logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Gelijkspel bij Putten voelt als verlies
SDC Putten - SC Genemuiden
Volop kansen wist SC Genemuiden te creëren, maar de oogst betrof slechts één doelpunt.
Met een 1-1 gelijk spel deelden SDC Putten en SC Genemuiden aan het einde van de wedstrijd de punten, met de puntendeling mocht Sportclub het minst tevreden zijn. In een vermakelijk duel was SC Genemuiden veelal de bovenliggende partij, het kwam dan ook al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Anne van der Kolk. Deze voorsprong hield echter niet lang stand, een omschakelpunt leidde de gelijkmaker in. Jurrian van der Brink profiteerde in ieder geval, pikte de bal goed op en gaf doelman Raymond Beukeveld het nakijken.

SC Genemuiden begon fel, zette druk en was allerminst van zin om er een saaie afwachtende wedstrijd van te maken. In de eerste helft werd er dan ook gegrossierd in kansen, de mogelijkheden volgden zich in een hoog tempo op en het was wachten op de eerste treffer. Na het eerste kleine speldenprikje van Putten was het Sportclub die de score opende, een scherpe voorzet van Erik Rotman gaf de Inleiding. Anne van der Kolk wist knap voor zijn verdedigers te komen, toornde hoog boven alles en iedereen uit en kopte met gevoel voor richting raak.

Deze vroege voorsprong leek de opmaat naar meer, Sportclub oogde fris en monter en wilde graag meer. De aansluitingstreffer was dan ook een flinke domper, een omschakel moment gaf Putten de mogelijkheid. Jurrien van der Brink pikte de bal op, zocht de vrije ruimte en doelman Beukeveld was gezien.

Deze snelle gelijkmaker maakte het niet dat de aanvalsdrift van SC Genemuiden was getemperd, Sportclub bleef de aanval zoeken en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Zo ging een vrije trap van Erik Rotman maar net naast, een schot op de lat van Ramon Beens bracht ook geen nieuwe voorsprong. SDC Putten wankelde, maar bleef zonder zelf amper kansen te creëren overeind. Zo zag Danny Menting zijn schot rakelings over de lat verdwijnen en Anne van der Kolk de bal ook naast gaan, Sportclub vergat simpelweg om zichzelf te belonen en moest uitkijken voor een eventuele uitval van de Puttenaren.

Buiten de doelpunten die uitbleven bij het verstrijken van de eerste 45 minuten, liep Sportclub In de slotfase van de 1e helft ook nog averij op. Een ogenschijnlijk gewone actie betekende voor Jacco Riemens het einde van de wedstrijd, een ongelukkige val deed hem terecht komen op zijn rechterhand en een polsbreuk zou later na controle in het ziekenhuis zijn deel zijn.

Ook na rust bleef SC Genemuiden erin geloven, de onfortuinlijke Jacco Riemens was vervangen door Nick Buitink en Sportclub bleef op jacht naar een treffer. Dit ging echter wel wat moeilijker dan in de eerste helft, SDC Putten speelde compacter dan in het eerste bedrijf en Sportclub leek daar meer moeite mee te hebben. SDC Putten bleef loeren op een counter, dus waakzaamheid bleef geboden. De beste kans voor Putten was opnieuw voor Jurrian van der Brink, hij koos echter voor een andere optie, een optie die op niets uitliep.

Kleine irritaties begonnen de kop op te steken, irritaties die het spel niet ten goede kwamen en Roelof de Jong in de slotfase geel op leverde. Toch bleef SC Genemuiden ook in het 2e bedrijf de bovenliggende partij, het zag mogelijkheden en geloofde nog steeds in een goede afloop.

Zij hadden daarbij kunnen worden geholpen door de leidsman, een handsbal door velen gezien ontging de arbitrage en een zekere strafschop ging in ieder geval aan Sportclub voorbij. Anne van der Kolk en Joran Pot kwamen ook al niet verder, Frank Jansen het laatste kwartier ingevallen voor Sijmon Eenkhoorn deed zijn stinkende best maar een doelpunt was ook aan hem niet besteed. Het schot op de paal van Danny Menting in de 90e minuut had Sportclub maar zo de volle winst kunnen bezorgen, dit cadeautje mocht SC Genemuiden helaas niet verzilveren.   

Audio:Nabeschouwing Jan van Raalte / Anne van der Kolk
Video: Nabeschouwing met trainer Jan van Raalte
Fotoverslag SDC Putten - SC Genemuiden


SDC Putten – SC Genemuiden 1-1 (1-1).

Scoreverloop: 8. Anne van der Klk 0-1, 11. Jurian van den Brink 1-1.

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Ass. Scheidsrechter: Dhr. M.G.S. Kwaytaal
Ass. Scheidsrechter: Dhr. M. Rasch

Toeschouwers: 550

Gele kaart: 38. Alexander Sijtsma (SDC Putten) 85. Roelof de Jong (SC Genemuiden).

Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits (72. Jerry Geurtsen), Alexander Sijtsma, Kees Pluim, Jefta van den Broek, Rick van den Brink, Jurian van den Brink, Rick Degenaar, Martijn Duits.
Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Danny Menting, Erik Rotman, Ramon Beens, Jacco Riemens (42. Nick Buitink), Joran Pot, Anne van der Kolk, Sijmon Eenkhoorn (74. Frank Jansen), Frank Kuurman.

zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid