logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub wint belangrijk uitduel bij CSV Apeldoorn
CSV Apeldoorn - Sportclub Genemuiden
Omar Kavak midden wordt bedolven onder zijn medespelers na zijn openingstreffer.
Na het debacle tegen SDC Putten was SC Genemuiden er alles aangelegen om tegen CSV Apeldoorn een goede uitslag neer te zetten, de 1-3 overwinning die Sportclub neerzette was meer dan welkom en de drie punten werden dan na afloop gretig in ontvangst genomen.

Opnieuw was het geen groots duel, het maken van doelpunten of beter gezegd het afmaken van de geboden kansen bleek opnieuw een zware opgave.  Niet alleen SC Genemuiden maar ook CSV Apeldoorn hielp menige kans om zeep, dat aan het einde van de wedstrijd er toch nog vier treffers te noteren vielen mag dan ook wel een wonder heten.

SC Genemuiden begon opnieuw sterk aan de wedstrijd en na twee minuten spelen lag de bal al in het net, de compleet vrijgelaten Omar Kavak kon de bal simpel oppikken en doelman Patrick Jansen had geen passend antwoord klaar om het schot nog te doen keren. Deze vroege treffer was een geschenk, maar gaf SC Genemuiden niet de gewenste flow om de score in een vroeg stadium van de wedstrijd verder uit te bouwen. Het oogde stroef, kansen waren er wel maar de trekker overhalen werd nagelaten.

Ook CSV Apeldoorn was niet bij machte om de geboden kansen die het kreeg te verzilveren, zo kreeg Jammaro Dirksen na 10 minuten de ideale gelegenheid om de thuisclub langszij te brengen. Aan de andere kant waren het Jan Hooiveld, Kay Velda en Sijmon Eenkhoorn die het vizier niet op scherp hadden, de schoten die ze afvuurden waren onnauwkeurig of doelman Jansen belette een vrije doorgang. Wanneer beide teams voor rust scherper in de afronding waren geweest, had een score van 3-4 of 4-3 zomaar op het scorebord kunnen staan. De magere 0-1 voorsprong waarmee Sportclub na het 1e bedrijf de kleedkamer mocht gaan opzoeken stond, maar was broos. Sportclub had het zich zoveel makkelijker kunnen maken, de kansen op een ruimere marge waren er maar werden simpelweg niet benut.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, CSV Apeldoorn zette wel meer druk en SC Genemuiden kon hier maar moeilijk onder vandaan komen. Kansjes waren er wel, maar de eventuele gelijkmaker voor CSV Apeldoorn bleef in de lucht hangen. De tweede treffer voelde dan ook als een bevrijding, de in de 2e helft ingevallen Frank Kuurman was het die de aanzet gaf na eerder de bal te hebben ontvangen van de mee opgekomen Joran Pot. Hij wist met een strakke voorzet Omar Kavak te bereiken, deze faalde niet in de afwerking en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd was een feit.

De wedstrijd leek gespeeld, de 0-2 voorsprong stond en met nog één kwartier te spelen zou SC Genemuiden deze stand met hand en tand verdedigen. De late treffer van Melvin Bresser bracht nog wel enigszins de hoop terug bij CSV maar de tijd was te kort om het tij nog te doen keren. Toen in de 90e minuut Sijmon Eenkhoorn namens Sportclub de 1-3 nog binnen schoot, was het helemaal gedaan met de thuisclub. Een messcherpe counter bepaalde de uiteindelijke eindstand, SC Genemuiden deed wat het moest doen. Winnen bij CSV, niet meer en niet minder.
 
Fotoverslag CSV Apeldoorn - SC Genemuiden
 
CSV Apeldoorn - SC Genemuiden 1-3 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. T. Hardeman
Assistent scheidsrechter: Dhr. L. Faber
Assistent scheidsrechter: Dhr. G. van Eerde

Toeschouwers: 595

Scoreverloop:2. Omar Kavak 0-1, 73. Kavak 0-2, 87. Melvin Bresser 1-2, 90. Sijmon Eenkhoorn 1-3. 

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks (66. Richard van Beek), Steven van Es, Jesse Hartgers, Sander Krijns, Maikel Lange, Yorik Meijer (58. Bruce Schotman), Jesse Perdon, Mike Peters (78. Jelmer Boleij).
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink, Joran Pot, Jeremy Jonker, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.