kwam van de voeten Omar Kavak, na het goed aannemen van de bal zag hij deze maar net naast gaan. Het bleek echter uitstel van executie, want in de 15e minuut was het wel raak. Na een voortzet op maat van Anne van der Kolk was Kavak scherper, hij toucheerde de bal met zijn hoofd en doelman Manuel Hoogewoning was gezien.

De tweede treffer viel zeven minuten later, opnieuw was het Kavak die op weg ging naar de goal. De bal raakte in eerste instantie nog de paal, maar het was Anne van der Kolk die er als de kippen bij was en de terug stuiterende bal alsnog binnen tikte. Nog was de dadendrang van Sportclub in de beginfase niet op, want nog geen drie minuten later was het opnieuw raak. Met misschien wel het mooiste doelpunt van de middag was het Anne van der Kolk die keeper Hoogewoning het nakijken gaf, met gevoel voor de bal vond hij het gaatje en prikte de bal feilloos binnen. Trainer Michael van den Berg zag dat er iets moest gebeuren en greep dan voor rust nog in, het koste Rick van den Brink de kop en Joost Heerschop werd gebracht om het tij te doen keren. Het bleek na wat later zou blijken een illusie, aan het spel veranderde niet veel en Sportclub bleef het heft in handen houden. Met nog een klein kwartier tot aan de rust waren een poging van Kavak en Jacco Riemens de enige noemenswaardige handelingen, Sportclub ging in ieder geval met een comfortabel 3-0 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, SDC Putten moest komen maar bleek regelmatig in de buitenspelval te trappen. Sportclub liet het gebeuren en wachtte geduldig op de kansen die ongetwijfeld nog zouden gaan komen. Het eerste kwartier hoogde dan ook wat rommelig, het leek er op dat Sportclub zijn krachten spaarde om op het juiste moment weer toe te slaan. Dit duurde tot de 57e minuut, na een actie van Omar Kavak was de mee opgekomen Joran Pot de man die het met een harde schuiver afmaakte. SC Genemuiden kon weinig meer gebeuren, de winst leek in de knip en men liet de touwtjes even wat vieren. Een afstandsschot van Robert Boes en een vrije trap van Kavak, brachten ook niet een grotere marge op het scorebord voor Sportclub. De wedstrijd was met een 4-0 stand natuurlijk allang gespeeld, het doelpunt van Jefta van den Broek deed er dan ook verder niet meer toe. Het slot akkoord was in ieder geval voor SC Genemuiden, na het onreglementair onderuit halen van Sijmon Eenkhoorn binnen de zestien was het Omar Kavak die vanaf elf meter het definitieve vonnis velde. 

Fotoverslag SC Genemuiden - SDC Putten

Genemuiden – SDC Putten 5-1 (3-0).

Scoreverloop: 15. Omar Kavak 1-0, 24. Anne van der Kolk 2-0, 27. Anne van der Kolk 3-0, 57. Joran Pot 4-0, 85. Rick Degenaar 4-1, 86. Omar Kavak 5-1 (penalty).

Scheidrechter: Dhr. J.S. Boringa
Ass. scheidsrechter: Dhr. J. van Eyden
Ass. scheidsrechter: Dhr. R. Zuidema

Toeschouwers: 650
 
Gele kaart: 28. Sander Duits, 72. Thomas Amende (SDC Putten).

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Rick Doorn, Jacco Riemens, Joran Pot, Robert Boes, Anne van der Kolk, Arjen Hagenauw (26. Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak.
Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits (65. Jefta van den Broek), Rick van den Brink (36. Joost Heerschop), Martijn Duits, Kees Pluim, Jerry Geurtsen, Wouter de Bruin, Abdelmoumin Cherkaoui,  Jurian van den Brink (81. Max Degenaar), Rick Degenaar.

Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar