logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden start nacompetitie met 1-0 winst.
Sportclub Genemuiden - Sportclub Feyenoord
Osama Ben Kaddour (m) worstelt zich door de Feyenoord defensie.

Sportclub Genemuiden is de nacompetitie dinsdagavond goed begonnen met een 1-0 overwinning tegen SC Feyenoord. Thijs Dekker scoorde in de 74ste minuut het enige doelpunt. In de 82ste minuut kwam Sportclub Genemuiden met tien man te staan, nadat Noureddine Boutamar een tweede keer kreeg. In het restant bleef Sportclub Genemuiden prima op de been.

Na een vervelend slot van de competitie had Sportclub Genemuiden eindelijk weer wat te vieren. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze moesten genieten van de wedstrijd. We hebben ons kranig geweerd en bijna niets weggegeven. We hebben goed verdedigd en de nul gehouden. Dat is ook wel eens lekker”, aldus Van der Weij.

De ruim duizend toeschouwers zagen een interessante wedstrijd. In de eerste helft gebeurde er nauwelijks iets. Het was een partij schaakvoetbal, waarbij er nagenoeg geen kansen werden gecreëerd. In de 6e minuut creëerde Osama Ben Kaddour een schietkans, maar zijn poging was veel te slap. In de 22ste minuut werd een treffer van Jens Jurn Streutker afgekeurd, omdat de assistent-scheidsrechter eerder buitenspel had geconstateerd. Daarmee zijn de hoogtepunten van Sportclub Genemuiden in het eerste bedrijf wel benoemd. Ook de hoogtepunten van de bezoekers voor rust zijn snel genoemd. Obiku Junior toonde enkele keren zijn snelheid, maar zijn voorzetten waren vaak ondermaats. De nummer 9 Jeffrey Duijnstee werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer aan banden gelegd.

Sportclub Genemuiden had de zaken achterin gewoon goed voor elkaar en gaf nauwelijks iets weg. De enige dreigende momenten waren een schot van Sandin Avic en omhaal van Fanny Waandels miste kracht.

Na rust werd de wedstrijd levendiger. Direct na de thee werd Feyenoord Waandels diep gestuurd. Sportclub-keeper Hidde Streutker was net op tijd. In de 49ste minuut haalde Obiku de achterlijn. Khalid Rahli kon de bal niet binnenwerken. Daarna kwam Sportclub Genemuiden er steeds beter in. De ploeg won meer tweede ballen en was verschillende keren gevaarlijk. Zo miste een schot van Lars Miedema venijn en belandden schoten van Osama Ben Kaddour naast het doel. In de 66steminuut had Lars Miedema een prima actie in huis. Vervolgens legde hij de bal goed terug, maar het schot van Kay Velda werd simpel gepakt door Feyenoord-keeper Bradley van der Meer. Een minuut later schoot Osama Ben Kaddour in de korte hoek, maar ook nu bracht de goalie van Feyenoord redding. Dezelfde goalie ging vervolgens in de fout door in de 74ste minuut verkeerd uit te komen. In eerste instantie liep het nog goed af voor de bezoekers, maar daarna haalde Thijs Dekker doeltreffend uit: 1-0.

Daarna was Lars Miedema dicht bij de 2-0, maar goalie Bradley van der Meer wist dit te voorkomen via een uitstekende redding op een kopbal van Lars Miedema. Even later was er tegenslag voor Sportclub Genemuiden. Nouredinne Boutzamar kreeg zijn tweede gele kaart na een onnodige overtreding. Met een man minder kwam de thuisploeg nauwelijks in de problemen. Feyenoord kon niets meer uitrichten.

Zo boekte Sportclub Genemuiden, op basis van de tweede helft, een verdiende zeg. Zaterdag is de return in Rotterdam. De wedstrijd begint al om 13.00 uur. Sportclub-trainer René van der Weij wil zich absoluut niet rijk rekenen. “We zijn er nog lang niet, maar de wedstrijd van zaterdag is een prachtig affiche. Voor beide ploegen.”

Door: Gerard Meijering


Fotoverslag SC Genemuiden - SC Feyenoord
Wedstrijdbeelden Breman.net

Video gemaakt doelpunt
 

SC Genemuiden – SC Feyenoord 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: Dhr. W.J.M. Linders
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.M. de Smalen
Vierde Official: Mevr. F.M. Hoogendijk

Toeschouwers: 1050

Scoreverloop: 74. Thijs Dekker 1-0.

Gele kaart: 60. Noureddine Boutzamar, 86. Kay Velda (SC Genemuiden), 77. Nagier Bonevacia (SC Feyenoord).

Rode kaart: 82. Noureddine Boutzamar (SC Genemuiden) (2x geel).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Ryan van Lente, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Kay Velda, Thijs Dekker, Osama Ben Kaddour (84. Matthias Breman), Lars Miedema, Rens van Benthem.
Opstelling SC Feyenoord: Radley van der Meer, Sandin Avdic, Jordy Dobber, Merlind Lajci, Jerry Tieleman, Nagier Bonevacia (88. Joost van Tongeren), Tom Pruijsers, Khalid Rahli, Obiku Junior, Jeffrey Duijnstee, Fanny Waandels.Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast