logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Wintertitel voor Sportclub
SC Genemuiden - AZSV Aalten
Arjen Hagenauw tovert met de bal tussen een mêlee aan AZSV spelers.
Sportclub Genemuiden ondervond in de thuiswedstrijd tegen AZSV weinig problemen, het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en had weinig te duchten van de gasten uit Aalten. AZSV leek het allemaal wel te geloven, maakte weinig indruk en leek in zijn geheel niet bij machte om Sportclub een moeilijke middag te bezorgen. De 3-0 overwinning was dan ook meer dan terecht en wanneer Genemuiden iets beter met de geboden kansen was om gesprongen had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen, gelukkig werd dit leed AZSV bespaard.

Sportclub Genemuiden kwam al na vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Arjen Hagenauw, na een strakke voorzet van de mee opgekomen Dirk Muis gaf hij doelman Matthijs Ebbers het nakijken. Het leek erop dat de thuisclub de winst al vroeg over de streep wilde trekken want nog geen zeven minuten later was het bijna opnieuw raak, Omar Kavak stond oog in oog met doelman Ebbers maar kwam net wat scherpte te kort voor Sportclubs 2e treffer.

AZSV had moeite met de aanvalsdrift die Sportclub op de groene grasmat neerlegde, het kwam amper van eigen helft en door de felheid van Genemuiden lukte het niet om enige grip op de wedstrijd te krijgen. Toch had het na een half uur spelen zomaar gelijk kunnen staan, in één van weinig spaarzame momenten was het Robin Thuss die uithaalde. Dat hij de bal totaal verkeerd raakte was mooi meegenomen voor SC Genemuiden, het kwam met de schrik vrij en de 1-0 voorsprong bleef gehandhaafd. De kleine voorsprong was echter van korte duur want nog geen vier minuten later was het wel raak, na een overtreding op Omar Kavak was hij het zelf die aan mocht leggen. Zijn schot was hard en had richting, werd wel lichtelijk getoucheerd maar verdween als een kanonskogel achter de doelman, SC Genemuiden had zijn 2-0 voorsprong en zou deze tot aan de rust niet meer weggeven.

Na rust ging SC Genemuiden onverdroten verder, aan het spel veranderde niet veel en AZSV liet het allemaal gelaten over zich heen komen. Brian Hogewiede van AZSV probeerde het nog wel maar scoren bleek ook aan hem niet besteed deze middag, de wedstrijd zakte in en kwam de amusementswaarde niet ten goede. Een licht gegeven penalty na een overtreding op Omar Kavak deed het publiek ook niet juichen, de door hem zelf genomen strafschop ging in ieder geval naast en de marge van twee doelpunten bleef staan. Met nog een half uur te gaan zag het er naar uit dat de wedstrijd als een nachtkaars uit zou gaan, alleen was het Joran Pot die hier anders over dacht. Hij haalde van grote afstand uit en zag hoe doelman Ebbers met zijn vingertoppen nog de bal beroerde, maar de snelheid van de bal was van dienaard dat deze wel in het net verdween (3-0). De wedstrijd was gespeeld, met nog twintig minuten te gaan zou het AZSV niet meer lukken om nog iets aan de stand te veranderen.

De 3-0 overwinning stond en de titel Herbstmeister voor zover je daar waarde aan mag echten was binnen, SC Genemuiden pakte tegen AZSV niet allen de wintertitel maar zag ook de concurrenten punten morsen een mooie gedachte om aan de winterstop te beginnen. 

Fotoverslag SC Genemuiden - ASZV

SC Genemuiden – AZSV 3-0 (2-0).

Scoreverloop:
5. Arjen Hagenauw 1-0, 34. Omar Kavak 2-0, 71. Joran Pot 3-0.

Scheidsrechter: Dhr. R.H. Hensgens
Ass. scheidsrechter: Dhr. Y.M.G. Rodenburg
Ass. scheidsrechter: Dhr. M.T. Ritsema

Toeschouwers: 450
 
Gele kaart: 90. Raymond Beukeveld (SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting (79. Sijmon Eenkhoorn), Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes (79. Frank Kuurman), Jacco Riemens, Joran Pot, Anne van der Kolk, Arjen Hagenauw (79. Job van Dalfsen), Omar Kavak.
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide, Rik van der Eerden (46. Sjoerd te Boekhorst), Robbin Thuss (84. Thomas Stoverinck), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Bram Wevers (61. Yeftha Nyamsangya).

Zaterdag 21 april 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - HSV de Zuidvogels
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. C. Mesbah
Ass. scheidsrechter: Dhr. D.N. van Grieken
Ass. scheidsrechter: Dhr. J. Wannet

Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden