logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub verslaat met een 1-3 overwinning angstgegner Berkum
v.v. Berkum - Sportclub Genemuiden
Lars Miedema steekt zijn zijn beide armen in de lucht na de treffer (0-3) van Rens van Benthem.
Met een 3-1 overwinning op v.v. Berkum blijft Sportclub Genemuiden de fiere koploper in de hoofdklasse B. Sportclub bleef in het duel tegen de Zwollenaren vrij gemakkelijk overeind en was na afloop dan ook de terechte winnaar.

We moeten ver terug in de tijd en wel naar zaterdag 3 mei 2014, dat was de dag dat Sportclub Genemuiden voor het laatst een wedstrijd op Zwolse grond bij v.v. Berkum winnend wist af te sluiten. Met doelpunten van Patrick Lip en Willem Lanjouw, was het Sportclub Genemuiden die de wedstrijd met een 2-0 overwinning naar zijn hand wist te zetten.

Het duel in Zwolle begon rustig, beide teams leken in het 1e kwartier van de wedstrijd op zoek te zijn naar het juiste ritme. Het spel golfde wat op en neer en de kansjes, mochten deze er al zijn waren op één hand te tellen. Het eerste echte wapenfeit kwam van Sportclub, na ruim een kwartier op de klok was het Arend van de Wetering die Lars Miedema bediende. Hij bezorgde de bal bij Rens van Benthem die de bal voor het inschieten had, Berkum doelman Jasper de Visser voorkwam dit. Na deze goede en grote kans was het niet veel later opnieuw bijna raak, Osama ben Kaddour mocht uithalen maar zijn bal die maar net naast ging leverde geen doelpunt op.

Sportclub Genemuiden speelde een goede eerste helft en wachtte op de kansen die komen gingen. Dit duurde tot de 22e minuut, een storende Miedema kreeg de bal bij inkomende Noureddine Boutzamar. Deze bedacht zich geen moment en tussen twee verdedigers door schoot hij de bal hard rechts naast doelman de Visser in het doel. Nog voor rust zou Sportclub Genemuiden de marge verder vergroten, nadat Lars Miedema bij de eerste treffer al een belangrijk aandeel had was hij het nu zelf die de bal in de touwen werkte. Samen met de hardwerkende Rens van Benthem dreven ze de Berkum verdedigers tot wanhoop, dit leverde nog bij het verstrijken van de 1e helft de 0-2 voorsprong op.

Koud uit de kleedkamer lag ook de 0-3 al in het net en de wedstrijd leek gespeelt. Rens van Benthem mocht in een wirwar van spelers zijn voet tegen de bal zetten, dit was voldoende om doelman de Visser voor de 3e keer te passeren. Na deze 3e treffer was het vuur bij Sportclub er wel een beetje uit, de doordeweekse wedstrijden leken hun tol te eisen. De 0-3 voorsprong gaven hier Sportclub ook de gelegenheid toe.

Dit resulteerde wel dat Chris van der Meulen namens Berkum iets terug kon doen en voor de 1-3 zorgde. De thuisploeg nam de regie meer en meer over en Sportclub Genemuiden moest alle zeilen bijzetten. Martijn Brakke had tien minuten voor tijd nog wel de beste mogelijkheid, hij kwam net een teenlengte tekort om de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. In de slotfase kreeg Sportclub nog wel enkele goede kansen, de ingevallen Sijmon Eenkhoorn schoot maar net naast en het schot van Lars Miedema ging hoog over.

Fotoverslag Berkum - SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net
Video gemaakte doelpunten SC Genemuiden

v.v. Berkum - SC Genemuiden 1-3 (0-2).

Scheidsrechter:
Dhr. A.L. van de Ketterij
Ass. Scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder
Ass. Scheidsrechter: Dhr. D. van Veenendaal

Toeschouwers: 325

Scoreverloop: 22. Noureddine Boutzamar (0-1), 40. Lars Miedema (0-2), 46. Rens van Benthem (0-3), 53. Chris van der Meulen (1-3).

Gele kaart: 83. Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Hermen Dam (46. Julian de Ruiter), Marc van der Meulen, Björn Bakker, Bas van Wijnen (46. Lars van Gerner), Ivar Nijboer (56. Boy Boeloerditi), Chris van der Meulen, Martijn Brakke.
Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Thijs Dekker, Ryan van Lente, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar (81. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem, Matthias Breman, Lars Miedema, Bart Jan Brouwer, Osama Ben Kaddour (84. Ramon Beens).


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid