logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden zegeviert bij HZVV
HZVV - Sportclub Genemuiden
Sijmon Eenkhoorn en Osama Ben Kaddour uiterst rechts de spelers die de doelpunten tegen HZVV voor een rekening namen.

HOOGEVEEN-De wedstrijden die Sportclub Genemuiden de laatste jaren, in Hoogeveen, tegen HZVV speelde zullen stuk voor stuk herinnerd worden als, lastig – hard – emotievol en zeer zelden zal de herinnering aan goed voetbal boven drijven. Ook het duel van 26 november 2022 voldeed aan de eerder opgesomde kenmerken. Goed voetbal bleef, ook nu, grotendeels afwezig. Grotendeels, want bij 2 van de 3 treffers ging er toch iets van goed voetbal aan vooraf. 

Bij Genemuiden maakte na weken blessureleed, Thijs Dekker zijn rentree, hij verving de afwezige Boutzamar. Voor spits Popovic was een plek op de bank ingeruimd, voor hem speelde Martijn Eenhoorn op het middenveld.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten in Hoogeveen, de thuisclub zat er kort op en speelde behoorlijk fysiek. Genemuiden had het wat moeilijk met de spelstijl van HZVV, maar kwam niet echt in de problemen. Als die problemen wel dreigden dan bleek de defensie het werk goed aan te kunnen, hierdoor kreeg doelman Streutker het nimmer echt zwaar.  Genemuiden speelde aanvankelijk dus behoorlijk afwachtend, met heel veel mensen achter de bal. Aanvallend kon Genemuiden dus voorlopig niet veel uitrichten, aanvallen die wel potentie leken te hebben, werden door verkeerde keuzes tenietgedaan. Bij Genemuiden vergat men dat simpel voetbal ook schoonheid kan herbergen. 

Toch kwam Genemuiden, vrij plots, op een voorsprong, Thijs Dekker haalde de angel uit een dreigende aanval van HZVV, speelde zich vrij en passte in op Sijmon Eenkhoorn die meteen Van Benthem wegstuurde. Van Benthem kapte 2 verdedigers uit en schoot op doel, doelman Rosink redde nog op het schot, maar net niet genoeg om alle gevaar uit de bal te halen, de mee geslopen Sijmon Eenkhoorn kopte de omhoog gecaramboleerde bal achter de doelman. De voorsprong gaf Genemuiden wat extra energie waardoor de druk er bij HZVV wat meer op gezet werd, toch bleven voor rust de echte kansen nog uit.

In de tweede helft begon Genemuiden gretig en ging als snel op zoek naar uitbreiding van de score. De thuisclub zag eigenlijk toe hoe Genemuiden meer en meer de wedstrijd ging dicteren. Soms probeerde men het spel van Genemuiden te ontregelen door forse tackles, die overigens nooit meer opleverden dan een vrije trap. Blijkbaar is men bij Genemuiden minder bedreven in het gecamoufleerd tackelen, want de gasten incasseerden wel te vaak (niet al te intelligente en niets op af te dingen) gele kaarten. 

De beste kansen in de tweede helft waren hoofdzakelijk voor Genemuiden, de grootste was wellicht voor Arend van de Wetering, na een fraaie actie van Ben Kaddour, had hij de bal voor het inknikken, hij schampte de bal echter veel te licht. Een andere grote kans was voor, de vrijgespeelde, Sijmon Eenkhoorn, op aangeven van Rens van Benthem, maar ook deze kans ging verloren. Doordat Genemuiden vergat af -, door te drukken bleef de hoop van de thuisclub levend. Dat veranderde met nog een half een uur op de klok. Een corner van Genemuiden leek afgeslagen maar Jens Jurn Streutker geloofde nog in de bal en tikte deze net voor Sander Dzemidzic weg. Dzemidzic anticipeerde volledig verkeerd door met gestekt been, op heuphoogte, Streutker de weg te versperren. Deze niet al te doordachte actie, voor de neus van de goed leidende arbiter Groenewegen, in de zestien, leverde Sportclub een strafschop op. Heel HZVV schreeuwde, voor de zoveelste keer deze middag, moord en brand, het hielp niets. Ben Kaddour benutte het “cadeautje” en gooide eigenlijk de wedstrijd in het slot. Amper 7 minuten later werd de overwinning definitief, Rens van Benthem stond aan de wieg van de treffer, met een bekeken bal, achter de Hoogeveense defensie, stelde hij Ben Kaddour in staat zijn tweede van de middag binnen te tikken. 

Het Genemuider publiek ging er eens goed voor staan, met nog 25 minuten te gaan, leek de tijd rijp voor een grote zege. Men kwam toch wat bedrogen uit, een tweede gele kaart voor Dekker luidde ondertal in en gaf weer wat moed aan de thuisclub. Vol passie probeerde HZVV  Genemuiden onder druk te zetten en te houden. Dat lukte maar enigszins maar echte geloof sprak er ook niet meer uit. Waardoor de zege van Genemuiden niet meer in gevaar kwam.

Wedstrijdverslag door Bert van Maastricht.

Fotoverslag HZVV - SC Genemuiden
Video gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net

HZVV - SC Genemuiden 0-3 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.R. Voppen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. van ’t Veer

Scoreverloop: 27. Sijmon Eenkhoorn, 59. Osama ben Kaddour  0-2, 65. Osama ben Kaddour 0-3.

Toeschouwers: 200

Gele kaart: 44. Thijs Dekker, 52. Martijn Eenkhoorn (SC Genemuiden).

Rode kaart: 78. Thijs Dekker (SC Genemuiden) (2x Geel).

Opstelling HZVV: Rodney Rosink, Tim Riksman, Alex Zomer, Yannick Manusiwa (75. Justin Lambers), Jorn Ballast, Daan Wijma (46. Lorenzo Valente), Noah ten Brinke, Jan Hup, Sander Dzemedzic, Harry Bakker (61. Kelly Joao), Tim Mulder (46. Finn Hoogeveen).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman, Rick Doorn, Thijs Dekker, Sijmon Eenkhoorn (78. Hadde Pleijsier), Bart Jan Brouwer, Martijn Eenkhoorn (58. Yoran Popovic), Osama Ben Kaddour (75. Ingmar Lassche), Rens van Benthem.


 Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid