logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden onderuit op Urk
sv Urk - Sportclub Genemuiden
Osama Ben Kaddour legt aan voor de strafschop. ( Foto Sietse de Boer / Orange Pictures ).
URK - Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen, maar de topper tussen Urk en Sportclub Genemuiden viel zaterdag toch een beetje tegen. Helemaal voor de vele meegereisde supporters van Sportclub Genemuiden. Zij zagen Urk met 3-1 winnen en konden met eigen ogen zien dat Sportclub Genemuiden geen moment goed in de wedstrijd zat.
 
Sijmon Eenkhoorn zorgde nog wel voor het eerste gevaar in deze wedstrijd. De nummer elf van Sportclub Genemuiden schoot over. Vlak daarna was er een schietkans voor Lars Miedema (naast). Daarna speelde Sportclub Genemuiden een moeizame eerste helft. Urk zat er fel op en gaf de bezoekers nauwelijks ruimte. Daar kon Sportclub Genemuiden maar moeilijk mee omgaan. Veel duels werden verloren en aan voetballen kwam de ploeg nauwelijks toe.
 
Na enkele waarschuwingen aan het adres van Sportclub Genemuiden was het was in de 16e minuut raak voor de thuisploeg. Een ietwat gelukkige treffer. Een schot van Lucas Nagel werd doeltreffend verlengd door Hessel Snoek.
 
Naarmate de eerste helft vorderde kwam Sportclub Genemuiden er iets beter in, maar overtuigend was het zeker niet. De ploeg grossierde in balverlies en misverstanden en was aanvallend machteloos. Omdat ook Urk niet kon overtuigen, viel er maar weinig te genieten. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Sportclub toch langszij. De bal ging op de stip na een overtreding van Riekelt Jan Brands op Lars Miedema. Osama Ben Kaddour schoot de strafschop binnen.
 
Na rust zat Sportclub Genemuiden er wat beter in. In de 53ste minuut probeerde Osama Ben Kaddour de Urker goalie Richard Strijker te verrassen met een lob, maar de doelman plukte de bal simpel uit de lucht. In de 56ste minuut wist Sportclub-doelman Hidde Streutker de 2-1 van de doorgebroken Klaas Romkes te voorkomen. Drie minuten later kwam Urk alsnog op 3-1. Na een fout van Sijmon Eenkhoorn haalde Riekelt Jan Brands verwoestend uit. De bal vloog in de linkerhoek. Deze klap kwam Sportclub niet meer te boven. De ploeg maakte helemaal niks meer klaar. Hidde Streukter stond eerst nog de 3-1 van Urk in de weg, maar moest even later alsnog het hoofd buigen. Uit een corner kopt Klaas Romkes raak. “We zijn vergeten om te voetballen. Dat is het enige wat ik de jongens kan verwijten. Enkele jongens haalden vandaag niet hun niveau”, was de conclusie van Sportclub-trainer René van der Weij.

Verslag: Gerard Meijeringh

Fotoalbum sv Urk - Sportclub Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net
 
sv Urk - Sportclub Genemuiden 3-1 (1-1).
 
Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R.D. Reinds
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
 
Toeschouwers: 
 
Scoreverloop: 15. Hessel Snoek 1-0, 45. Osama Ben Kaddour 1-1 (Penalty), 68. Riekelt-Jan Brands 2-1, 85. Klaas Romkes 3-1.
 
Gele kaart: 45+3. Hessel Snoek, 45+3. Lucas Nagel, 85. Klaas Romkes (s.v. Urk), 34. Lars Miedema, 45+3. Noureddine Boutzamar, 62. Bart-Jan Brouwer (SC Genemuiden).
 
Opstelling sv Urk: Richard Strijker, Lucas Nagel, Hessel Snoek (65. Jelle de Boer), Dick Hakvoort, Riekelt Nentjes, Iede Nentjes (46. Marinus Snoek), Bennie Dunnink, Riekelt-Jan Brands, Johannes Schrijver, Klaas Romkes (86. Klaas Kramer), William de Boer (60. Lucas Schraal).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (63. Nick Buitink), Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Ryan van Lente (81. Martijn Eenkhoorn), Lars Miedema, Osama Ben Kaddour, Thijs Dekker, Sijmon Eenkhoorn (70. Nathan Bos). 


Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast