logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden met 10 man te sterk voor DETO Twenterand
Sportclub Genemuiden - DETO Twenterand
DETO speler Kai Wesselink (l) en Jens Jurn Streutker (r) vechten samen een verbeten duel uit.
Spektakel en strijd, dat is waarom de ware voetballiefhebbers wekelijks de weg naar de voetbalvelden vinden. Niet alleen in het betaalde voetbal, maar ook bij amateurwedstrijden. In het duel tussen Sportclub Genemuiden en DETO Twenterand was dit niet anders en werden zij daarin rijkelijk beloond. Storm “Eunice” die in de nacht voorafgaand ook sportpark “de Wetering” niet onberoerd liet was allesbehalve gaan liggen, het publiek werd ruim 90 minuten lang rijkelijk vermaakt.  

Opnieuw won het collectief van Sportclub Genemuiden, buiten het weggegeven doelpunt na dan. De solide verdediging gaf opnieuw niets weg, de middenvelders liepen zich het snot voor de ogen en zorgden voor een constante aanvoer richting de aanvallers die hieruit op fraai wijze wisten te scoren.

Toch was het DETO Twenterand die in de beginfase van het duel de toon zette, de goed voetballende ploeg uit Vriezenveen maakte het de thuisclub in de beginfase van de wedstrijd dan ook knap lastig. Het kende in Genemuiden een bliksem start en stond na zeven minuten spelen na een makkelijk weggeven bal zelfs op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ferdi ter Avest. Sportclub Genemuiden leek van de vroege tegentreffer allerminst van slag, want in de 23e minuut was het Lars Miedema die na een knappe passeerbeweging van uitgekomen doelman Roberto Stopel de stand weer gelijktrok.

Zelfs een 2e gele kaart gegeven in de 37e minuut door scheidsrechter Lodeweegs aan Rens van Benthem deed Sportclub niet breken, (In de rust liet hij trouwens weten dat deze 2e gele kaart te zwaar was) met de overgebleven 10 veldspelers rechte het de rug en door een fraai doelpunt na een individuele actie van Osama Ben Kaddour nam het op slag van rust zelfs een 2-1 voorsprong.

Het verwachte overwicht door één man meer in de tweede helft wist DETO niet uit te buiten, sterker nog Sportclub Genemuiden kwam geen moment in de problemen. De defensie stond opnieuw als een huis. Bij het verstrijken van de tijd was het invaller Nathan Bos die de trekker definitief overhaalde en de 3-1 aantekende. Nadat de ook ingevallen Sijmon Eenkhoorn eerder de lat nog raakte, gaf hij de DETO-doelman bij de terug ketsende bal het nakijken. De buit was binnen.

Sportclub Genemuiden trainer René van der Weij verwoorde het na afloop goed. “We doen het niet met elf voetballers, maar met twintig man. Ik ben naar Genemuiden gekomen om het publiek op de banken te krijgen. Dat is in het laatste kwartier gelukt”, aldus Van der Weij.

Mede door het verlies van de naaste concurrent Urk bij RKAV Volendam en het gelijke spel van Eemdijk thuis tegen Buitenpost, heeft Sportclub Genemuiden de kop in de hoofdklasse B weer overgenomen. Daarnaast heeft Sportclub Genemuiden ook nog een wedstrijd minder gespeeld. A.s. zaterdag wacht het uitduel tegen Urk, een mooie uitdaging.


Fotoverslag SC Genemuiden - DETO Twenterand
Video gemaakte doelpunten
Wedstrijdbeelden Breman.net
Beelden RTV Oost volgen later...

SC Genemuiden – DETO Twenterand 3-1 (2-1).

Scheidsrechter:
Dhr. F. Lodeweegs
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. Bruining
Ass. Scheidsrechter: Dhr. L. Vos

Toeschouwers: 500

Scoreverloop: 7. Ferdi ter Avest 0-1, 23. Lars Miedema 1-1, 44. Osama Ben Kaddour 2-1, 96. Natahan Bos 3-1.

Gele kaart: 14. Rens van Benthem, 38. Jens Jurn Streutker, 47. Thijs Dekker, 91. Nick Buitink (Sportclub Genemuiden), 68. Karlo Borghuis, 92. Koen Fleer (DETO Twenterand).

Rode kaart: 37. Rens van Benthem (SC Genemuiden) (2x Geel).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Ryan van Lente, Arend van de Wetering, Thijs Dekker, Matthias Breman, Noureddine Boutzamar (84. Sijmon Eenkhoorn), Osama Ben Kaddour (86. Nathan Bos), Lars Miedema (56. Nick Buitink), Rens van Benthem.
Opstelling DETO Twenterand: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti Ouraaha (52. Bas Postma), Hoeseb Yakob (80. Tim Bongers), Tim Pothast (80. Koen Fleer), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest, Kai Wesselink.


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid