logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden worstelt zich naar een 2-1 overwinning
SC Genemuiden - WHC
Frank Kuurman (l) en David Spoelstra (r) gaan beiden vol voor de bal.
Moeizaam, zo kunnen we de 2-1 overwinning van SC Genemuiden op laagvlieger WHC het beste omschrijven. Wanneer WHC in de 2e helft wat nauwkeuriger met de kansen was omgesprongen die het kreeg van SC Genemuiden, dan hadden ze ook zomaar de 1e seizoen overwinning van deze competitie kunnen behalen.

SC Genemuiden kwam in de 1e helft nog wel op een 1-0 voorsprong, maar naar geklungel in de verdediging wist WHC nog voor rust langszij te komen. In de 2e helft was WHC bij vlagen de betere, kreeg een paar honderd procent kansen maar het lukte de gasten niet om de trekker over te halen. Sijmon Eenkhoorn bracht uiteindelijk de verlossing voor SC Genemuiden, hij verschalkte doelman Jasper Kuiper en bracht SC Genemuiden de uiteindelijke overwinning. WHC stond opnieuw met lege handen en had zeker een punt verdiend, bij SC Genemuiden maalde daar echter niemand om het pakte de volle winst en blijft daardoor gewoon meedoen. Ook wedstrijden tegen laag geklasseerde tegenstander moet je winnen, SC Genemuiden voldeed aan deze opdracht niet meer en niet minder.

Sportclub begon best wel aardig aan de wedstrijd, Joran Pot had In de 6e minuut zomaar voor een vroege openingstreffer kunnen zorgen. Hij ging alleen af op doelman Jasper Kuiper, maar schoof de bal naast. In de 15e minuut kwam keeper Daan Huiskamp goed weg, te fel inkomen op Jelle Post buiten de zestien leverde hem slechts geel op terwijl een andere kleur hem zomaar ten deelhad kunnen vallen. WHC was allerminst van plan om zich zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten lijden, met een mooie kopbal van Jonathan van Marle werd dit nog maar eens benadrukt.

Pas in de 22ste minuut was Sportclub Genemuiden weer eens gevaarlijk. Een inzet van Omar Kavak werd gepareerd door keeper Kuiper. Een minuut later was de topscorer van Sportclub Genemuiden wel trefzeker. Kavak kreeg even te veel ruimte en schoot de bal fraai in de rechterhoek.

Deze treffer bracht echter niet het gewenste effect dat het allemaal beter zou gaan lopen, Sportclub leed veel balverlies en liet aan WHC de hoop op een goede afloop. Geklungel in verdedigend opzicht bracht WHC toch langszij, de lange bal verraste verdediger Roelof de Jong. Jelle Post greep zijn kans en verschalkte de ook niet geheel vrij uitgaande doelman Daan Huiskamp.

In de tweede helft zette Sportclub Genemuiden meer druk op WHC, maar opnieuw liep het team nog niet als een geoliede machine. WHC bleef erin geloven en was bij vlagen zelfs beter dan Sportclub, zo belande een schot van Jonathan van Marle op de lat en ook de andere aanvaller van de gasten maakten het Sportclub soms knap lastig. Een gelijk spel zat er aan te komen, een puntendeling zou waarschijnlijk ook de meeste terechte uitslag zijn geweest.  Ware het niet dat In de 82ste minuut Jan Hooiveld de bal bij Frank Kuurman bracht, deze bereikte Sijmon Eenkhoorn die vervolgens de bal simpel achter doelman Jasper Kuiper mocht neerleggen. De minuten die nog resten waren voor WHC onvoldoende om het tij nog te doen keren, Sportclub pakte de volle winst en kreeg misschien wel teveel. Dat het beter moet daar is iedereen wel van overtuigd, volgende week wacht het uitduel tegen SVZW wellicht een mooie gelegenheid om dit te bewerkstelligen.  

Fotoverslag SC Genemuiden - WHC
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV

Wedstrijdbeelden WHC club TV

SC Genemuiden – WHC 2-1 (1-1).

Eerste scheidsrechter: Dhr. B. van Rijsbergen
Assistent scheidsrechter: Dhr. J.F. Koenderink
Assistent scheidsrechter: Dhr. J.B.C. Pieterse

Toeschouwers: 900

Scoreverloop: 23. Omar Kavak 1-0, 37. Jelle Post 1-1, 81. Sijmon Eenkhoorn 2-1.

Gele kaart: 16. Daan Huiskamp, 40. Jerremy Jonker, 49. Dirk Muis, 71. Roelof de Jong, 88. Omar Kavak (SC Genemuiden), 40. Jonathan van Marle, 86. David Spoelstra (WHC).

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis (61 Dirk Muis), Roelof de Jong, Nick Buitink, Joran Pot, Kay Velda, Jeremy Jonker, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, David Spoelstra, Jochem Oude Booyink, Taco Reijnen, Kevin Siemelink, Niels Wolterinck, Wim van 't Ende, Melvin Velthuis, Jelle Post, Jonathan van Marle, Mark van Petersen (75. Nathan Duim).