logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub verslikt zich in NSC Nijkerk
Sportclub Genemuiden - NSC Nijkerk
Assistenttrainer Edwin Starke en Trainer-Coach René van der Weij overleggen wat te doen.
Sportclub Genemuiden heeft maandag twee dure punten verspeeld. De koploper van de hoofdklasse B slaagde er niet in om te winnen van NSC Nijkerk en bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

NSC Nijkerk bewaarde weinig goede herinneringen aan wedstrijden in Genemuiden. Zo ligt de 7-1 nederlaag in 2020 nog ver in het geheugen. Daarnaast staat de ploeg voorlaatste en kan het ieder punt gebruiken. “Ze hadden twee bussen voor de goal geparkeerd. De trainers heeft zich ervoor verontschuldigd. Ze hadden personele problemen en de stand op de ranglijst speelden natuurlijk mee”, aldus Van der Weij.

NSC Nijkerk deed er alles aan om Sportclub Genemuiden het voetballen onmogelijk te maken. De ploeg speelde met vijf man achterin met een blok van vier daar vlak voor. Aan Sportclub Genemuiden de uitdaging om de muur te slechten. Geen gemakkelijke klus met de wedstrijd van HZVV nog in de benen. Sportclub Genemuiden wist in de eerste helft geen enkele kans te creëren. “Toch was ik helemaal niet ontevreden met ons spel. We speelden redelijk voetbal, maar ze stonden bij NSC Nijkerk. Achterin bij NSC Nijkerk staan wel een aantal jongens die in het profvoetbal actief zijn geweest.”

Met de behoudende speeltijd en het tijdrekken zorgden de bezoekers voor irritatie bij Sportclub Genemuiden. Dat werd nog erger toen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong kwamen. De scheidsrechter zag een overtreding van Bart Jan Brouwer en legde de bal op de stip. Renee Troost benutte de strafschop. “Bart Jan moet slimmer en meelopen, maar hij probeerde te tackelen. Ik vond het geen strafschop, maar je moet er mee dealen. Daardoor liepen we wel achter de feiten aan”, aldus Van der Weij.

Dik vijf minuten na rust besloot Van der Weij met drie man achterop te gaan spelen. Dat werkte. Sportclub Genemuiden kon zo nog meer druk vooruitzetten. In de 55ste minuut kwam de ploeg langszij. Een prachtige treffer van Kay Velda. Hij schoot de bal snoeihard in de kruising.

Sportclub Genemuiden had daarna nog behoorlijk wat tijd om de overwinning over de streep te trekken, maar dat lukte niet. Kansen waren er voor Kay Velda en Osama Ben Kaddour, maar de bal wilde er niet in. Op het laatst ging ook Jens Jurn Streutker nog voorin spelen, maar ook dat leverde geen doelpunt op. “We hebben 95 procent van de wedstrijd op hun helft gespeeld. De jongens hebben er alles aan gedaan, maar het lukte niet. Dan kun je ook zien dat twee wedstrijden in drie dagen eigenlijk te veel is”, aldus Van der Weij.

Door Gerard Meijering

Wedstrijdbeelden Breman.net

SC Genemuiden – NSC Nijkerk 1-1 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. B. Agricola
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. Wesseling
Ass. Scheidsrechter: Dhr. H. Soldaat

Scoreverloop: 45+1 Renee Troost (penalty) 0-1, 55. Kay Velda 1-1.

Gele kaart: 40. Noureddine Boutzamar (SC Genemuiden), 40. Mohamed Ajiach, 40. Jabir Hoessein, 41. Luuk Oosterling, 46. Rik Doppenberg, 82. Eyup Terlemez.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Thijs Dekker (53. Nick Buitink), Ryan van Lente (53. Lars Miedema), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Bart Jan Brouwer, Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn (90+5 Martijn Eenkhoorn), Noureddine Boutzamar (53. Matthias Breman), Osama Ben Kaddour, van Benthem.

Opstelling NSC Nijkerk: Thodorie Velanas, Rik Doppenberg (90. Dave Knikker), Mauro Peters, Luuk Oosterling, Timo Schefczyk, Hoessein Jabir, Steven van Zanten, Renee Troost, Karim Arzini (67. Eyup Terlemez), Dean Lourenz, Mohamed Ajiach (90. Daan de Kievit).


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid