logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub verstevigt koppositie
Sparta Nijkerk - SC Genemuiden
Anne van der Kolk zet met een geplaatst schot SC Genemuiden op een 0-1 voorsprong.
Met een 0-2 overwinning op Sparta Nijkerk deed SC Genemuiden waarvoor het gekomen was, de wedstrijd winnend afsluiten niets meer en niets minder. Tot aan rust was het een matige pot voetbal, beide teams wisten nog wel een aantal goede kansen te creëren maar verder dan dit kwamen ze niet. Een sterk begin van de tweede helft bracht Sportclub de 0-1 voorsprong, een goede voorzet van Erik Rotman bereikte Anne van der Kolk, hij speelde zijn directe tegenstander en de doelman knap uit en de treffer was daar. Het tweede doelpunt was er ook één om in te lijsten, na een strak genomen corner van Omar Kavak was het Danny Menting die hoog boven alles en iedereen hard de 0-2 binnen kopte. Deze voorsprong bleef tot aan het einde staan, Sportclub won de wedstrijd en zag zijn naaste concurrenten Eemdijk en Berkum punten verspelen.

Sportclub startte de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk flitsend, trok sterk van leer in de beginfase en de eerste vrije trap van Erik Rotman had zo maar kunnen zitten. Niet veel later was het William Jansen die een goede mogelijkheid kreeg, een voorzet van Joran Pot pikte hij op maar de afronding was onvoldoende. Het afstandsschot van Sijmon Eenkhoorn had ook meer verdiend, ware het niet dat de derde keeper Fabian Bouwman van de thuisclub zich ontpopte tot een ware held en de bal uit zijn goal hield.

Toch bleef de thuisclub druk naar voren zetten, het bleef aandringen en Sportclub kon maar moeilijk onder deze druk vandaan komen. Dit leverde een aantal goede kansen op voor de thuisclub, zo zag Jesse Buitenhuis zijn bal maar net over gaan. Aan de andere kant had Omar Kavak het vizier niet op scherp staan, een aanval van zijn zijde strandde opnieuw in de handen van doelman Bouwman. De beste kans van de wedstrijd voor de thuisclub kwam op slag van rust, Jan Struijk kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten zijn poging liep echter op niets uit.

Sportclub begon sterk aan de tweede helft en kwam al na drie minuten op een 0-1 voorsprong, een goede voorzet van Erik Rotman bereikte Anne van der Kolk, hij speelde zijn directe tegenstander en doelman Fabian Bouwman knap uit en de treffer was daar. Na deze goal bleef Sportclub aandringen, het kwam meer van eigen helft en de drang richting Sparta doel werd groter. Veel echte grote kansen leverde deze dadendrang niet op, het bleef oppassen geblazen. De minieme voorsprong was broos en kwetsbaar, Sparta Nijkerk had zich bij lange na nog niet overgegeven. In de 67e minuut leek het er dan ook op dat een gegeven strafschop Sparta Nijkerk weer in het zadel zou gaan brengen, leek van andermaal bewees doelman Raymond Beukeveld dat hij een ijzersterke doelman is. Hij volgde de aanwijzingen vanaf de kant goed op en koos voor de juiste hoek, het schot belande in zijn handen en de 0-1 voorsprong bleef op het score bord staan.

De gestopte strafschop bleek een apathische uitwerking te hebben op de tegenstander, want amper bekomen van deze tegenslag lag doelpunt nummer twee al aan de andere zijde in het net. Het was een doelpunt om in te lijsten, na een strak genomen corner van Omar Kavak was het Danny Menting die hoog boven alles en iedereen hard de 0-2 binnen de touwen kopte. Deze tweede treffer bleek te veel te zijn voor de thuisploeg het kon geen vuist meer maken en de wedstrijd was gespeeld, zelfs de inbreng van een drietal verse krachten kon het tij niet meer keren. Voor Sportclub een mooi moment om de langdurig geblesseerde Arjen Hagenauw binnen de lijnen te brengen, jongeling William Jansen werd bedankt voor zijn inzet en mocht gaan douchen. Niet veel later werd ook Frank Jansen bedankt, Frank Kuurman verving hem.

Aan de stand veranderde verder niets meer, Sportclub pakte de volle winst en zag zijn concurrenten punten morsen. SC Genemuiden deed goede zaken maar is er nog niet, er zijn nog negen finales te gaan.

Fotoverslag Sparta Nijkerk - SC Genemuiden
Totalsport report: Reacties Jan van Raalte en Raymond Beukeveld
Audio en video verslagen RTV Oost

Sparta Nijkerk – SC Genemuiden 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 48. Anne van der Kolk 0-1, 69. Danny menting 0-2.

Bijzonderheden: Doelman Raymond beukeveld stopt in de 68e minuut een strafschop.

Scheidsrechter: Dhr. I. Virancikli
Ass. scheidsrechter: Dhr. P.W. van der Leek
Ass. scheidsrechter: Dhr. B.S. Lampers

Toeschouwers: 650

Gele kaart: 64. Muhammed Dinc (Sparta Nijkerk), 41. Dirk Muis, 68. Roelof de Jong (SC Genemuiden).

Opstelling Sparta Nijkerk: Fabian Bouwman, Mohammed Al Haydar, Dennis van der Wal, Wesley de Laat, Donny van der Wal, Mark Groenewoudt, Frank Heus (74. Rafael Boer), Jan Struijk, Junior Albertus (74. Ali Alkan), Jesse Buitenhuis, Muhammed Dinc (82. Jean-Willy Mapinga).
Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Danny Menting, Erik Rotman, Anne van der Kolk, William Jansen (62. Arjen Hagenauw), Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak, Frank Jansen (71. Frank Kuurman).


Woensdag 29 mei 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Voetbalvereniging TEC - Sportclub Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
Sportpark “De Lok”
Laan van Westroijen 5, 4003 AX Tiel 

 


Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. W. J. M. Linders
Assistent-scheidsrechter: Dhr. T. Deden
Vierde Official: Dhr. W.H. Kuijntjes


Vrijwilligersavond

Live Podcast
Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid