logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden stelt 1e periodetitel veilig
Sportclub Genemuiden - S.D.C. Putten
De 1e periodetitel is binnen, alle reden om dit met het gehele team te vieren. (Foto René van der Weij).
Sportclub Genemuiden moest er 7 jaar op wachten, Op 10 mei 2014 werd ACV met 3-0 verslagen en pakte Sportclub Genemuiden de titel in de hoofdklasse C. Maar in het thuisduel tegen S.D.C. Putten was het opnieuw raak en had de thuisclub eindelijk weer iets om te vieren.

Na de 2-1 winst op Putten is het Sportclub Genemuiden gelukt om op basis van een beter doelsaldo de 1e periodetitel binnen te slepen, dit alles ten koste van s.v. Urk die nog wel met 3-2 van het Amsterdamse Swift wisten te winnen maar aan het einde van de streep met lege handen bleef staan.

Gemakkelijk ging het allemaal niet tegen een veel te laag staand Putten. Putten is in de beginfase van het duel zelfs de betere, Sportclub kan duidelijk zijn draai niet vinden en een eventuele prijs in het vooruitzicht lijkt toch invloed te hebben op het spel. Veel kansen levert dit overwicht, tot opluchting van Sportclub Genemuiden niet op.

Voor Sportclub Genemuiden is het Arend van de Wetering die het als eerste mag proberen, zijn bal gaat over. Aan de andere kant is het Armando van Breda die een poging waagt, maar ook zijn schot levert niets op. Het stroeve begin lijkt na een kwartier spelen gelukkig te zijn verdwenen, op het veld weet men elkaar beter te vinden en de weg naar voren ingezet. Een kopbal van Jens Jurn Streutker, een schot in het zijnet van Lars Miedema en een bal van Rens van Benthem die maar net naast gaat is de opbrengst. Vlak voor rust lijkt Sportclub Genemuiden op voorsprong te komen als Jens Jurn Streutker raak kopt nadat hij de bal van Noureddinne Boutzamar heeft ontvangen, maar de treffer wordt afgekeurd.

Na een doelpuntloze 1e helft, zijn het de Puttenaren die door een doelpunt van Lucas Veenendaal op een 0-1 voorsprong komen. Daar waar Osama ben Kaddour kort daarvoor de paal raakt is het Putten wat de leiding neemt. Erg lang mag Putten niet van deze voorsprong genieten. Een vrije trap van de opnieuw uitblinkende Kay Velda zorgt ervoor dat Sportclub Genemuiden niet veel later weer langszij komt, De geschoten bal wordt door Jens Jurn Streutker met het hoofd doorgekopt richting Lars Miedema. De inkomende Miedema weet met deze bal wel raad en schiet fraai binnen.

Dat Velda in vorm is blijkt wel in het vervolg van het duel, een lichte overtreding levert in de 75e minuut een vrije trap op. De treffer die hieruit voortkomt wordt er één om in te lijsten, met gevoel voor souplesse weet hij de bal in de verste hoek over alles en iedereen heen te schieten en uiteindelijk de overwinning veilig te stellen.

De 2-1 overwinning had zelfs nog wat groter uit kunnen vallen, ware het niet dat een duidelijke handsbal binnen de zestien meter niet werd bestraft. De ingevallen Sijmon Eenkhoorn had het feest in de slotfase van het duel helemaal compleet kunnen maken, zijn schot belande echter op de lat.

De eerste prijs was over de streep getrokken. Extra individuele kwaliteiten bij Sportclub Genemuiden gaven de doorslag. Trainer René van der Weij verwoorde het dan ook goed na afloop van het duel. “Wij kunnen voorin het verschil maken en maken genoeg goals. SDC Putten niet”, het collectief heeft gewonnen. “Dit is zo’n fantastische groep. Van de nummer 1 tot 20. Iedereen gaat ervoor en we laten elkaar niet zakken.”

Fotoverslag SC Genemuiden - S.D.C. Putten
Video gemaakte doelpunten
Wedstrijdbeelden Breman.net
Beelden RTV Oost

SC Genemuiden – S.D.C. Putten 0-0 (2-1).

Scheidsrechter:
Dhr. R.C.P van der Werff
Ass. Scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder
Ass. Scheidsrechter: Dhr. T. Verboven

Toeschouwers: 750

Scoreverloop: 52. Lucas Veenendaal 0-1, 59. Lars Miedema 1-1, 75. Kay Velda 2-1.

Gele kaart: 14. Rick Doorn, 53. Kay Velda (SC Genemuiden), 25. Rob Buter, 35. Steijn van Ark, 58. Rafael Boer (S.D.C. Putten).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Rick Doorn, Nick Buitink, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar (79. Bart Jan Brouwer), Lars Miedema (83. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Matthias Breman, Rens van Benthem (90. Ramon Beens), Osama Ben Kaddour.
Opstelling S.D.C. Putten: Thijs Laan, Rob Buter (87. Bart Posthouwer), Daan Wierenga (79. Kevin Schut), Lucas Veenendaal, Mark Bouwman, Vincent ter Burg, Rafael Boer, Steyn van Ark (67. Jordy van Selm), Jefta van den Broek (87. Benjamin Huisman), Armando van Breda (79. Wilbert Wessels), Kevin Schmidt.


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid