logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw de volle winst voor Sportclub Genemuiden
v.v. Buitenpost - Sportclub Genemuiden
En dat is 2, Kay Velda steek tevreden twee vingers omhoog voor beide doelpunten welke hij maakte tegen v.v. Buitenpost.
Het was voor Sportclub Genemuiden alweer de vierde zege op rij. Na de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen v.v. Buitenpost op een nat en glibberig veld, kan Sportclub volgende week in het thuisduel tegen SDC Putten, tenminste wanneer alle stenen de goede kant opvallen de 1e periode binnenslepen.

Het duel in het Friese Buitenpost was niet hoogstaand, de weersomstandigheden maakten het veld zwaar en dit was van grote invloed op de wedstrijd. Niet alleen bij v.v. Buitenpost leverde dit de nodige glijpartijen op, maar ook de Sportclub spelers hadden vaak de grootste moeite om overeind te blijven staan.

In de eerste helft gebeurde er dan ook niet zoveel, beide teams leken een afwachtende houding aan te nemen en echte kansen werden er dan ook amper gecreëerd. Een schot van Osama Ben Kaddour was een gemakkelijke prooi voor doelman Kevin van der Meulen, aan de ander kant was het Folkert van Dongera die de bal genomen vanuit een hoekschop niet het laatste zetje kon geven.

In de 30e minuut was het wel raak, een corner van de voet van Noureddine Boutzamar kwam op het hoofd van Lars Miedema terecht. Deze zag de bal in het doel verdwijnen, maar een duw in de rug van Miedema op Folkert van Dongera deed leidsman Lodeweegs besluiten om de goal terecht af te keuren. Buiten een schot van Rens van Benthem, wat naast ging en een gedwongen wissel van Matthias Breman (hij werd vervangen door Bart Jan Brouwer) zou er niet gebeuren in het 1e bedrijf van de wedstrijd. Beide teams mochten dan ook de kleedkamer opzoeken met een 0-0 ruststand.

De start van de 2e helft was niet veel anders dan die van de eerste, al was de opdracht voor Sportclub Genemuiden duidelijk. Het duel tegen v.v. Buitenpost moest gewonnen worden. Aan deze zichzelf opgelegde opdracht werd al snel gehoor gegeven. Het was Rens van Benthem die vanuit een duel de bal bij Jens Jurn Streutker wist te krijgen, deze kreeg alle ruimte en mocht vrij opstomen naar de voorste linie. De aan zijn zijde mee opgekomen Kay Velda kreeg vervolgens de bal op maat aangespeeld en met een geplaatst schot in de linkerhoek was doelman van der Meulen gezien.

In de 74e minuut van de wedstrijd zou diezelfde Kay Velda nogmaals via de 11 meter stip doeltreffend zijn. Binnen de 16 meter was het Rens van Benthem die onreglementair door Buitenpost speler Rob Schokker naar de grond gewerkt werd, Velda wist met dit buitenkansje wel raad en schoot de bal hoog en hard in het net. Met nog ruim een kwartier te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Het tegendoelpunt in de 90e minuut gemaakt door Rob Schokker, bracht hier ook geen verandering meer in.   
 
Sportclub Genemuiden kan komende zaterdag de periodetitel binnenhalen. s.v. Urk heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Sportclub Genemuiden staat op +15 en Urk op +13. Sportclub Genemuiden speelt zaterdag thuis tegen SDC Putten. Urk moet afreizen naar Amsterdam voor de uitbeurt bij Swift. “Daar zijn we nog niet mee bezig geweest, maar zaterdag gaan we om deze prijs spelen. Die willen we uiteraard binnenhalen”, aldus de winnende coach René van der Weij.


Fotoverslag v.v. Buitenpost - SC Genemuiden
Video gemaakte doelpunten


v.v. Buitenpost - SC Genemuiden 1-2 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. F. Lodeweegs
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.B. Wesseling
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. Bruining

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 49. Kay Velda 0-1, 74. Kay Velda 0-2 (Penalty), 90. Rob Schokker 1-2. 

Gele kaart: 54. Folkert van Dongera, 72. Rob Schokker, 90+4 Joran Olijve.

Opstelling v.v. Buitenpost: Kevin van der Meulen, Durk de Haan, Mark Huizinga, Wessel van der Galiën (81. Jorrit Terpstra), Wim de Vries (81. Joran Olijve), Willem de Boer, Folkert van Dongera (65. Mike Visser), Max Huiskamp, Mark van der Meer (77. Bernd Douma), Rob Schokker, Jorn Jongsma (65. David Kazimier).
Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Rick Doorn (81. Ryan van Lente), Nick Buitink, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Lars Miedema (64. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Matthias Breman (31. Bart Jan Brouwer), Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour.


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid