logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub walst met een 8-1 overwinning over ONS Sneek heen
Sportclub Genemuiden - ONS Sneek
Rens van Benthem (l) Arend van de Wetering (lm)  Pieter Abe de Jong (rm)  Steyn Potma (r).
Geslagen en verslagen, ONS Sneek kan hier na een bezoek in Genemuiden over mee praten. Met maar liefst 8-1 legde Sportclub Genemuiden de Oranjehemden over de knie en dit was niet eens geflatteerd.

De aanvallers van Sportclub Genemuiden waanden zich zaterdag in één grote speeltuin, weinig ging er fout en met maar liefst acht doelpunten werd het publiek rijkelijk verwend.

Na amper 5 minuten spelen lag het eerste doelpunt al in het net. Na storend werk van Rens van Benthem was het Osama Ben Kaddour die vanuit het midden Lars Miedema op maat bediende, deze omspeelde uitkomend doelman Ruben Pijlman en de 1-0 voorsprong was daar. Lang mocht Sportclub Genemuiden niet van deze voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later was het Gerben Visser die na een voorzet van Nick Kleen de stand weer gelijktrok.

Deze vroege gelijkmaker leek Sportclub Genemuiden weinig te deren, het bleef gemakkelijk overeind en in 15e minuut pakte het opnieuw een voorsprong. Rens van Benthem werd geen strobreed in de weggelegd. Zijn soloactie was er één om in te lijsten, hij manoeuvreerde door de Sneker defensie en met een geplaatst schot schoot hij de bal in de linker beneden hoek. In de 37e minuut zou diezelfde van Benthem nog een keer scoren, de terug gelegde bal van Osama ben Kaddour werd met een subtiel hakje door Lars Miedema beroerd. Dit hakje was net voldoende om de bal bij vrijstaande Van Benthem te krijgen, deze twijfelde geen moment. Zette zijn voet tegen de bal en scoorde de 3-1.  

En nog was de honger naar meer doelpunten niet gestild, voor rust zouden er dan ook nog twee vallen. Osama Ben Kaddour nam de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening. Bij de 4-1 schoof hij de bal onder doelman Ruben Pijlman door. Bij de 5-1 mocht hij na een steekpass van Thijs dekker vrij doorlopen, de doelman beroerde de bal nog wel met zijn voet maar moest toezien dat dit onvoldoende was om het doelpunt te voorkomen.

In de 2e helft ging de groen-witte wals verder waar het voor rust mee gestopt was.  Noureddine Boutzamar (6-1), Sijmon Eenkhoorn en Martijn Eenkhoorn wilden ook meedelen in het feestje. Voor de gebroeders Eenkhoorn waren de beide doelpunten best wel bijzonder. Sijmon Eenkhoorn mocht de 7-1 binnenschieten na een assist van kleine broer Martijn. Diezelfde Martijn mocht in de 90e minuut de definitieve klap uitdelen, hij bepaalde met zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden de 8-1 eindstand.

Sportclub Genemuiden zag één van de naaste concurrenten Urk met 2-1 verliezen bij Flevo Boys. Dat deed het biertje in de kantine geserveerd door de 1e selectie van Sportclub Genemuiden na afloop van de wedstrijd nog beter smaken. Samen met Oekraïne-actie (Verloting en miniveiling opbrengst € 17.500, -) van Sportclub Genemuiden voor ‘De patatbakkers van Genemuiden over de grens’, werd het een geweldige dag die niet gauw vergeten zal worden.

Fotoverslag SC Genemuiden - ONS Sneek
Wedstrijdbeelden Breman.net

Video gemaakte doelpunten

SC Genemuiden – ONS Sneek 8-1 (5-1).

Scheidsrechter:
Dhr. R. Meilink
Ass. Scheidsrechter: Dhr. P. Roos
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N. Beloglazovs

Toeschouwers: 450 

Scoreverloop: 5. Lars Miedema 1-0, 7. Gerben Visser 1-1, 15. Rens van Benthem 2-1, 37. Rens van Benthem 3-1, 39. Osama Ben Kaddour 4-1, 44. Osama ben Kaddour 5-1, 53. Noureddine Boutzamar 6-1, 79. Sijmon Eenkhoorn 7-1, 90. Martijn Eenkhoorn 8-1.

Gele kaart: 32. Arend van de Wetering (SC Genemuiden), 29. Patrick van der Veen (ONS Sneek).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Bart Jan Brouwer, Ryan van Lente (57. Jens Jurn Streutker), Arend van de Wetering, Lars Miedema, Rens van Benthem, Matthias Breman, Thijs Dekker (72. Martijn Eenkhoorn), Noureddine Boutzamar (72. William Jansen), Osama Ben Kaddour (57. Sijmon Eenkhoorn).
Opstelling ONS Sneek: Ruben Pijlman, Steyn Potma (75. Han van Dijk), Patrick van der Veen, Rik Koelewijn (82. Glenn Buma), Niels Nadorp, Gabriel Fernando, Nick Kleen (46. Mark Westra), Pieter Abe de Jong, Wesley Tankink, Giovanni Aronds (46. Simon de Laat), Gerben Visser (75. Kevin Mennega).


Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast